Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Jefferson (Robert Walker) pracuje ve státní správě. Rodiče se po delší době těší na jeho příjezd domů. Pozorují však, že se podivně změnil. Je neklidný a arogantní, stále si nezaložil vlastní rodinu a nic nenasvědčuje tomu, že tak brzy učiní. Co hůř, John si otevřeně utahuje z vlastenectví svého konzervativního otce (Dean Jagger) a odmítá jít do kostela. Matka (Helen Hayes) na synovi vždy lpěla a odmítá si přiznat šokující pravdu, kterou již delší dobu tuší agent FBI (Van Helfin). Jeden z nejčastěji zmiňovaných antikomunistických filmů období mccarthismu. (MM11)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s propagandistickou antikomunistickou stránkou. Natočené to není vůbec špatně, ale scénář je trochu slabší. Postavy jsou spíš takové karikaturky a všechny ty proslovy o bohu, vlastenectví, vlajce a na druhé straně komunismu šíleně nudí. 2,5 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobova antikomunisticka propaganda z USA. Seci dobre vieme, kto radil v USA v rannych 50. rokoch, konkretne meno toho US senatora Jozo MekKarty a  jeho vybory kadejake   : 48 % ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Tento film je hodně těžko uchopitelný, myslím si, že v době vzniku mohl být v USA populární, ale nám už dnes moc říct nemá a ty dlouhé proslovy přijdou při nejmenším podivné [LFŠ2018] ()

Reklama

Reklama