Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se stává tak trochu žánrem sám pro sebe, neboť záleží jen na režisérovi, kolik zloduchů jím nechá zřezat do mrtva, přičemž tady to schytala čínská triáda, ruská mafie a několik zkorumpovaných policajtů, což není z morálního hlediska úplně na škodu, obzvláště, když to do nich Jason pere v efektním stylu urban-combatu, ale pokud si u takového kinematografického výplachu kladete ryze artové otázky ve smyslu „O co vlastně pořádně šlo s těmi trezory?“, získáte jistotu, že tomu víc jak 3 a ½ hvězdy prostě nenapálíte. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tři skupiny – Číňani, Rusové a poldové jsou po 11leté holce, které něco ví. Dějově nic úchvatného, ale pokud narazí na Jasona Stathema, který nad ní bude držet ochrannou ruku, dá se čekat co přijde. Jason má prostě styl (podobně jako kdysi Saegal), když někoho sejme, zlomí ruku, narazí koule, stojí to za to. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 7 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodiny je to hodně útržkovité a malinko zmatené. Banda Rusáků, banda Číňanů a banda Amerických zkorumpovaných policistů se tu míhaj jako šílení, ale to vše pak dostane svůj řád. Jen jeden muž to totiž dokáže napravit. Se nedivte, je to americký akční snímek, své klišé ukazuje hned od začátku. Jenže toho muže hraje Jason Statham a tak přihmuřuji očko a sleduju, jak to vše dopadne. Není co řešit. CITÁT - Nikdy jsem "odpad" nesvážel, jen likvidoval........ Je to akční a v akčním filmu prostě sem tam někdo zemře. Tady však umírá, dle mého, až moc nevinných civilistů a popravy střelbou do hlavy jsou na denním pořádku. Jest-li to není moc přehnané. Ale tohle město je potřeba trochu vyčistit. DIALOG: LUKE - Nikdy nevím co v takový chvíli říci. RUS STOJÍCÍ U BARU - V jaký chvíli? LUKE - Než někoho zabiju............ Safe je o sejfech, prachách a úplatcích. Nutno napsat, že film je lepší sledovat v originálním znění, protože Jason Statham, zní v českém dabingu jak vykleštěnej. Film má strašně moc klišé scén, nepřehledné střihové sekvence a příšernou hudbu. Jediné dva klady jsou - Jason Statham v originále a povedená zvuková (neplést s hudbou) kulisa. Snímek je totiž naprosto profesionálně ozvučen. Tři hvězdy, ať nežeru. CITÁT - Příště mě nezastaví nic........ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Boaz Yakin | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: Lawrence Bender, Dana Brunetti | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: IM Global, Lawrence Bender Productions, Trigger Street Productions | Rozpočet: 33 miliónov $ | Tržby: 40,346,186 $ || Tu je vidieť ako závisí hodnotenie filmov od toho, či sú dielom nejakej série, alebo sú nezávislým jedináčikom. A Good day to die hard je bez debát lepším akčným filmom, no má len 52% (2.7.2013) oproti Safe-u, ktorý má 64% (2.7.2013). --- Statham vyrába podobné žánrovky jak na bežiacom páse, ale Safe patrí určite k tým podarenejším. Nápad je síce schematický, ale spracovanie akcie je na prekvapujúco vysokej úrovni. Bojové choreografie sú vynikajúce, Statham má v nich viditelne na vrch. O to viac sa teším na Fast and Furious 7, nakoľko bude hlavným záporákom :) 60% | HD, THX, HU DTS | ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Statham - velká herecká ikona akčních filmů a jeden z mých nej nej herců. Jeho filmy maximálně vyhledávám a průběžně sleduji, jestli nevyšel nějaký nový. Na Safe jsem se dlouho těšil a když byl film k mání, šetřil jsem si ho na vhodnou chvíili, protože podle traileru a anotace hodně navnadil. Navíc filmy o mafiích mě hodně baví, takže když tam navíc hraje Jason, tak to musí být pecka. Bohužel nebyla a já jsem nedostal to, co jsem očekával. První půl hodina docela nudná, samé kecy. 2/3 se už rozjíždí, akce sem tam. Poslední půl hodina sice nabídla akcí habaděj, ale díky tomu už to byla taková bláznovina, kdy Statham rozseká vše, co mu stojí v cestě. Malinko to dělalo překombinovaný dojem. Samozřejmě jsem u filmu vydržel až do konce, ale v konečném zúčtování jsem byl trochu zklamaný. Možná by byl můj názor jiný, kdybych film viděl v kině, ale to bohužel nebylo možné. Čili řadím tento Stathamův film mezi ty slabší, ale to asi díky tomu, že Jason nasadil předchozími filmy laťku hodně vysoko. Prozatím udílím Safe 66%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama