Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dobrej akční film. Ze začátku filmu mi přijde film dost chaotickej, kdy divák sotva dokáže si dát vše do hlavy. Pak už je to o dost lepší, jakmile Statham zachrání malou čísnkou holku. Akce a souboje jsou dobré, sice někdy moc urychlené, honička autem se tu nějaká najde. Konec mohl být lepší, ale celkově mám dobrej dojem z filmu. 78% = **** ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si tvrdošijne ide svoje a udržuje si status sympatického ultradrsňáka, pričom ho evidentne príliš netrápi, že jeho filmy vyzerajú, ako keby boli všetky nalinajkované podľa rovnakej jednoduchej šablóny. Tipujem, že za nejakých 10 rokov bude publikum Stathamom dokonale presýtené a bude mať voči jeho akčákom averziu, akú väčšina ľudí oprávnene prechováva voči súčasnej tvorbe niekdajších hviezd strieborného plátna ako Steven Seagal či J.C. Van Damme... ja osobne som sa však Stathamom zatiaľ nepresýtil a stále mu to "žeriem". ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Stathamova nezlomná, dobre fungujúca bitkárska povesť sa stala dobrým a tvrdím "orieškom", ktorý akoby spadol medzi dva mlynské kamene v podobe čínskej a ruskej mafie. Jednoducho a s prehľadom narušil ich plány, čím sa spustila očakávaná akčná diskusia. V porovnaní s kuriérom sa tu divák dočkal lepšieho spracovania, keď niektoré zábery kamery pôsobili výstižnejšie a aj dejove zauzlenie sa viac skomplikovalo. Škoda, že tvorcovia nepriniesli viac kreativity v toľko opakovanej tematike skorumpovaných policajtov a ich vzťahom s mafiou a tiež škoda príliš rýchleho tempa pri akčných momentoch. Prejavilo sa to napríklad pri tom ako Luke rýchlo "vyčistil" bar plný rusov, či rýchlym a nezáživným spôsobom ukončenia súboja medzi Lukom a Alexom. Z toho všetkého mám pocit, že tvorcovia si mysleli, že Stathamova prítomnosť ľudom postačí a že si nevšimnú chyby, ktorých sa dopustili. Určite lepší priemer, takže 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No chvilku mi trvalo pochopit, o co jako vlastně jde. Hlavně těch podvratnejch živlů se tu motalo nějak moc a Jasonova role v tom všem bordelu byla poněkud nejasná. Ale nakonec všechno do sebe tak nějak zapadlo, protože Jason začal všem živlům rozkopávat držky, což byl jasnej signál k tomu, že se mam postavit na jeho stranu. A ten zbytek už byl tak nějak jedno, včetně naprosto zbytečnýho sejfu, nebo přívěsku v podobě přerostlýho tamagoči. 60% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další výborný kousek se skvělým Stathamem. Ruská mafie, versus čínské triády, do toho zkorumpovaná policie a mezi tím vším nekompromisní Jason coby zastánce té své ,,spravedlnosti´´ ( jak u něj bývá zvykem ). jedna parádní akce střídá druhou, hromada soubojů, hektolitry krve...Akčňák jak víno ! 4,5 * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Mŕtvy chlap v útulku pre bezdomovcov, ktorému Luke (Jason Statham) daroval tenisky, stále dýcha. (lepo)

Reklama

Reklama