Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Opičí dráha" získala svůj opravdový význam! Závěr bych ještě doplnil o sestřih nejlepších harakiri vypadnuvších ťamanů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsme s přítelkyní sledovali Ninja Faktor. Už když kamera zabrala tvář dalšího soutěžící věděla, že to je Makoto Nagano. Nejen u něj si ale byla tak jistá. Ale tak ještě aby ne, když je Makoto takovej borec. Zatím jako jedinej zdolal uplně všecko. Já už vidím sebe jak tam se svým pupkem přeskakuju hráze, lítám s provazem, probíhám přes balón na vodě. Hezký taky je, že si z toho Japonci dokážou udělat legraci. Takováhle soutěž by tu u nás asi nebyla, aby si člověk sám ze sebe udělal prdel a ještě se tomu zasmál. P.S. A to jsem ještě neviděl Naganovu sestru, prej je v tom taky dost dobrá... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od Takeshi´s Castle až k serióznější zábavě o sportovních výkonech a lidských schopnostech. Ti ostatní neschopní (exhibicionisté, pomatené fanynky a důchodci a neznámí herci a komici) vypadnou naštěstí už v prvním kole a pak už je místo úžasné výkony osobností jako jsou Makoto Nagano, Bumpei Shiratori a dalších. Časový limit, měnící se překážky, závěrečný šplh na vrchol hory nemají chybu a jsou dost obtížné, aby divák výkonům dostatečně věřil. V porovnání s americkou Wipeout rozhodně vítězí Japonci . PS: pro vysvětlení narážky Jossie na délku, v Česku má díl cca 25 minut, v Japonsku skoro tři hodiny (2:50) PPS: Nagano to dokázal:) PPPS: Ayako Miyake je blázen:) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takeshi Castle byla čistá prdel, která sloužila pouze pro pobavení. Wipe-Out je rovněž spíše pro srandu, než cokoliv jiného. Ninja Faktor je čistě sportovním pořadem, kde nejde o držkopády, trapasy, ale čistě o výkon a posun v soutěži. Rozhodně se nedá s ničím srovnávat, zvlášť ne s Fear Factor. Japonci byli vždy trochu uchyláci, proto sledovat soutěžící přinese legraci samo o sobě. České televize by se mohly konečně pustit do podobných projektů, rozhodně bych na to koukal radši, než na řezaní ksichtů na plastické chirurgii. 80% 06.07. 2010 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle mě opravdu hodně baví a tak nedám plné hodnocení jen proto, že v naší verzi mi vadí to zkrácení a neustálé opakování záběrů na úkor některých výkonů, které nám pak jen ukážou se slovy - ten to udělal a ten to neudělal. A doufám, že Nagano to dokáže!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sportovní show, která těží ze základů Takeshi's Castle, ale je čistě zaměřena na výkony a sílu soutěžících, kteří postupně překonávají fyzicky náročné překážky od lehčích až po ty velmi těžké, což se neobejde bez držkopádů a bahenního příkopu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných podobných soutěží, které se vyžívají v nechutnostech, si "Ninja Faktor" zachovává slušnou úroveň díky promyšleným soutěžím, napětí a nadsázce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takáto, takmer sebevražedná, športová súťaž môže vzniknúť jedine v krajine vychádzajúceho slnka, v ďalekom Japonsku. Prekonať totiž v stanovenom časovom limite náročné prekážkové dráhy nie je nič jednoduché. Viacero súťažiacich to pocítilo na vlastnej koži a som presvedčený o tom, že to veľa krát dosť bolelo. Hold národ, pre ktorý je charakteristické harakiri, či kamikadze sa pri "Ninja Warrior" určite skvele zabáva. Japonci sú divní. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to tak nechutné jako Faktor strachu (za což dávám jednu symbolickou hvězdu), ale je to stejně hloupé a nezábavně utahané. Asi jsem suchar. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Fyzická zdatnost, s tím hlavně musí přijít soutěžící. Taky bych některé disciplíny rád zkusil. / Viděné epizody cca *20.dílů / ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podobném typu soutěží to sice patří mezi ty méně zábavné a některé opakovaní záběrů či vět už je časem dost otravné( i když to bude spíš problém české verze). I tak to ovšem dosti slušně zabaví a když už si člověk vybere mezi soutěžícími své favority, tak to je i pěkně napínavé.70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li trhlý a fyzicky velmi zdatný jedinec, hurá do Země vycházejícího slunce! Připraví tam pro vás a dalších 99 soutěžících několik náročných překážkových drah - k té třetí se propracují 3-4 blázni ze 100. Překážky ze čtvrté, poslední dráhy se mi zatím nepodařilo vidět, tak daleko se při mém sledování nikdo nedostal. Stoupající náročnost je fuckt šílená. Tady nejde o žádné pojídání švábů, nemusíte být prsatá Barbie ani maskulinní Ken, žádné trapné řečičky, falešné povzbuzování soupeřů a následné pomluvy za jejich zády. "Ninja Faktoru" se může zúčastnit každý, jakkoliv to pro většinu skončí bahenní koupelí; můžete být normální sportovec nebo exhibicionistická bukvice, co divákům perfektně předvede svůj zářez na tanga. Držkopády pobaví, ovšem především jde o výkon, o prestiž. Soutěž se bohužel jeví poněkud repetitivní, nejen ohledně překážek, i ty ksichty mi přijdou pořád stejné. Další hvězdičku srážím za prudce otravný dabing a ještě horší upoutávku na Prima Cool (toho vyjícího kleštěnce by si zmíněná televize mohla odpustit, je neskutečně trapný ve všech spotech). 68% P.S.: Co tady v galerii dělají ti blonďáci, když zahraničních účastníků je v japonské soutěži tolik, co skutečného masa v salámu značky Euroshopper? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Japončíci překonávají obtížné překážky a snaží se pokořit horu Midoriyama. Proč něco takového neudělají i u nás? ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych si to vyzkoušet, i když by mě zdrtilo zjištění, jak jsem slabá a pomalá...i když si o sobě myslím že ne ()

Reklama

Reklama