Reklama

Reklama

Tygři železnice

  • Čína Tie dao fei hu (více)

Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé. (Canal+ Action)

Recenze (22)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ma Yuan (Jackie Chan) vede svůj tým „Railroad Tigers“ složený z železničních dělníků do nebezpečné mise, která má za cíl vyhodit do vzduchu most ovládaný japonskou armádou... Film překvapil v tom, že Jackie rozdal pouze několik úderů a kopů, ale nešlo o jakékoliv bojové umění. Do snímku se úplně nehodily animované scény a názvy kapitol, protože prozrazují věci budoucí. Jackie a syn Jaycee mají hodně společných scén a rozhodně pobavila zmínka o velikosti nosu. Jackie zpívá v závěrečné hudební znělce a byl jedním z výkonných producentů. He Jun (Jackie Chan Stunt Team) na filmu dělal jako akční choreograf / Action Choreographer. V malé cameo roli se ve filmu objevil Andy Lau. HODNOCENÍ 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pusťte si finální vlakovou honičku, která na mě s těmi obrněnými železničními vozítky působila jako finále druhého MAD MAXE přenesené na koleje, a zbytek poklidně ignorujte. Scénář, režie i akční scény jsou bez šťávy, brzdí to milion zbytečných postav a shazuje infantilní humor, kdy je záporák střelen do zadku, poskakuje a stěžuje si, že to bolí. Na něco opravdu vtipného nebo na dobrou bitku/přestřelku zapomeňte a vystřihnout půlhodiny unylého děje, vůbec nic by se nestalo, jen by to bylo trochu méně nudné. Škoda, mohl to být ultimátní vlakový film. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe konečne zase trochu zaujímavejší Jackie Chan, či už film samotný, ale aj jeho úloha a síce ani tentoraz sa nejedná o žiadny klenot, ale aspoň som pri sledovaní nemal pocit, že je to už vlastne len taká strata času. Zápletka nie je ničím originálna, ale má množstvo prvkov, ktoré mám rád, tématika japonskej okupácie, vlaky, snaha zničiť most a podobne. Dejovo sa to ale určite dalo ešte doladiť, hlavne prvá tretina ma teda moc nebavila, jeden nudný dialóg strieda druhý, ale potom sa to celkom slušne rozbehne, začnú pribúdať zaujímavejšie scény a už sa stále niečo deje. Hlavne táto prostredná časť filmu mi prišla dosť vydarená, aj celkom nápaditá a cítiť v nej aspoň záblesky z Chanovej tvorby osemdesiatych rokov, ale nie akčných, skôr tých dobrodružnejších filmov. Zvyšok filmu sa mi už zdal trochu moc preakčnelý, čo zase tak moc nemusím, ale už sa mi na to celkom dobre pozeralo až do konca. Akcia sa už moc nevenuje bojovým umeniam a reálnym kaskadérskym kúskom, čo mi ale vyhovuje, predsa len Jackie Chan už má svoj vek a tak som radšej, keď sa trochu preorientuje, ako keď má byť vidno, že na to už nemá. A tak akciu tvoria skôr samé naháňačky, explózie a prestrelky, ktoré určite stále mohli byť nápaditejšie a technicky doladenejšie, ale celkom ma to bavilo, obzvlášť tie humornejšie momenty, ako krádež výbušnín v skladisku, ale aj záverečná tretina ponúkne pár dobrých momentov. A na Chanove pomery sa tu až prekvapivo dosť zabíja, samozrejme to nie je nič drsné, ale aj tak sa tu pozabíja mnoho japonských vojakov a to ma teší. Humor je ale skôr sklamaním, akcia ponúkne pár vtipnejších momentov, ale mimo nej som našiel len jednu výbornú scénu, neúspešné seppuku sa mi veľmi páčilo a ešte asi dve úsmevné scény a to je všetko. Herecké obsadenie ale mohlo byť aj o dosť lepšie, je tu veľa výrazných postáv a preto ma prekvapivo, že sú tak priemerne obsadené. Jackie Chan mi tu vyhovoval a páčil sa mi hlavný záporák Ikeuchi Hiroyuki, ale tým to vlastne aj končí, ešte sú tu možno dve, tri aspoň trochu zaujímavejšie postavy a nič viac. A režijne mi to príde skôr len žánrový priemer, tu sa dalo mnoho vecí vylepšiť, ale stále si to drží obstojnú úroveň. Takže Railroad tigers má do tých skutočne dobrých Chanových filmov poriadne ďaleko a vylepšiť sa tu toho dalo mnoho, chcelo by to trochu nápaditejšiu akciu, viac vtipných scén, lepších hercov a doladiť technickú stránku, ale zo všetkých Chanových filmov natočených v posledných rokoch som sa práve teraz bavil najviac a ak sa Jackie Chan stále chce držať akčnejších filmov, práve takýto typ je podľa mňa pre neho najvhodnejší. 67% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od tohto Jackieho filmu som mal velke ocakavania, kedze to po dlhsej dobe nevyzeralo ako dalsia agitka s ktorou by Jackie liezol do riti ČLR ale ako nieco, co aspon vzdialene pripominalo jeho stare dobre filmy a popritom by napravilo povest jeho cerstvo prepusteneho synacika z basy za prechovavanie drog. Medzi klady by som dal, ze az na predigitalizovane finale na moste sa väcsina filmu vyvaruje CGI a predratovanych bitiek. S casti aj preto, ze bitiek tu je minimum a ked k nejakej dôjde, tak je to jeden, dva udery alebo nejaky kop a to je vsetko. Ale aspon tie udery a kopy pôsobia dynamicky a dost tvrdo. Az ma to obcas prekvapilo. Sem tam sa od ostatnych postav dockame aj nejakeho toho slusneho kaskaderskeho kusku ako su rôzne skoky na vlak a podobne. Jackie sa vzhladom na svoj vek toho nezucastnuje, ale to mi nevadi. Najväcsi problem vidim v dejovej omacke, ktora je neskutocne nezazivna a na tak bohatu stopaz riedka. Behom uvodnych 10 minut nam je predstavenych asi 20 zbytocnych postav z ktorych som si zapamätal 2. Jackieho a jeho milu s ktorou zije. O ostatnych neviem povedat nic blizsie. Dokonca aj Jaycee Chan tam je neustale v pozadi ale o jeho charaktere nic napisat neviem. Za zaporakov tu su znova hnusni Japonci. Komicky neschopny general a jeho drsna podriadena. No a v zapletke ide o to, ze skupinka zlodejov, ktoru vedie Jackie sa po kratkom vahani rozhodne pridat k odboju a vyhodit do vzduchu zeleznicny most, lebo je to vraj potrebne ale uz sa nedozvieme preco. To je asi jedno. Takze po kratkom uvode nasleduje nekonecna priprava a zaroven neznesitelne nudne cakanie na to, kedy sa im to uz konecne podari. Zaverecna akcia sa bohuzial zmeni na klasicky CGI festival nizsej cenovej kategorie. Uplna katastrofa to nie je ale ani ma to nenadchlo. Vzhladom na to, ze film obsahuje aj sceny v ktorych sa s gulometom striela do masy vojakov je film prekvapivo krotky v zobrazeni nasilia. Jak keby bol natoceny v PG-13 ratingu. Definitivnym zaverom sa Jackie znova uchylil do riti ČLR a popritom snad aj zrehabilitoval synacika v ociach cinskej verejnosti. Ved ked môze byt vojnovym hrdinom byvaly zlodej, tak aj byvaly fetak si zasluzi odpustenie. Humoru je vo filme minimum. Jedina scena, ktora ma pobavila bol neuspesny pokus o harakiri jedneho japonskeho vojaka. Vysledkom je sice film o dost lepsi ako katastrofy typu Kung Fu Yoga ale na Jackieho klasiky hoci aj z jeho pozdneho americkeho obdobia to ani zdaleka nema. Ked chcete vidiet nejaky dobry film s Jackiem odohravajucim sa aj vo vlaku, tak si pustite radsej Shanghai Noon. 4/10. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je historickou komédiou, ktorá humorným spôsobom rozvíja skutočný príbeh odporu čínskeho ľudu proti Japonskej anexii. December roku 1941, Japonská agresia sa rozrástla už aj na USA. Opití úspechom v Pearl Harboru, rozširujú svoj vplyv vojenskou agresivitou na nové krajin. v juhovýchodnej Ázii. Čína je s Japonskom v ich druhej vojne už 4 roky. Železnica z Tianjin (Tiencin) do Nanjing vo východnej Číne v dĺžke 923 km sa stala kľúčovou cestou pre dopravu vojenského materiálu, liekov a potravín. Aj z toho dôvodu bola pod prísnou ochranou japonských vojakov. Vďaka pôsobeniu japonských útočníkov zostávajú miestni obyvatelia bez jedla a bez prostriedkov na živobytie. Aby získali akú takú obživu, organizuje jednoduchý železničný robotník Ma Yuan tím ľudí, ktorý prepadávajú vlaky a berú si z nákladov jedlo aby zachránili svojich hladujúcich krajanov. Dobrá znalosť miestnych trás prináša hmatateľné výsledky. Po chvíli sa Ma Yuan a jeho tím preslávili medzi miestnymi obyvateľmi. V skutočnosti je film rozdelený do jednotlivých epizód, aby sa to všetko ukončilo v jednom logickom konci. Aj takýmto spôsobom pomáha skupina čínskych členov podzemia svojej 8. čínskej armáde odolávať Japoncom. Počas bojov v Číne padlo asi 3,8 miliónov Číňanov (3,2 z Kuomintangu a 580 tisíc z radov Červenej armády). V dôsledku bojov a okupácie Číny prišlo o život v rokoch 1937 až 1945 aj 17 miliónov čínskych civilistov. Japonsko stratilo v Číne asi 1,1 miliónov vojakov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct, že to je taková Jackieho klasika. Je zde i nějaké poselství, ale především je zde akce a humor. Bohužel v posledních letech už převládá humor nad akcí, což je škoda, ale dá se s tím počítat. Nikdo nemládne, ani taková legenda, jakou je právě Jackie Chan. Ale historické prostředí a vlak filmu sedly. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo takové zvláštní, ale pak mi to sedlo a i napodruhé jsem se dobře bavila. Chvilkami se to sice tváří vážně, ale vážně to brát rozhodně nejde. Bylo tam několik hodně povedených scének, při kterých jsem se zasmála. Snad asi poprvé se mou oblíbenou postavou stal záporák. Hirojuki Ikeuči si svou roli užíval a jeho scény se mi ve filmu líbily nejvíc. Jako obvykle u takovýchhle filmů má u mě plus i hudba a exteriéry. Jediné, co se mi tam moc nehodilo, byly krátké animované úseky. Sice mi nevadily jako v jiných filmech, přesto by to bylo lepší bez nich. A nakonec ještě vlastně potěšilo cameo Andyho Laua. Přeloženo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby snímek působil jenom na válečnou tématiku, bylo by vše naprosto ok. Jenže když v tom lítá komedie a ještě ke všemu Jackie Chan, tak to nijak chvalně dopadnout nemůže. Jsem lehce zklamán z výkonu, ale zase musíme brát ohled dnes už na starého pána. Přeci jenom nikdo nemládne a ani filmovým hvězdám se to nevyhýbá. 55% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak akurát o chlp len priemer. Dosť sa bije vo filme komediálna a vážna zložka, v jednej chvíli sa sranduje a potom vidíme priestrely a krv, nejde to moc k sebe. Ale ako vždy, potešila ďalšia úloha Jackieho Chana aj keď netradičná "takmer nebojová". A potešila aj prítomnosť jeho syna, o ktorom som až teraz zistil, že je len o tri dni starší ako ja. :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o okupované zemi a partyzánech snažící se do povětří vyhodit železniční most. Je tu ale podstatný rozdíl. Příběh se odehrává v Číně v době okupace Japonci. S chutí si tu zahrál Jackie Chan a není to postava ledajaká. O dramatických rolích se zmiňoval velmi často a tady máme jednu z nich. Humoru a komedianství se s ohledem na zaměření snímku samozřejmě nevzdal a nějaké té kaskadérské scény také ne. Snímek je velice zábavný a na svou dvouhodinovou stopáž bez jediného hluchého místa. Každá scéna je vygradována do své dokonalosti jak to jen šlo a co se se týče akce a humoru, velice dobře se doplňují. Nádherná výprava, dokonalé kamerové nájezdy, povedený střih a velice dobrá práce s CGI efekty. Ať si říká kdo chce co chce, jedná se o nejzábavnější akční snímek z asijské kinematografie z poslední velice dlouhé doby. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z celkového hľadiska solídne zvládnutá vec, kde je vidieť, že keď nie je potrebné, tak J. Chan už „zbytočne neriskuje“. Téma a príbeh zaujímavá, ale jeho filmové spracovanie v tomto štýle možno trošku dlhší. Kľudne by to mohol byť o 20 minút kratší. PS.: Záverečné pokazené scény sú u filmoch J. Chana takmer samozrejmosťou. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Připravte se na pravý čínský film. Jejich vyprávění, jejich styl a všechno co k tomu patří. Silné téma, vtípky, vážnost a to vše v jednom filmu a nejlépe v jednom záběru. Já se bavil. Ale musíte přistoupit na jejich styl. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Čínska rozprávka so zaujímavým pozadím, chabým scenárom a peknými CGI efektami. JC je iba do počtu, bojových umení pomenej, zato vlakov až, až. No že by som tým bol nejako extra nadšený sa nedá povedať. Najviac sa mi páčila tá súprava CRH na začiatku a na konci, ktorá sa tam ale iba mihne. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Hrozně vážná věc byla brána hrozně komicky s humorem. Velice zvláštní druh filmu, většinou si lidí nedovolí vtipkovat ohledně historie, ale zde to nemělo co se tohoto týče chybu. Bohužel za 2h se toho moc nestalo a příběh byl čitelný a zdlouhavý. Dalo se to jisto jistě vyřešit mnohem lépe. 50% ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Čínska rasistická naháňačka. Zlí japonskí hlúpi okupanti versus šikovní čínski patrioti. Na druhú stranu ak divák má záujem o akčnú blbinu tak nech sa páči. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Od dob Shaolinu (2011) asi první Jackieho role, kde vyloženě neupadá, ale zmírňuje přetlak svých nezajímavých a nekvalitních snímků. Flm by nejspíše moc rád navázal na 80. pecky typu Projekt A, Božská relikvie atd, ale ani zdaleka se mu to nedaří. Vyloženě vtipných scén je málo, bitky se zde defakto nevyskytují a kaskadérské kousky nejen u Chana zcela absentují. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je těžce podceňovaný. Jackie Chan dělal maximum, efekty a logika ke konci trošku pokulhává. Humor je na 90%, situační humor, co předvádí Chan je prostě špička. Viděno v původním čínském znění. Mandarinština naprosto vynikající, dalo se tomu rozumět, pochytil jsem i občas nějaké zajímavé fráze, takže co se týče autentické mandarinštiny, VYNIKAJÍCÍ! V tom filmu je hromada originálních nápadů, které mě rozesmály. Je to čína a je to o 100% lepší, než kdejaké americké béčko s velkým rozpočtem. Podle mě jakožto komedie by si měla zasloužit aspoň 70%. Občas střih trošku amatérštější, zvuky v pohodě, masky a výpravy mě neurazily a herecké obsazení to nějak nekazilo. Je to zkrátka válečná akční komedie. Takovej film už jsem dlouho hledal a nemohl jsem najít.Pobavila mě tanková bitva na vlaku, souboj děla vs. pušky, vlaková scénka s vyhazováním mouky, zkrátka ten situační humor číňani umí velmi dobře. Komu doporučit? Komukoliv do 18 let, klidně na to vemte přítelkyni. Pro někoho staršího a nefanouška Jackieho Chana to není. Nefanouškům doporučím mrknout na osmdesátkové filmy Jackieho a potom mrknout na tohle potom, co shlédnete tak aspoň 20 filmů Jackieho a zakoukáte se do jeho tvorby. Tenhle film si myslím, že nesmí být brán vážně jako drama, Jackie Chan má dobrou filosofii a to lidi pobavit a rozveselit a tady se mu to fakt povedlo. Takto pozitivní hodnocení dávám ze 3 důvodů: 1) Líbila se mi tam spousta akčních scének, stunt team Jackieho Chana ví co dělá a buďme rádi za to, nevím o moc teamech, které umí tak pěkné souboje, jako oni, s tím že to nemůžeme srovnávat se scénami z osmdesátek, ale i tak se na to dá dívat. 2) Povedený situační humor, a to velmi, hodněkrát jsem se zasmál, scénky na mě nepůsobily trapně až na výjimky. 3) Je to náznak toho, že se Jackie Chan trošku probudil a udělal zase komedii, u které jsem se několikrát hodně hlasitě zasmál, pobavil a kochal se. Jasně, na snímky z osmdesátek to nemá, Božská relikvie prostě zůstane božskou relikvií, projekt A projektem A, ale tohle je něco jiného. Musíte obdivovat Jackieho za to, že s tím už dávno neseknul, v jeho věku se ani nedivím, že už se nechce trápit se složitějšími bojovými scénkami a i přesto se na to dalo dívat, prostě když by takové filmy měl jackie chan ještě aspoň 3 nebo 5, byl bych moc vděčný, protože filmy s Chanem mají svoje kouzlo. Ze stejného důvodu, jako někdo kouká na filmy se Schwarzeneggerem, se Stalonem, pro svou velkolepou akčnost a hrubost, Chan má úplně jiné kouzlo a tím jsou scénky se situačním humorem a zakomponované boje s využíváním prostředí, jakožto nástrojů boje. Za 4 hvězdami si stojím, 5 hvězd už by bylo moc, ale tenhle film mi dnes skutečně zvednul náladu a to se nepovedlo mnoha jiným filmům předtím. Běžte do toho, nebudete litovat a ideálně v původním znění s titulky, neuděláte chybu, pokud jste fanoušky a ta autentičnost a situační humor vyznívající z překladu z Japonštiny do Čínštiny pak získává na obrátkách. Pokud tu lidé hodnotí film podle CZ dabingu, tak mě moc mrzí, že to ten film schytal fakt neprávem a získal tak špatné hodnocení, je to opravdu mnohem lepší film, než jak je hodnocen zde. A zítra si svůj komentář možná rozmyslím. () (méně) (více)

skipik12 

všechny recenze uživatele

:)) ja se super bavil:)) Takovej Most pres Reku Kwai po Čínsku s Jackiem:) Je to píčovina, strašná, ale jako oddechovka super:)) Nesmíte o tom moc přemýšlet a nechat se jen unášet a chechtat se:))) Po týdnu v práci v pátek večer super. Akorád mě připadá,že Jackie se už nechavá Dublovat- což chápu v 63 letech:)) Dejte si to, je to vtipné,máto drive a je to dost blbé :)) ()

Reklama

Reklama