Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (156)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vůbec nepovedlo.Co na tomhle Jackie ladil 7 let nechápu.Jo nějaká ta špetka akce tam je ale zbytek je vata plná keců a hodně nudných fórků.Člověk si musí počkat skoro hodinu než se začne někdo bitkařit a ještě jsou nic moc.Chápu že Jackie už má věk na to aby neposkakoval po scéně jak opičák ale bylo vidět že ty kopačky rozdávat pořád dokáže,tak proč nemohl při cestování občas někoho zpleskat a jít dál.No tak snad příště ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Najnudnejši a najstupidnejši Jackieho film. Na toto veru nie sme uňho zvyknuti. Je to dosť negativny šok. Škvrna na skvelej serii Božskej relikvie. Dufam že takto nesprzni Drunken mastera. ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan stárne. Nielen výzorovo ale aj rozumovo. Kondičku rozhodne nestratil ale ten scenár mohol prenechať niekomu rozumnejšiemu, ktorému nejde len ohúriť diváka kaskadérskymi scénami ale dať do toho aj trochu logiky. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takový film bych čekal od šedesátiletého Jackieho Chana, který očividně teskně vzpomíná na svojí někdejší slávu před 15 lety a z posledních sil se vzepjal, aby ještě natočil takovou tu komediálně - akční taškařici, ve který ještě ukáže, jak je na starý kolena furt ještě ohebnej. Je to ale dle očekávání nuda, akční scény nemastné, děj uhozený a Jackie dost trapný. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Čakal som srajdu a dostal slušnú zábavu, tak to už chodí. Núdzny dej o hľadaní starých čínskych hláv som odbil mávnutím ruky, to sa nikdy neosporúčalo riešiť, ale absurdné politizovanie s nezmyselnými únosmi v druhej polovici si kľudne mohli odpustiť. Ono ten film celkovo pozostáva z niekoľkých nekompaktných súčastí pozliepaných dohromady, ktoré môžu divákovi veľmi ľahko privodiť neželaný grc-efekt. No neva, lebo inak je to vlastne čistá Chanovina kde slávny zemiakový nos robí stále tie svoje tradičné opičinky. Korčuliarsky úvod ( a tie roznožky jeho pomocníčky v kraťasoch...! ), naháňačka so psami v zelenom bludisku a aj scéna s bláznivými pirátmi na ostrove, ktorá môže kdekomu prísť značne groteskne prehnaná ( hlavne tie opuchnuté ksichty po poštípaní včelami boli asi moc ), to všetko ma bavilo. Humor mi prekvapivo sadol a nebudem sa za to ospravedlňovať. Vrcholným predstavením večera bola samozrejme sekvencia v továrni na falzifikáty, nápaditá bitka na gauči a následná naháňačka s používaním všetkého čo príde pod ruku ( rám obrazu a foťák ma dostali ) Dokonca aj ten girl fight bol riadne drsne namakaný. Jackie už má svoj vek a nemôže robiť také šialenstvá ako kedysi, ale nasadenie sa mu rozhodne uprieť nedá, ten chlap sa pokúsi urobiť premet zrejme aj na smrteľnej posteli. Scenár na prd, zmätenosť, občas rušivo lacné digiefekty a na druhej strane dobrá akcia, humor a ani sa to nevlieklo. Celkovo teda za tri. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Úsměvně hloupé a naškodu pouze krapet praštěné loučení s kaskadérskou kariérou gumového Jackiho Chana. Skvělých nápadů je tu přehršel, a to jak ve formě lokací, tak bojové choreografie. Škoda jen, že se ve filmu moc mluví a i přes brutální prostříhání zůstává stopáž příliš dlouhá. Člověk se ve filmu nemá možnost nudit, ale ani orientovat. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Film ma lepšie scény, horšie scény a nezáživné scény. A na nejaký lepší fight príde až v poslednej polhodinke. Ale treba brať do úvahy že Jackie už nemá 30 a skôr než on ma zaujala mladá Zhang Lanxin a jej krátky fight pred koncom. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tady máme. Začátek vypadá, že Jackie hodlá pokračovat ve stopách svých dobrodružstvích z předchozích dvou dílů, ale po mezihře ve Francii vše nabere trochu neočekávaný směr. Ten ve stopách Pirátů z Karibiku vypadá jako kdyby se Stephen Chow rozhodl parodovat zmíněný film (i čínský Jack Sparrow se ukáže). Je to šílené. Akční scéna veskrze průměrná (na Jackieho poměry). Pak následují hodně divoké a divné dějové zvraty, přerušenou jednou delší bitkou v sídle záporáka (nebo čeho) a podivný konec. Akční scény nejsou úplně špatné, ale nic, co by se zařadilo do zladého fondu Jackieho eskapád opravdu nečekejte. Chinese Zodiac nakonec funguje lépe jako hodně ujetá komedie, než jako Jackieho trademarkový komediální akčňák. Jak jsem již zmínil, spíše to vypadá. jako kdyby se na trojce Božské relikvie podepsal Stephen Chow. Pokud si odmyslím ten hodně podivný konec, tak trochu horších 80% ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Kdyby se zkrátila první užvaněná a gadgety protknutá hodina, tak by to byl důstojnější návrat ke klasice. Bohužel ale místo toho se utápí první část filmu někdy až bizardním humoru (v podstatě vše s piráty na ostrově - jeden z nich vypadající jako Jack Sparrow, včely...). Naopak druhá polovina je akčnější a ukazuje, že Jackie dokáže vymyslet a zrealizovat kvalitní humornou akční scénu - během části v padělatelské laboratoři zavanul nádech starých dobrých Jackieho dob.6/10 ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Film patř do série nazývané Božská relikvie. Několikrát na ni i odkazuje, má podobné vtpky, některé náměty, scény jako by z oka vypadly předcházejícm dlům. Jenže to nefunguje jak má. Rozumím co se Jackie snaží říct, ale příliš se to ztrácí v tricích (poměrně špatných), myšlence lidského souznění (které mám plné zuby od té doby, co jí do mě amíci cpou horem dolem) a něčem co považuji za čínskou agitku (byť se můžu plést a Jackiemu křivdit). Celý film budí dojem, že měl být větším a lepším než jeho předchůdci, ale nějak se v těch tricích a zlepšení utopilo to, co mám rád... Možná by i prospělo film zkrátit o 30 minut. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Znacne sklamanie. Jackieho vychytavky zo starsich veci nie su tuna ani zdaleka take usmevne a oku lahodiace. Filmu neprospela ani vysoka naivnost deja a choreografii, afektovanost hercov a ujacanost dialogov, v neposlednom rade premrstena stopaz. Zbytocny a slaby film. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší záležitost. Humor dost vázl, bitky byly téměř bezúčelové, absence dialogů markantní a postavy dosti nevýrazné. Místy až nuda. za mne 45%, ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Prevláda sklamanie. Srdcový projekt sa JC príliš nepodaril. Že to nemá žiadny zmysluplný príbeh,mi až tak nevadí (nechýbal ani v predošlých dieloch), len ono to je celkovo dosť nuda a niektoré scény jednoducho nefungujú, hlavne ta trápna etúda s pirátmi. Posledná polhodina toho dosť zachraňuje. ()

Brunky 

všechny recenze uživatele

Neviem tomu filmu som ani moc nechápal po pravde. Bolo to ako spojené aspoň tri rôzne filmy, niekedy som nevedel v ktorom som...Bol som presvedčený, že tomu filmu dám jednu, max dve hviezdičky, pokiaľ som si nepozrel jednu zo záverečných scén, keď to Jackie aspoň na 20 minút konečne poriadne rozbalil! ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Páčia sa mi tieto Jackieho filmy. Aj keď už mi prišiel postarší a trochu pribratejší stále to malo svoju iskru. Akčné scény nemali konca kraja opäť prichádzali s novými nápadmi (páčili sa mi korčule na začiatku, dobermany, piráti, bitka vo vzduchu...). Príbeh už do seba moc nezapadal, zidealizovaný konkurent tiež a happy end bol až moc, moc, moc ideálny. Ale tak Jackie udržal svoju tvár a to veľmi sympatickú. Odporúčam ho pozrieť všetkým, ktorým sa páči tento štýl Jackieho filmov. Je to prakticky nezávadné (po každej stránke), a ešte k tomu aj zábavné. takže deti od 10 rokov + (teda ak nezačnú skúšať skoky, saltá a iné Jackieho finty...). ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Budu se opičit ... nuda, trvá to strašně dlouho, ... akce úplně přemrštěná - až debilní ... ujetej film ... tohle Jackie totálně přepísk ... ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Smutne musím konštatovať, že z veľkého očakávania prišlo veľké sklamanie. A to v tretej štvrtine JC dokázal, že do starého železa mu ešte niečo ostáva. Táto polhodina v továrni bola klasická Chanovina, tak ako ju máme radi. Neuveritelná škoda, že zbytok filmu, je pretechnizovaná, umelá a často rendrovaná katastrofa s dialógmi boľavými v ktoromkoľvek z jazykov. Dej mi sem tam nedával zmysel, ale možno sa to len stratilo v preklade. Škoda preškoda. EDIT: Mátalo mi to v hlave tak dlho až musím pridať tretiu hviezdu, tie pomrknutia na staršie relikvie (žuvačky ruleZZ) proste zahrejú na srdci... ()

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama