Reklama

Reklama

Goth

  • Japonsko ゴス
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Vypadá to, že v jednom japonském městečku řádí nový sériový vrah. Před dvěma měsíci bylo nalezeno dívčí tělo naaranžované tak, aby vypadalo, jako kterákoliv jiná živá dívka. Nyní se našlo tělo druhé. Média spekulují o vrahově citu pro krásu. Myslí si snad, že je umělec? Jenže jeho práce nezaujala jen média a škodolibou veřejnost, ale i dva středoškoláky. Kamiyama Itsuki (Hongo Kanata) je populární jak mezi chlapci, tak i mezi dívkami. Na všechny se usmívá a ke všem se chová přátelsky. Pravdou ale je, že ho fascinuje smrt a celý jeho vnější život je jen přetvářka. Morino Yoru (Takanashi Rin) svoji odlišnost naopak neskrývá. Neustále zachmuřená, mlčenlivá, bledá jako duch, jako kdyby ji obklopovala temnota sama. I ona sdílí vášeň pro smrt a vše kolem ní. Výskyt vraha s duší umělce je pro ně tedy jakousi výzvou. Výzvou a impulzem pro sblížení. Kdo bude rychlejší v nalezení vraha? Policie, nebo mladí obdivovatelé? (EMIA)

(více)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film. Zaujímavý námet a ešte zaujímavejšie rozuzlenie. Mal síce dosť pomalé tempo, ale vďaka veľmi profesionálnej a zručnej kamere ma držal v napätí až do konca. Ani chvíľu som sa nenudil. Taktiež sa mi páčil výber hlavných postáv, najmä tá holka to zahrala bravúrne. Nechcel by som ju stretnúť o polnoci na cintoríne. Obrovským plusom je aj to, že dej nie je zložitý a prekombinovaný, vlastne celý príbeh je veľmi zrozumiteľný. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Tak zvláštní film. V jednom japonském městě se započne podivná série vražd, kdy jsou vražděny mladé ženy a vždy skončí s useknutou rukou, což začne zajímat zamlklou středoškolačku Joru Morino a jejího spolužáka Icukiho Kamijamu. Spřátelí se a rozhodnou se vystopovat pachatele, ne aby pomohli vyřešit případ a zachránit tak budoucí oběti, ale především kvůli svému nevšednímu zájmu o vše výstřední a především morbidní. Nejedná se jen o pátrání, ale i o vzájemném sbližování a odkrývání jejich charakterů. Film má velmi poutavou, temnou atmosféru, každý záběr je skvostem, herci i herečky jsou výborní a námět je zajímavý. Pro mě nezapomenutelný zážitek. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Už od počátečních vteřin jsem byl naplno vtažen do mysteriózní atmosféry, která mě pustila až na konci filmu. Fascinovaný jsem byl nejen jí, ale hlavně uměleckou stránkou filmu. Vrah nebyl jediným kdo aranžoval oběti jako umělecké díla, i samotný režisér tak činil se svým filmem. Hra s obrazem a jeho barvami byla úžasná. Každý snímek byl jako z výstavy těch nejkrásnějších exponátů, v některých momentech morbidní, ale v jiných naopak tak krásné. Navíc ona záhadná studentka, jenž byla ztvárněna herečkou Takanaši Rin seděla do tohoto námětu na výbornou. Její děsivý výraz k ní natolik seděl, až se mi nechtělo věřit, že dokáže vyplodit, tak hřejivý úsměv a dokonce něžnou slzu, která bude působit přirozeně. Děj není nijak překombinovaný a neoplývá ani nikterak výraznou zápletkou, nicméně i přesto má co nabídnout. Nejvýraznější na celém filmu je asi poznávání oné studentky, která si s sebou nese hluboké šrámy z minulosti a každou minutou se nám otevírá jako studentovi, s nímž po vrahovi pátrá. Zrovna dneska mi tento filmek opravdu sednul. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Městečko terorizuje záhadný vrah, který se baví tím, že své oběti (krásné mladé ženy) po smrti umělecky aranžuje na různá místa ve městě. Dva spolužáci, které inspiruje vše co jakkoliv souvisí se smrtí, se rozhodnout vraha vypátrat - nikoliv proto, aby jej dopadli, ale aby pochopili jeho počínání. Netuší ale, že se tím sami dostanou do blízkosti samotné smrti ... I když příběh je vskutku originální, chvilkama jsem se docela nudil. Čekal jsem nějakou hlubší zápletku, nebo aspoň pokus o ni - ale člověk hodinu a půl kouká, jak film nevede odnikud nikam. Hodně mne zklamalo také "odhalení" vraha - když oba teenageři "náhodou" najdou vrahův deníček ("Milý deníčku, dneska jsem někoho zabil"), a taky "náhodou" je zjištěno komu tento deník vlastně patří. Přišlo mi to trochu moc náhod najednou, ale jak jinak by měli teenageři vraha odhalit, když se jen tak potloukají od školy k hospodě a zpět. Na druhé straně originalita (i pokus o ni) se rozhodně cenní... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Postupně tak nějak propadám kouzlu japonského filmu a tuhle tak trochu „emo“ perličku jsem si nemohl nechat ujít. Japonská kultura je od té naši natolik odlišná, že jí shledám prudce přitažlivou, a o japonské kinematografii to platí dvojnásob. Film Goth je navíc ještě specifický v tom, že jeho dva hlavní hrdinové jsou svým způsobem cizinci i ve své vlastní domovině. Jsou prostě jiní. Fascinuje je smrt, morbidita, zohavení. Když se v jejich okolí odehraje několik vražd dráždící jejich tak trochu zvrácené a většinovou komunitou nepochopitelné pocity a touhy, poznají, že nejsou sami – poznají se navzájem… Námět úžasný, provedení však už horší. Goth mi přišel celkově takový prázdný, divák si z něj nic neodnese, přitom zpracovávaný materiál k tomu přímo vybízí. Chybí tomu hloubka, nějaká silná scéna. Škoda, ale i snaha se cení, špatné to taky určitě nebylo. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Předloha mě hodně bavila a přečetl jsem ji jedním dechem. Když jsem se dozvěděl o filmu, tak jsem se nemohl nepodívat. Film není špatný, ale nebylo to ono, přisuzuji to znalosti předlohy. Herci jsou fajn a celkově slušná práce. ()

Tomasson93 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl něco do sebe, ale extrémně pomalý děj a téměř nulové herecké výkony, především hlavní dvojice, se (alespoň pro mě) ukázaly jako vražedně nudná kombinace. Nelíbila se mi hudba ani suchá atmosféra. U filmu jsem přibližně po hodině (i když mi přišlo, že to byla min. 2x delší doba) usnul (což se mi stává jen výjimečně) a druhý den už jsem se nedonutil k tomu ho dokoukat. Po své návštěvě Japonska jsem zjistil, že je to v podstatě úplně jiný svět a to se naplno prokázalo i z filmového hlediska...myslím, že fandové asijských filmů si přijdou na své, ale mě tento dost zvláštní film prostě úplně minul. ()

Reklama

Reklama