Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

imf 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že v mých očích je to spíš další důkaz pokročilé Jackieho senilitidy. Chtěl jsem, aby se mi to líbilo... dokonce to mělo po tom úvodním skateboardování dobře našlápnuto, jenže pak se to utopí v gadgetech, kosmopolitnosti (ve filmu se střídá s otravnou pravidelností kantonština, mandarínština, angličtina a francouzština) a verbálních průjmech, jejichž recitátorům chybí nejen herecké charisma, ale i schopnost přerazit někomu sanici třeba pádlem nebo pánvičkou. Jinými slovy se tu příliš mluví, málo kope, hodně intrikaří a jen minimálně hláškuje. Film svou překombinovaností na diváka ukazuje studený čumák, protože místo aby Chan sázel na své tradiční kvality, motá dohromady gadgety z Mission: Impossible, kulisy z Indiana Jonese a čmajzlovství z Dannyho parťáků. Západní vzory ovšem nezvládá napodobit a to, co od něj máme rádi, na to už vedle vykrádání hollywoodských blockbusterů nezbývá místo. Což je smutné zejména proto, že kdyby to někdo prostříhal o hodinu, mohl z toho být o třídu lepší film. Takhle je to jen testament o tom, že kdo včas neuteče, ten prohraje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k Božské relikvii Jackiemu příliš nevyšel. Oproti předešlým dílům jsme sice méně crazy, ovšem to co z humoru zbývá už se nedá považovat ani za naivní či mile prostoduché, nýbrž pouze trapné. Scény na ostrově s "piráty z Karibiku" byly téměř k nevydržení. Připočtu-li si k tomu na první pohled levné triky, navíc hojně využívané, přehršel nacionalistických keců, dostal bych se ve svém hodnocení velmi nízko. Záchranný kruh však trojce házejí akční pasáže. Chan i v téměř šedesáti letech pořád dokazuje, že se pro tento žánr narodil a opět dokázal vymyslet originální a pohledné fičárny. A za to by si odřenou trojku i zasloužil, ale dal-li jsem pořád povedené dvojce tři, musím tu jednu ubrat. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Božská relikvia patrí k mojim najmenej obľúbeným sériam s Jackie Chanom. Ale na túto časť som sa vďaka traileru celkom tešil. Bohužiaľ je pravda, že odkedy Jackie zostarol využíva cgi efekty a laná podstatne viacej ako by sa na hviezdu jeho formátu patrilo. Stále si robí všetky veci sám o to pokoj, ale už tomu chýba akési to čaro jeho starých filmov. Tento film má mnoho rôznorodých rovín, ktoré sú ovplyvnené rôznorodosťou postáv. Problém celého filmu je v tom, že sa rozpadáva na mnoho častí práve kvôli tým rovinám. Síce ich spája jadro príbehu čo je snaha o získanie 12 hláv čínského zverokruhu, ale každá postava rieši svoje problémy povrchne, zloduchovia nemajú moc šancu vyniknúť a okrem scény v továrni, ktorá je skutočne akčná a nápaditá a tej v džungli - ktorá sa môže pochváliť výbornou situačnou komikou a výborným prostredím, vo filme nie je veľa vecí, hodné zapamätania. Síce je to stále starý dobrý Jackie, ale tak silený happyend je bohužiaľ aj na mňa veľa. Z odstupom času musím znížiť na dve. Nech sa akokoľek snažím je to ten typ filmov, ktoré Jackieho ako akčnú ikonu kung-fu skôr zosmiešňujú ako dopomáhajú k jeho kultovosti. Možno by to chcelo nasledujúce roky trocha pozmeniť taktiku. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takový film bych čekal od šedesátiletého Jackieho Chana, který očividně teskně vzpomíná na svojí někdejší slávu před 15 lety a z posledních sil se vzepjal, aby ještě natočil takovou tu komediálně - akční taškařici, ve který ještě ukáže, jak je na starý kolena furt ještě ohebnej. Je to ale dle očekávání nuda, akční scény nemastné, děj uhozený a Jackie dost trapný. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Jackieho akčňák, který je ve své atmosféře uvolněný, komický a zároveň má HEZKÉ akční scény. Jenže jednou je to radost pohledět a za pět minut se to dostane do nesmyslné pasáže. .. Také to místy je spíše parodie na různé filmy a to velice kazí celek filmu. Škoda, protože Jackie Chan má své vysoké kvality a tady se nemohli pořádně ukázat, byť snímek začínal opravdu dobrou scénou na wheel suit (ten tělový skateboard) . .. Ale je vidět, že Chan chce něco tímto filmem říct(padělání starožitností je špatné), jenže to říká takovým jazykem, který většina lidí nejspíš nepochopí. A i já jsem měl co dělat, abych ho pochopil. Proto ještě jednou říkám škoda. .... HODNOCENÍ: 59% (3*) ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Speciální oblek 31-wheel roller suit/wheel suit/buggy rollin použitý ve filmu, vybavený kolečky na rukách, nohách, břiše a zádech, vyrobil Francouz Jean-Yves Blondeau, který také Jackieho Chana pro film trénoval. Jezdci dovoluje jet v různých pozicích a dosáhnout z kopce rychlosti 112 km/h. (Rominator)
  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama