Reklama

Reklama

Sněhurka

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1973, 25 min

Obsahy(1)

Televizní pohádka podle K. J. Erbena o dědečkovi s babičkou, kterým alespoň na chvíli přinese do života radost sněhová panenka. V pravidelném čase Pohádky pro pamětníky uvidíte dnes jednu prastarou. V jednom domečku žil spokojeně dědeček (L. Pešek) a babička (Z. Jiráková). Jen jedno je trápilo, že nemají děti. Když nastala zima, rozhodli se uplácat si na dvoře sněhuláka. K jejich překvapení se proměnil v krásnou dívenku. Dali jí jméno Sněhurka (M. Reifová). Dědeček s babičkou byli velmi šťastni, protože Sněhurka jim přinášela jenom radost. Jenže když nastalo jaro, dívenka začala chřadnout… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Bart 

všechny recenze uživatele

V rámci časově rozsáhlého cyklu Československé televize "Bylo, nebylo" vznikla v normalizačních 70. letech celá řada televizních pohádek chudých hereckým obsazením, kulis i děje. Sněhurka patří bohužel mezi ty nejhorší kousky. V tomto příběhu podle K.J.Erbena exceloval Lála Pešek, pro kterého byla role stařečka ušitá a zdárně mu sekundovala jedna z nejvíce nedoceněných hereček Zora Jiráková. Bohužel ani to nestačilo na to, abych mohl tuto pohádku nehodnotit jako hloupou, naivní a velice lehce a rádoby zapomenutelnou. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Černobílá kulisová pohádka o dědáčcích, kteří toužili tak dlouho po děťátku, až se jim nevysvětlitelně jednoho dne zjevila doma dívenka. Dostal jméno Sněhurka a na jaro se jim roztopila. To má být pohádka?! To je psycho, navíc s psycho hudbou Otmara Máchy. Ne, tohle si strčte za klobouk. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda že se tato pohádečka dala ještě stáhnout. Ikdyž neskončila nejlépe, tak babička s dědou získali přátelství od ostatních dětí. A Magda Reifová byla samozdřejmě krásná výstavní holčička. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Malá Magdalenka bylo rozkošná. Ale bohužel, celkové vyznění je pro mne naprosto nulové. Já tu pohádku nesnášel už jako dítě a nyní po letech jsem zjistil, že se můj postoj nezměnil. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Idylický trochu pohádkový a naivní příběh o Sněhurce, který ničím příliš nezaujme ani vysloveně nezklame. Na své krátké stopáži se to dá dokoukat do konce, ale jinak žádná sláva. Hodnocení: 45 % ()

Reklama

Reklama