Reklama

Reklama

VOD (1)

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Recenze (411)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jason si dal tentokráte za cíl za každou cenu ochránit chodící čínskou kalkulačku a neváhá při tom nafiletovat asi tak tři kubíky rusáků, ťamanů a dalších podvratných živlů. Tečka. Kdo postrádá u podobných existenciálních smaženic nějaký ten kategorický imperativ, aristotelovskou logiku, freudovský rozbor charakterů či půlhodinové menopauzy čumění do jednoho bodu při čekání, až se zahřeje kamera, ať jde raději do Turínského koně. Anebo do prdele. A vy ostatní aktivovat mozkožrouta a pořádně se soustředit, aby jste svému otylému kamarádovi v kostěných brýlích mohli před kinem předvést těch pár špinavých triků, co jste se za tu hodinu a půl teoreticky perfektně naučili, a za pomocí kterých byste v tom vašem alternativním světě v pohodě rozkopali držky asi tak šedesáti cigošům s mačetama při záchraně Pamely Anderson! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že je tak trošku přesstathamováno, za chvíli zvednu prkýnko od hajzlu a vyskočí na mě nasranej Statham. Jako Safe dobrý, Statham tam zabije asi tak milion lidí různejch národností, zabijí to ručně, nožmo, střelmo, věcma, prostě dře jak černej, problém je v tom, že dvě hodiny po filmu si nevybavuju nic, žádnej souboj, žádnou hlášku, zkrátka akční šumák jak poleno. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka vynikajúca, sľubujúca veľmi netradičnú stathamovku. Funguje to, dokonca aj tú slzu som Jasonovi uveril. Potom ale vypukne bohapustý masaker. Nič proti nemu, natočený je parádne, bodycount je vysoký ako v hongkongských klasikách, všetko pekne odsýpa... len ten prepracovaný úvod je už potom zbytočný a celá tá zápletka s kódmi prestane dávať zmysel. Celkom škoda, asi do polovice to malo nábeh na jeden z najlepších Stathamových filmov. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se stává tak trochu žánrem sám pro sebe, neboť záleží jen na režisérovi, kolik zloduchů jím nechá zřezat do mrtva, přičemž tady to schytala čínská triáda, ruská mafie a několik zkorumpovaných policajtů, což není z morálního hlediska úplně na škodu, obzvláště, když to do nich Jason pere v efektním stylu urban-combatu, ale pokud si u takového kinematografického výplachu kladete ryze artové otázky ve smyslu „O co vlastně pořádně šlo s těmi trezory?“, získáte jistotu, že tomu víc jak 3 a ½ hvězdy prostě nenapálíte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $17,142,080Tržby Celosvetovo $41,482,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,075,416 //počet predaných kusov 153,848Tržby za predaj DVD v USA $5,566,829 //počet predaných kusov 343,314║ Na to koľko podobných akčných filmov má už Jason Statham tak tento je malou príjemnou výnimkou(pripomenulo mi to akčnú jazdu Utrhnutý z reťaze), kde má film dobrý príbeh, spád a výbornú akciu. Dokonca aj nádych malého dramatu zo začiatku vôbec neuškodil a dobre prifarbil celkové vyznenie filmu, veľká spokojnosť. /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňák, kde se všichni střílej hlava nehlava. Ty co to přežijí potom mlátí a zabíjí Jason Statham. Je to svižné, akční a líbilo se mi i to nastínění Stathama, kterej přišel o všechno a už mu to bylo uplně u prdele. Malá číňanka byla v pohodě a přál jsem jim ať to vyjde :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY? TEN ŠMEJD?“ ... ,,NIKDY JSEM NEBYL ŠMEJD. SLADKÉ SNY....“ /// Mei je génius (to je ta holčička, Jason tu není od přemejšlení...). Má sloužit mafii místo počítače (furt jsme u tý holčičky...). Soubory, složky, antivirus.... no to bych asi neřekl, spíš jim jde vo matiku. Čínská mafie. Ruská mafie. Policejní mafie. Jason Statham a zdrhající počítač, kterej každej chce. Jason nejdřív zmlátí rusáky. Pak policajty. A pak, pak ...no nebudu tady spoilerovat! Takovej ten film, kde pravděpodobnost smrti je vysoká. Prostě ,,Stathamovka“. Ne úplně blbá, ale zázraky se dějou jinde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jason Statham. 2.) Čínská holčička (se radši neptám proč...). 3.) Chcu se stát počítačem (možná mi bude stačit bejt i kalkulačkou). 4.) Thx za titule ,,Daci“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate //Počet premietajúcich kín v USA: 2,271 // Otvárací Víkend v USA: $7,892,539 // ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nemá to tu špatný skóre, ale pro mě zatím asi nejslabší Stathamovka. Jason a malá geniální číňanka versus celý New York - číňani, rusáci, fízlové... Problém byla jak nedomakaná hlavní postava, tak bordel v záporácích, tak nedostatek efektní a drsný akce. Netáhlo mě to, nebavilo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Paráááda!!! Ruská mafie proti čínským triádám a mezi nima si nesmlouvavě klestí cestu Statham přes hromady mrtvol!!! Špičkovej akčnák ve stylu klasických 80.tek (Seagal apod...), Statham je borec, nikdo proti němu nemá šanci, s nikým se vůbexc nesere, nesmlouvá, nemrkne ani okem a rozstřílí auto plný mafiánů, osobní souboje jsou suprově koukatelný, i když sestříhaný, tak fakt dobrý zákroky, prostě mazec, tohle se mi líbilo moc!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou pomine má liknavost v ochraně dat, tak se rozmyslím, zda můj problém vyřeší spíš antivirový program nebo Statham. Safe jednoznačně dokazuje, že Statham je lepší na ochranu disku disponujícího hlavičkou, ručičkami a nožičkami, ale u líného disku, který neopouští počítač, si nejsem zcela jist. Asi to vyřeším tím, že pokud budu chtít jen pasivní ochranu, tak mi stačí antivir, ale pokud budu potřebovat někoho, kdo se protáhne optickým kabelem a na druhé straně světa zakroutí krkem vlezlému hackerovi, tak volím Stathama 1.0, kterého netřeba nikdy upgradeovat. A filmy s takovým hrdinou mne nikdy nemohou urazit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zajímavé béčko, od velkorysé depresivní expozice obou postav až po závěrečnou bitku Jasona s největším drsoněm. Za zmínku stojí důmyslný záběr, ve kterém Jason autem dvakrát srazí stejného týpka, což je vždy zčásti ukázáno ve zpětném zrcátku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chtějí lidé k něčemu přirovnat tvrdost, mluví obyčejně o kamenu, když chtějí to samé udělat kameny, vzpomenou si na Stathama.. Nevyzpytatelný Yakin brousí hrany béčkového žánru a pokud uložíte mozek k hibernaci, užijete si ďábelský spád, režisérské fígle se zpětnými zrcátky, nezvykle strohý final match a hlavně zrakvení velkého počtu kriminálního ksindlu za účelem ochrany šikmookého mikroprocesoru. Nekastoval bych, jestli to odnášejí Číňané, Rusáci nebo úplatní američtí fízlové - kdo je zkrátka zlý, je ošklivě zestathamován.. Překvapilo mě, jak dovedně byla v minulosti skrývána Jasonova relativně malá výška (175 cm), ale tady v Sejfu (troufalá to nápověda českého názvu pro distributory) si s vysokými podrážkami a vhodně volenými úhly záběrů nedělali hlavu. Na druhou stranu, na co je vám výška, když jen pouhým pohledem umíte uřezat zrcadlo do koupelny.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: New York city - rusi vs. číňania a medzi nimi Jason Statham. To nemôze byť zle ... a ni nebolo. Je to kvalitná "killovačka" s dobrým tempom. Proste presne niečo také sa od filmu tohto zrna očakáva. Dobrá oddychovka pre každého chlapa. "Mayor Tremello: You got some ball, Luke. | Luke Wright: Yeah, amazing I can even walk." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Boaz Yakin | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: Lawrence Bender, Dana Brunetti | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: IM Global, Lawrence Bender Productions, Trigger Street Productions | Rozpočet: 33 miliónov $ | Tržby: 40,346,186 $ || Tu je vidieť ako závisí hodnotenie filmov od toho, či sú dielom nejakej série, alebo sú nezávislým jedináčikom. A Good day to die hard je bez debát lepším akčným filmom, no má len 52% (2.7.2013) oproti Safe-u, ktorý má 64% (2.7.2013). --- Statham vyrába podobné žánrovky jak na bežiacom páse, ale Safe patrí určite k tým podarenejším. Nápad je síce schematický, ale spracovanie akcie je na prekvapujúco vysokej úrovni. Bojové choreografie sú vynikajúce, Statham má v nich viditelne na vrch. O to viac sa teším na Fast and Furious 7, nakoľko bude hlavným záporákom :) 60% | HD, THX, HU DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Jasonom Stathamom. Má celkom dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý si zničil celý život, skončil na ulici a navyše má aj problémy s ruskou mafiou, preto sa rozhodne so svojim mizerným životom skoncovať, ale podarí sa mu nájsť nový zmysel života, ochranu veľmi inteligentného dievčaťa, po ktorej ide čínska a ruská mafia a navyše o veľké peniaze majú záujem aj jeho bývalí skorumpovaní kolegovia. Spracovanie je na tom dobre, úvodná desaťminútovka príjemne dynamicky oboznámi so všetkým dôležitým, ale aj celkovo je prvá ešte neakčná tretina dobre zvládnutá, potom sa už začne to hlavné, ochrana dievčaťa a pozerá sa na to stále dobre, dej samozrejme ničím neprekvapí, ale pre potreby filmu plne stačí a keďže má film aj krátku dĺžku, po celý čas si udrží slušné tempo, takže spracovanie pôsobí úplne ideálne. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani nie som až tak moc spokojný. Pôsobí až príliš nenápadito a pomerne stereotypne. Väčšinou len hlavný hrdina nabehne medzi skupinku protivníkov a v rýchlosti ich všetkých obyčajne postrieľa, zneškodní pár rýchlymi údermi, prípadne kombináciou oboch, výnimiek je len minimum. V súbojoch je Stathamov potenciál opäť využitý len málo, súboje sú krátke, choreografie sú len priemerné, ale zase s mojimi obľúbenými prvkami, Statham často protivníkom vykrúca ruky, aby ich následne udrel o niečo blízke, prípadne vyhodil o stenu, čo mám rád, ale mrzí ma, že tu takmer nikoho ručne nezabije, až na asi dve, tri výnimky všetkých protivníkov postrieľa. A nie som spokojný s postavením kamery, akcia síce je prehľadná, ale moc som si ju kvôli uhlom kamery neužil a navyše chcú pôsobiť až príliš zbesilo, takže chvaty nasledujú v rýchlosti po sebe, čo by nemuselo byť nutne zlé, ale v kombinácii s touto kamerou ma to moc nebavilo. A čo sa týka prestreliek, tak oceňujem veľký počet zabitých, protivníci tu umierajú po desiatkach a sú aj celkom krvavé, ale po stránke kamery a rýchlosti o nich platí to isté, ako pri súbojoch a sú až zúfalo stereotypné, nenájde sa v nich jediný lepší nápad, Statham len všetkých obyčajne vystrieľa a navyše až na jednu krátku chvíľu, kedy si vezme samopal len pištoľou. Herecké obsadenie je na tom dobre, Statham ma už síce nebaví ani zďaleka tak, ako kedysi, ale stále si ho rád pozriem, žiadny problém nemám ani s dievčaťom, je dobre zahrané a slušní záporáci, len škoda, že práve ten najlepší z nich, Igor Jijikine, dostal tak málo priestoru. Réžia a technická stránka sú v neakčných scénach úplne ideálne, ale v akcii trpia spomínanými nedostatkami. Škoda, zo všetkých Stathamových sóloviek posledných rokov mal práve Safe najväčší potenciál, hlavne je akčnejší, ako jeho tri posledné filmy dokopy, ale tá akcia ma nebavila ani zďaleka tak, ako by som chcel, takže je z toho opäť len priemerný akčný film na jedno pozretie bez jedinej akčnej scény, ktorá by stála za väčšiu pozornosť. 62% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film dvoch tvárí, režisér s rozdvojenou víziou. Yakin zatiaľ veľa vody nenamútil, ale spoliehal som sa na jeho schopnosti aspoň po scenáristickej stránke. Ukázalo sa, že na tejto fronte nesklamal, ale kameňom úrazu sa v tomto prípade stali akčné scény, ktoré mali od komplexnosti sakra ďaleko. Kameraman a strihač boli asi v pokročilom štádiu Parkinsona. Navyše akcie bolo v tomto filme natoľko málo, že bola naozaj škoda nevyužiť Stathamov potenciál viac. Herecky sa totiž Jason pochlapil a podal celkom presvedčivý výkon. Scenár ničím neprekvapí ale ani neurazí, občas sa mihne nejaký dobrý zvrat, občas stojí za povšimnutie hláška, ale inak sa drží žánrovej šablóny, čo nakoniec nebola zlá voľba. Chvalabohu to ale rýchlo odsýpa, atmosféra a dramatické línia celkom fajn sekundovali tej akčnej a ja som sa nakoniec aj celkom bavil. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Děravý příběh nahrazují veselé zvraty. Dynamika mezi Stathamem a holčičkou to táhne dopředu. Fajn oddechovka. ()

Reklama

Reklama