Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Členové legendárního souboru vyprávějí o svém divadle.

V hodinovém dokumentu Jiřího Vanýska, natočeném v roce 1997, uslyšíte rozhovory s autory i herci legendárního souboru a uvidíte krátké scénky z těch nejznámějších her Dobytí severního pólu, Švestka, Posel z Liptákova, Cimrman v říši hudby a další. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V mých očích jsou ,,Cimrmani" nejvyššími představiteli humoru u nás a tu štafetu od Jana Wericha svírají hodně pevně... Dokumentární pořad svou formou průměrný, svým obsahem však kultovní! ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Laskavý a inteligentní humor k divákovi promlouvá z vybraných ukázek mistrových děl. A zároveň je z dokumentu cítit velká radost ze vzájemné spolupráce zprostředkovatelů nesmrtelného díla našeho velikána. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument, sice se v něm nějáké opravdové perličky o Cimrmanech nedovíte, ale je udělaný s úctou a Cimrmanology (do kterých se rád počítám) potěší. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

"Humor je injekce proti zbláznění z toho, že se neodvratně blíží smrt.." takhle nějak to Svěrák podal :)) ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Asi nezbývá než dát kytku do kostela za to, že se všichni tihle báječní lidé setkali a mohli stvořit takový ranec inteligentního humoru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zábavně udělaný dokument o divadle Járy Cimrmana, jeho zakladatelích i současných hercích. A aby to nebyla taková nuda (což nemůže být při vyprávění takových kapacit jako je Svěrák či Smoljak), jsou jednotlivé rozhovory prokládány ukázkami z her. Chytlavý dokument, který cimrmanologa uspokojí, neznalce zaujme. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nových informací pro cimrmanology je tam pomálu, ale povídání je to krásné. A Svěrákova definice humoru je skvostná. Jen si už budu asi navždycky představovat Miloše Kopeckého v roli hraběte Zepellina. To by byl ale skvost, pane! 90%. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nemůžu dát hvězdiček víc, protože toto divadlo, mi vždy dokázalo povznést náladu, humor, který zlidověl i v širokých lidových vrstvách a to i u těch, kteří nenašli k tomuto humoru vztah. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako, když zrovna stojíte naprosto zničení po kotníky ve vodě díky přeteklé vaně souseda nad vámi, zazvoní zvonek u dveří a vy jste za nezvané hosty rádi, protože s nimi strávené chvíle vás vždy příjemně pohladí. Bohužel je smutné sledovat, jak s další reprízou přibývá "Cimrmanů", kteří již nejsou mezi námi :( ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Títo páni majú dar ľudskosti a humoru, s ktroým sa delia s minimálne dvoma národmi. A nástupcovia bohužiaľ v nedohľadne.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jako dlouholetého "cimrmanologa" mě tu nemohlo nic překvapit, ani jsem se nedozvěděl nic nového, ale za tu Svěrákovu definici humoru a proč si jej vůbec člověk "vymyslel" lze jen zatleskat a dát "povinně" za pět! ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Pro mě,jako těžce skalního příznivce divadla JC a s ním vše spojené,moc hezké nakouknutí za oponu a do soukromí,jak přemýšlejí,jak se kdo poznal,jak se kdo dlouho zná atd. Nenáročná hodinka,z které si každý milovník Cimrmanovského divadla něco vezme.Doporučuji.80%. ()

hull 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tady většina komentářů hodnotí génia Járu C., nikoliv však dokument samotný. Cimrmani si poseděli s autory dokumentu v různých kavárnách, kde si klidně pohovořili a k doložení pravdivosti a věrohodnosti slov sloužily kratké uzázky z her. Nebylo to špatné, ale pak mu usekli ruku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Fanoušci nesmrtelného Cimrmana se dozví hodně toho, co netušili. Vyprávění členů souboru je zajímavé a ukázky z děl potěší. Podívat se do zákulisí divadla a jeho členů je pro všechny, kteří Divadlo Járy Cimrmana milují, vždycky zajímavá podívaná. ()

Reklama

Reklama