Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Členové legendárního souboru vyprávějí o svém divadle.

V hodinovém dokumentu Jiřího Vanýska, natočeném v roce 1997, uslyšíte rozhovory s autory i herci legendárního souboru a uvidíte krátké scénky z těch nejznámějších her Dobytí severního pólu, Švestka, Posel z Liptákova, Cimrman v říši hudby a další. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V mých očích jsou ,,Cimrmani" nejvyššími představiteli humoru u nás a tu štafetu od Jana Wericha svírají hodně pevně... Dokumentární pořad svou formou průměrný, svým obsahem však kultovní! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zábavně udělaný dokument o divadle Járy Cimrmana, jeho zakladatelích i současných hercích. A aby to nebyla taková nuda (což nemůže být při vyprávění takových kapacit jako je Svěrák či Smoljak), jsou jednotlivé rozhovory prokládány ukázkami z her. Chytlavý dokument, který cimrmanologa uspokojí, neznalce zaujme. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako, když zrovna stojíte naprosto zničení po kotníky ve vodě díky přeteklé vaně souseda nad vámi, zazvoní zvonek u dveří a vy jste za nezvané hosty rádi, protože s nimi strávené chvíle vás vždy příjemně pohladí. Bohužel je smutné sledovat, jak s další reprízou přibývá "Cimrmanů", kteří již nejsou mezi námi :( ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Laskavý a inteligentní humor k divákovi promlouvá z vybraných ukázek mistrových děl. A zároveň je z dokumentu cítit velká radost ze vzájemné spolupráce zprostředkovatelů nesmrtelného díla našeho velikána. ()

Zajímavosti (3)

  • Ukázky z her „Cimrman v říši hudby“, „Švestka“ a „Dobytí severního pólu“ byly natočeny v Brně pro potřeby dokumentu, protože ještě neměly u České televize vydání. Všechny ostatní hry jsou z oficiálních nahrávek. Poznat to jde i díky modré oponě, která na těchto speciálních záznamech je, ale na Žižkově není. (mnaucz)
  • V jedná části dokumentu řekne Bořivoj Penc: „Vetchý se Suchánkem by k nám strašně chtěli.“ Paradoxem je, že v roce 2019 začal se souborem Ondřej Vetchý skutečně vystupovat. Konkrétně ve hře „Dobytí severního pólu“, kde se právě po zesnulém Bořivoji Pencovi zhostil role náčelníka Karla Němce. (mnaucz)

Reklama

Reklama