Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(více)

Recenze (341)

Zofan 

všechny recenze uživatele

Po pilotním dvoudílu se obávám, že rychle ztelenovelovatí. Navíc je tam znát plno nepůvodních námětů, které hraničí už s totálním klišé. Banda hodných buduje lepší zítřky. Do toho jsou tam nějací nájezdníci, kteří jim komplikují život. Vsadím se, že se ukáže, že ti zlí jsou vlastně hodní a naopak. Pak nějaké rodičovské problémy, láska teenagerů, tajemné záhady, které se odkrývají šnečím tempem atd. Na neděli strávenou uklízením jako kulisa dobrý, ale na další díly vlastně asi ani nemám chuť... ()

seagull1 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, že sa autori rozhodli zasadiť tento seriál do prehistorických dôb. súhlasím s názormi, že tento seriál obsahuje mix rôznych filmov a seriálov (Jurský Park, Avatar, Stargate...), dokonca som v tomto seriáli našiel aj prvky zo starej počítačovej hry Original War. Avšak napriek tomu si myslím, že sa tento seriál maximálne len inšpiroval, a že si vybudoval vlastný svet. Scenár seriálu je asi jeho najslabšou stránkou, keďže celý dej 12 častí sa dal v pohode "zhustiť" do šiestich, do druhej série neostalo otvorených veľa otázok (až na tú novú záležitosť). Avšak vizuálne efekty a predstavené technológie 22. storočia nedokonalosti scenára vyrovnajú. Určite si na Terra Nove pochutia fanúšikovia sci-fi. ()

hajdekr 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, proč vyhynuli dinosauři. Žádný meteorit, to se jen skupinka lidí z budoucnosti vrátila do pravěku a tam je všechny vystříleli. Jinak si nedokáži vysvětlit, že lidé odkázaní na svou vlastní pomoc mohou přežít, když celý den jen pobíhají po buši. Mám rád sci-fi, ale jen takové scifi, které je "reálné". Tedy žádná nadsvětelná rychlost, žádná teplota pod -273,15°C, žádný život v bavlnce bez práce. Scénáristé by si měli přečíst Robinsona Crusoa, aby věděli, jaké to je být odříznut od okolního světa. Nápad dobrý, provedení slabší. Jasně, taky se na pár dílů podívám, neočekávám ale osvícení. ()

Erothes 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle mě tento seriál doslova vtáhl do děje, bohužel další díly už nebyly zase tak epické - to se ovšem změnilo po 6 dílu, seriál nabral nové obrátky a udržel se až do konce. Krom krásných vizuálních efektů a krásné Naomi Scott zde nechyběl ani zajímavý děj. Největší škoda je, že seriál na 99% skončí jelikož měl téměř neohraničené možnosti - další řady se mohly zabývat tím co bylo před 10. výpravou a později mohli navázat na děj. Seriál hodnotím kladně a doporučuji shlédnout 9/10 ()

Edvard 

všechny recenze uživatele

Za mě 4/5...není to žádný extra super seriál a člověk ho musí brát jako oddechovku a jako oddechovka je skvělý. Dinosauři, Stehen Lang, ti hodní, ti zlí, v prvním díle i totálně zasviněná Země. Klidně se na něj podívám znova a to u většiny seriálů nedělám... ()

Franta852 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doporučuji shlédnout tento seriál, obzvlášť pro milovníky sci-fi. Jen je škoda, že už nedostal šanci na druhou sérii. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Nápad výborný ale málo využitý. Spracovanie pôsobí lacno ale prekvapujúco mi to nevadilo ale čo mi vadilo najviac boli tie otrasné dialógy. ()

ko.mar1 

všechny recenze uživatele

1 Séria pozretá ! Uff... ! Cesta v čase do druhohôr.... fajn aj to beriem....! ale takto otvoriť koniec prvej serie s tou drevenou ochrankyňou lode? Ale no tak to už nemuseli. Ešte nech tam pridajú Bermudský trojuholník a ani by som sa im už nečudoval. Ale inak je seriál dejovo napínavý triky sú tiež dosť dobré hudba fajn. Oddychový filmový seriál fandím ďalším častiam ()

Tom Binnary 

všechny recenze uživatele

Návaznost ze strany produkce Avatara jde znát již od prvního pohledu. Chvílemi seriál působil nedomyšlenými fragmenty logiky v ději. Škoda, že si autoři nedali s dějem takovou práci jako s vizuálními efekty, které tento seriál v mnoha případech samotný děj přerostly. Na druhou stranu se na seriál celkem dobře koukalo. Bylo vidět, že na vizuální stránce zpracování seriálu a scén autoři rozhodně nešetřili. Trochu mě zamrzelo, že seriál nepokračuje druhou řadou a rozhodli se další natáčení Tarra Novy zrušit, protože ke konci 1 série začínal nabývat na záhadnosti, která mě přiměla zjišťovat více o dalších možných sériích tohoto seriálu. Musím z mého pohledu pochválit především postavu Stephena Langa, který dokázal v tomto seriálu udržet herecký výkon na minimálně střední úrovni až do konce série. ()

liborzel 

všechny recenze uživatele

Obrovský tematický potenciál sice ne zcela využitý-ale mě se to dost líbilo.Casting velice dobrý,děj napínavý.Dinosauři sice někdy až moc viditelně trikoví,ale nějak mi to nevadilo.Takže jediným mínusem je to, co je pro spoustu amerických seriálů typické - "to be continued" - a dál nic v tom nejlepším. Inu co čekat od Fox ()

arsko 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý nápad na seriál. Snad u žádného dílu jsem se nenudila, akorát ty poslední epizody už za moc nestály. Ale logika ve filmech a seriálech, proč ji tam stále hledám? Myslím si, že když někdo chce natočit úspěšný seriál / film, tak by měl mít také trochu logiky, ne jako když se vrátíš do minulosti jakoby ji celou změníš a pak se vrátíš zpět do stejné budoucnosti..ale to už je věc pohledu. Třeba mají portál do minulé budoucnosti. Jinak je seriál skvělý, doporučuju se podívat.👍 ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

milujem dinosaury ale do tohto serialu som sa zamiloval po 20 minutach 1. casti ked som este ani nevedel ze tam nejake budu. V podstate cely cas co som to sledoval som vedel ze zrejme nikdy nebude natocena 2. seria a to ma ovplyvnovalo, neviem ci pozitivne ci negativne ale velmi by som si prial nech niekedy pride pokracovanie aj ked vzhladom na to kolko casu uplynulo asi nieje nadej ale aj tak budem dufat :) som rad ze to aspon neskoncilo nejako hlupo ako napr serial kurier ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Budoucnost je pro planetu zemi krutá a lidstvo doplácí za své chyby z minulosti. Nejlepší šance jak se utrpení vyhnout, je odcestovat do minulosti mezi dinosaury a žít znova a lépe. Zajímavý nápad, ale mohlo by se to obejít bez těch klišé, které se často objevují v seriálech tohoto typu. Například, všechny postavy jsou krásní lidé, hlavně že na vzhledu nezáleží, důležité je, jak je kdo krásný uvnitř, kecy a kydy. Když už tam jsou ošklivý lidé, jsou to většinou komické nebo záporné postavy. K tomu připočteme pár romantických chvilek, jakoby vystřižené že slaďáků pro puberťáky, což u mě u jinak dobrého seriálu kazí dojem sci-fi žánru. Nízkou kvalitu zpracování zřejmě kvůli nízkému rozpočtu jsem ochoten odpustit, ale to ostatní které jsem vyjmenoval, to je neodpustitelné. ()

Milsa 

všechny recenze uživatele

Poslednú dobu mám šťastie na seriály, ktoré neskončili. Teda skončili, ale mali pokračovať a koniec je nejasný. Seriál by si zaslúžil z môjho pohľadu 5 hviezdičiek, ale dostane len 4 za to, že zanechal otázky a zrušený bol na poslednú chvíľu. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Jediná gigantická chyba tohohle seriálu je, že už se netočil dál. Potenciál tu byl a mělo to určitě skvělý náběh na dobré sci-fi. Škoda... ()

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (více)

Reklama

Reklama