Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Opičích drah tu už bylo více. Ta velmi pamětihodná (kterou se asi v televizi rozhodli už nikdy nezrekapitulovat a mě to štve, protože sem byl v době jejího vysílání děcko) také pocházela z Japonska, ale byla vyloženě o té čistokrevné držkopádové zábavě, kterou má vyspělá civilizace tak ráda. Ale tahle soutěž se bere vážně, nejméně půlka soutěžících se bere vážně a vážně překvapivě to funguje. Takže jsem rád, že si na začátku prohlédnu pár cvoků co si přišli rozbít hubu a že pak uvidím i pár opravdovejch borců. Když máte komu fandit, je tam i dobré napětí. A dráha se mění, což je hodně dobrý prvek, show zůstane svěží. A tak to jediné, co mě na pořadu vadí, jsou nesmyslné prostřihy a neustálé opakování pro západního fanouška, který tam má 147 reklam a vidí to jednou za tejden. ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, když na startu vyběhne Octopusman, udělá krok a zahučí do vody, řežu se ještě týden. Jinak je to show, kde je spousta hvězd např: Kane Kosugi a jeho brácha, spousta hereček, mezi nimi také moje oblíbená a nádherná Aya Hirayama nebo Harumi Nemoto i když ta spíše v ženském vydání soutěže. Ale co je právě na téhle soutěži nejlepší? Že tam jsou opravdový borci co něco dokážou, jako je fireman Toshihiro Takeda a nebo fisherman Makoto Nagano, ten je pravě ze dvou, kteří tuto náročnou soutěž dokázali vyhrát. Pak Kazuhiko Akiyama, Shingo Yamamoto, Bunpei Shiratori, Katsumi Yamada to jsou ti nejlepší. Já se na to dívám na jedné cizí nejmenované stanici (na české se na to nedá dívat a to nemluvím o tom děsném dabingu. Protože, přijít o japonského komentátora, to by bylo jak gůláš bez masa, jíst se to dá, ale ta hlavní přísada tam chybí, takže japonskej komentář a k tomu english titulky to je pak žrádlo:-)) A vůbec tady nebudu řešit trapné americké kopie které jsou k pláči. Protože bělouši na to prostě nemaj. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Takešiho hradu, což je soutěž "pro každého", je Ninja faktor skutečně soutěž jen pro ty nejlepší. Fyzické výkony je tady opravdu nutné podat. Akorát pořád nemůžu přijít na chuť tomu americky předramatizovanému voiceoveru, podle něhož je každý soutěžící v každé chvíli na konci svých sil, vydává ze sebe maximum a právě zdolává tu nejnáročnější a nejnbezpečnější překážku, na kterou se psychicky připravoval několik dní. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stupidní český název asi částečně přebrali z Faktoru strachu (neboli originálním názvem Fear Factoru), protože oboje vysílali ze studia televize Prima, na Primě Cool. Ale teď něco málo k pořadu. Lidi se tomu smějí, ale nemají ponětí, jak hodně musí být těžké dostat se přes jednu jedinou překážku a kolik tréninku a fyzických sil to vyžaduje. Já vlastně taky ne, ale spíš jsem soutěžícím fandil než se jim smál. Ale jo, k smíchu to občas bylo taky, Japonci ovšem podle médií vypadají jako docela škodolibý národ (vzhledem k těm všem uchýlným televizním soutěžím), ale taky si kladou vysoké nároky nejen v televizi nebo anime příbězích, ale i v reálném životě, i když trochu jinak, než je to vykreslováno tam. :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama