Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Janie. 

všechny recenze uživatele

Na Ninja faktoru mě napřed zaujaly výstřednosti a pády některých účastníků, které mě připoutaly k obrazovce na dobu, která stačila, abych si uvědomila, že tahle soutěž je úplně o něčem jiném. Na Sasuke mám ráda hlavně to, s jakou bojovností a odhodláním se elitní soutěžící, které si člověk po nějaké době snadno zapamatuje a oblíbí, pouštějí do překážek, které se většině světa zdají být nepřemožitelné. Právě to přeměňování zdálivě nemožného v realitu dělá z tohohle pořadu můj oblíbený, který mě vždycky přitáhne k obrazovce a u kterého se nikdy nenudím. Klobouk dolů před Makotem Naganem, jehož vítězství považuju za nejlepší moment celé téhle čtrnáctileté záležitosti, i před ostatními AllStars, z nichž bych chtěla vyzvednout své další oblíbence - vždycky usměvavého hasiče Toshihira Takedu, na první pohled nenápadného úředníka Bunpeie Shiratoriho, vytrvalého majitele čerpací stanice Shinga Yamamotu a taky Shinjiho Kobayashiho, který už sice nesoutěží, ale přesto byl podle mě jeden z nejlepších. Těším se na další turnaje a doufám, že jich bude co nejvíc. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Naprostou souhlasím s některými komentáři, chybou je prostě určitá nevyrovnanost seriálu, přece jen, každého z nás nezajímá, kdo kde jak v Japonsku pracuje, kvůli tomu si mohu pusti dokumentární film o životě v Japonsku, naopak mi chybí stejně jako některým ostatním více těch průměrných a nadprůměrných výkonů. Jsem rád, že mohu sledovat i ty neúspěšné, ba dokonce bez těch "placáků a padů" by to nebylo ono, ale tisíckrát nemusím vidět pana chobotničku, který spadne po prvním skoku (2 sekundy akce, půl minuty reklamy). Chyba je však ne ve filmu, ale v sestříhání pro evropský trh, takže hodnotím 90 procent. ()

Reklama

NICOX 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo hned od začátku, ale fakt, že byly překážky pořád stejný mě postupně začal nudit a dala jsem 3*. Jenže pak se překážky začaly dost měnit a já si některý "bojovníky" začala pamatovat (no ty jména jsou celkem porod, ale takovejch 10-12 bych jich dohromady dala) a fandit. Nejsem žádnej xenofób, ale celkově tahle soutěž dost pozitivně změnila můj pohled na šikmoočka. Nejbrutálnější překážky - prohnutá zeď, vzepření těla, závěs na skále a rybí schůdky. Mý dva největší oblíbenci - Shingo Yamamoto a Makoto Nagano, ale je jich mnohem víc... :D Respect všem, co se dostali do třetího kola a dál. A nesmím zapomenout na naprosto dokonalý a zasvěcený komentář, který mě odboural a to od Adush93 :DD 80 % ()

Nessos odpad!

všechny recenze uživatele

No jestli se opravdu vítěz stane ninja bojovníkem, tak to mě teda poser. Odjakživa jsem si myslel, že ninjové svou mikrokulturu založili na tradičních schopnostech, a ne na komerčnosti a trapné soutěživosti. Myslel sem, že stát se ninjou stojí víc, než přeskákat 4 (nebo kolik jich tam je) překážkových drah.. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Řekl bych národní japonská soutěž, pro kterou mnozí obětovali povolání, osobní život a soukromí. Rybář Makoto Nagano, hasič Takeda, prodavač bot Bumpei, pan Chobotnice a spousta další známých či neznámých osobností se snaží překonat tuto dráhu a vždy, když tuto soutěž vidím, říkám si, něco podobného by to chtělo i u nás, co nadchne a zaujme po sportovní stránce širokou veřejnost na dlouhá léta. V Japonsku je účast v této soutěži Sasuke 2 x za rok přímo prestižní záležitostí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)

Reklama

Reklama