Reklama

Reklama

The Man Who Walked Between the Towers

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2005, 10 min

Režie:

Michael Sporn

Hrají:

Jake Gyllenhaal

Obsahy(1)

Krátký film vypráví příběh Philippa Petita, provazochodce a pouličního umělce, který v roce 1974 s přáteli natáhl lano mezi střechami "dvojčat" Světového obchodního centra. Příběh je vyprávěn jako animovaná dětská kniha s vypravěčem mimo obraz. Film zachycuje Philippovu vášeň a fantazii, poskytuje informace o tom, jak se mu podařilo dostat potřebné pomůcky na místo přechodu a doplňuje příběh i jeho následným zatčením a odsouzením k přiměřenému trestu. (c.tucker)

(více)

Recenze (29)

swamp 

všechny recenze uživatele

Animace přebraná ze stejnojmenné knížky, vypravěč Jake Gyllenhaal a Philippe Petit v hlavních rolích tohoto kraťasu. Kdybych už neviděl dokument a film, tak bych dal možná víc. I tak ale stojí za zhlédnutí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Filmeček sice nemá extra pěknou animaci, ale zase na druhou stranu se jedná o pěkný příběh, jenž má velmi dobré hudební podbarvení. K tomu navíc hezké vyprávění od Gyllenhaala. "Každý člověk by si rád splnil svůj sen." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Based on the true story ... a tentokráte v animovaném podání. Příběh provazochodce, který si šel hrdě a s grácií za svým snem. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně hezký příběh. Nevím, jak bych na tento krátký animák reagovala, kdybych neviděla The Walk (2015), ale takhle se mi to líbilo moc. Lidé kritizují animaci, ale mně se naopak líbí, že není nijak zvlášť vypiplaná, protože to dodává krásný nádech reálnosti a trošku i pohádkovosti. A Jake Gyllenhaal má skvělý vypravěčský hlas! 4* ()

Zlosyn.dna 

všechny recenze uživatele

Man Who Walked Between the Towers je jednoduchý, sympatický animák, ktorý vyhráva zaujímavým námetom, obstojným spracovaním, ale hlavne Gyllenhaalovym charizmatickým hlasom, ktorý dodáva celému filmu, istú dávku magičnosti, rozprávkovosti. Povraz, palica a výška sú nástrojmi, ktorými Phillip poznáva hranice ľudských možností. Balansuje na hrane medzi poznaním a smrťou. Oplatí sa skúšať ísť za ne, alebo sa uspokojiť už s dosiahnutým? (doma radšej neskúšajte! xD) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh a je to i vzpomínkou na "dvojčata" v New Yorku. A i když jsem Jakea Gyllenhaala slyšela mluvit tolikrát, až tady si uvědomuji, že má opravdu krásný hlas. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Uspávací kraťas na motiv stejnojmenné knihy, The Man Who Walked Between the Towers (2003). Bravo francouzovi Philippovi, osobně nemám na takové taškařice žaludek. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Netradičná, no o to krajšia animácia, vynikajúci príbeh založený na skutočnej udalosti a Jake Gyllenhaal ako rozprávač. Zaslúžených 5*. (90%) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Příjemně odvyprávěná pohádka se vzpomínkou na WTC. Věřím, že při hlasu Gyllenhaala bych dokázal bez problémů usnout jako mimno. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Dobrý komentář, ale ta animace nic moc, a ani příběh mě za srdce nevzal, i když je podle skutečné události. 60% ()

Reklama

Reklama