Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takeshi Castle byla čistá prdel, která sloužila pouze pro pobavení. Wipe-Out je rovněž spíše pro srandu, než cokoliv jiného. Ninja Faktor je čistě sportovním pořadem, kde nejde o držkopády, trapasy, ale čistě o výkon a posun v soutěži. Rozhodně se nedá s ničím srovnávat, zvlášť ne s Fear Factor. Japonci byli vždy trochu uchyláci, proto sledovat soutěžící přinese legraci samo o sobě. České televize by se mohly konečně pustit do podobných projektů, rozhodně bych na to koukal radši, než na řezaní ksichtů na plastické chirurgii. 80% 06.07. 2010 ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou blázni a to mi nikdo nesebere :) Ninja Factor nesleduju pravidelně, ale beru ho jako pohodovou zábavu, kterou zkouknu když zapnu televizi a tahle šílenost tam zrovna je. Co ty lidi předvádějí a hlavně co si ty lidi jsou schopní na sebe vzít, když vědí, že se to vysílá v televizi to je nepředstavitelné a abych byl upřímný, taky neskutečně vtipné. Nicméně po těch exhibionistech a pomatencích, kteří vypadnou už v prvním kole, se v dalších etapách sejdou velmi nadejní sportovci a atleti (nejsympatičtější asi Bumpei Shiratori), co vás dokážou přinutit alespoň k tomu, aby jste jim drželi palce. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli tomu,že tahle pitomost opravdu dokáže za/po-bavit. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stupidní český název asi částečně přebrali z Faktoru strachu (neboli originálním názvem Fear Factoru), protože oboje vysílali ze studia televize Prima, na Primě Cool. Ale teď něco málo k pořadu. Lidi se tomu smějí, ale nemají ponětí, jak hodně musí být těžké dostat se přes jednu jedinou překážku a kolik tréninku a fyzických sil to vyžaduje. Já vlastně taky ne, ale spíš jsem soutěžícím fandil než se jim smál. Ale jo, k smíchu to občas bylo taky, Japonci ovšem podle médií vypadají jako docela škodolibý národ (vzhledem k těm všem uchýlným televizním soutěžím), ale taky si kladou vysoké nároky nejen v televizi nebo anime příbězích, ale i v reálném životě, i když trochu jinak, než je to vykreslováno tam. :) ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, když na startu vyběhne Octopusman, udělá krok a zahučí do vody, řežu se ještě týden. Jinak je to show, kde je spousta hvězd např: Kane Kosugi a jeho brácha, spousta hereček, mezi nimi také moje oblíbená a nádherná Aya Hirayama nebo Harumi Nemoto i když ta spíše v ženském vydání soutěže. Ale co je právě na téhle soutěži nejlepší? Že tam jsou opravdový borci co něco dokážou, jako je fireman Toshihiro Takeda a nebo fisherman Makoto Nagano, ten je pravě ze dvou, kteří tuto náročnou soutěž dokázali vyhrát. Pak Kazuhiko Akiyama, Shingo Yamamoto, Bunpei Shiratori, Katsumi Yamada to jsou ti nejlepší. Já se na to dívám na jedné cizí nejmenované stanici (na české se na to nedá dívat a to nemluvím o tom děsném dabingu. Protože, přijít o japonského komentátora, to by bylo jak gůláš bez masa, jíst se to dá, ale ta hlavní přísada tam chybí, takže japonskej komentář a k tomu english titulky to je pak žrádlo:-)) A vůbec tady nebudu řešit trapné americké kopie které jsou k pláči. Protože bělouši na to prostě nemaj. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Japonci musejí být šílení. Nepřijde vám taky někdy úžasné, jak třeba ve Wipeout má každý helmu, vestu, chrániče zubů, loktů, holení a kolen a k tomu ještě suspenzor.....a v Ninja Faktoru si klidně vyběhne chlápek v černých tangách a jde do toho:-) Sice to není přímo myšlené jako zábavný pořad a oproti Takeshiho hradu je to nudné, ale po několika shlédnutích musím říct, že mě to chytilo. Shingo Yamamota, Makoto Nagano, Katsumi Yamada a Toshihiro Takeda jsou mí favoriti. Líbí se mi jejich bojovnost a vytvalost s jakou chtějí dosáhnout vrcholu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)

Reklama

Reklama