Reklama

Reklama

Tygři železnice

  • Čína Tie dao fei hu (více)

Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé. (Canal+ Action)

Recenze (22)

Sofius 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jde o zklamání, čekal jsem něco lepšího. Vtipné scény bohužel většinou nefungují tak jako dříve v jiných filmech a nejvíce mě rozesmála momentka s žebříkem. Ve filmu více než kdy dříve pokulhává logika a je bohužel viditelně zanesen "digitálním nepořádkem". Být to anime nebo divadelní hra, snášel bych nadsázku mnohem lépe, ale v případě hraného filmu "mám svoji hrdost na to, než abych všechno sežral i s navijákem". Je jasné, že Jackie už nebude na tom fyzicky tak jako za mlada, ale tady bohužel kromě choreografie padá i scénář a situační humor, což je u komedie zásadní nedostatek. A na závěr ještě jedna poznámka. Přes všechno výše zmíněné je film stále viditelně čínský svým duchem a západní politická korektnost se tu nekoná. Nejlépe je to vidět na scéně výslechu "přednosty stanice", který je "mučen" omámeným japonským velitelem specifickým způsobem, což by v západním světě spíše vyvolalo odezvu o znevažování sexuálních menšin, zatímco pro čínské publikum je to stále ještě nenormální. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem měl jen tak blbou náladu či co já vím. Nemám ve zvyku hodnotit a komentovat něco čemu jsem nedal řádně šanci, ale přesně po 30-ti minutách jsem to utnul. Šíleně divoký střih a během těch třiceti minut ani náznak nějaké hlavní příběhové linie či mety. A jako zkažené třešnička na dortu - velmi otravné a mnohdy bezdůvodné uvádění postav v komiksovém stylu. Vsadím se že se z toho nějaký příběh vyklube, ale za ten otřesný balast mi to opravdu nestálo. Odpad nedávám, protože jsem nedokoukal ani do poloviny. ()

Reklama

Reklama