Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus hraných dokumentů režiséra Alana Lederera nejen o závislých lidech, ale především o jejich okolí – rodině, přátelích, spolupracovnících a dalších, jichž se jejich závislost na drogách, alkoholu či hracích automatech dotýká. Jak závislým a jejich blízkým nejlépe pomoci, aby si s touto zátěží poradili? Jan Jílek, zkušený psychoterapeut s dlouholetou praxí, který kdysi sám na vlastní kůži prožil život se závislostí, glosuje jednotlivé příběhy a ukazuje směr nejen závislým, ale i těm, kteří chtějí závislé zachraňovat, pomoci jim, nebo je zatratit. Jeho zkušenost i ukázky terapie naznačují, jak přistupovat k závislým lidem, i když jeho přístup může občas překvapit až brutální otevřeností. Do cyklu „Ze závislosti do nezávislosti“ patří i dva díly režisérky Moniky Elšíkové o dvou bývalých závislých na drogách. Na zpěvákovi rockové skupiny a mladé dívce, tedy na lidech s touto zkušeností, lze vystopovat, zda skutečnou pomoc v dlouholetém propadu do závislosti dokáže zastavit a obrátit terapeut, víra, blízký přítel nebo rodina. Co vše člověka na scestí může zavést a jakou disciplinu, sílu i zodpovědnost musí závislý vynaložit, aby nejen našel cestu od drog, ale aby našel opět radost ze života, směr a vydržel abstinovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

dawid

všechny recenze uživatele

Bylo by mylné posuzovat tento pořad podle kritérií, kterými se hodnotí filmy. Tady totiž vůbec nejde o herecké výkony, o novátorskou kameru, umělecké zpracování. Forma je zde jen jako jakýsi můstek, který odkazuje k obsahu, který je daleko zásadnější. Takže co hodnotit? Pan Jílek nemusí sedět všem, ale jako terapeut má za sebou nezpochybnitelné úspěchy a velmi dobře ví, o čem je řeč. A já, pokud se dostanu na dno, si nepřeju nikoho jiného, než právě pana Jílka, díky kterému si svou pravdu tvrdě vyšlapu sám... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá onanie! Ze sraček do žumpy. Pár ochotníků a pan mudrlant a víc už nic. Naprosto nic, totální degradace formátů šašskosolvinské veřejnosrádní, jen formou i obsahem neskutečná čudlařina a ryzí odpad. A kdo je matafaka ten Lederer? To je ňákej pobratim ženy Růženy? %-o - - - - - (Poprvé a naposledy viděn první a jediný výhřez 6.9.2011 na >zacykleném sprostoru< , hodnocení 43., znechucený komentář zde jako třetí - 6.9.2011) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Zpracování mělo dobrou myšlenku (psycholog hovoří a ostatní hrajou), bohužel ostatní moc nehráli... Možná Dobeš hrál :-D Ale o hráčích je to pravda pravdoucí a o naivních věřících ženách pravdovější pravda pravdoucí ()

Reklama

Reklama