Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(více)

Recenze (341)

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně slibný začátek, hodnotit samozřejmě ještě nebudu, ale podobný seriál mi teď hodně chyběl. Herci slušní, největší pozornost na sebe strhává podle očekávaní Stephen Lang. Pilot mě velmi zaujal, triky solidní na to, že jde o televizní seriál, akce taky dobrá. Nenudila jsem se a rozhodně to má velký potenciál, tak snad to scénáristé nezazdí, což bude obtížné, vzhledem k tomu, že se v seriálu objevuje cestování časem a to může vždy dopadnout naprosto jakkoliv.// No tak po čtyřech dílech začínám mít obavy, že mě čeká největší seriálové zklamání roku. Z Terra Novy se pomalu začíná stávat další laciný seriál s obyčejným scénářem a postavami, které mě díl od dílu začínají víc štvát. Ještě uvidím, naději stále mám a šanci seriálu rozhodně ještě dám, doufám, že se to ještě otočí k lepšímu.// Po pátém a šestém díle to vzdávám, tohle opravdu nevyšlo. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil a očekával fakt vyloženě fantastický seriál plný dinosaurů a výborných příběhů. Pilotní díl poměrně šel, jenže v dalších epizodách se děj ubírá hrozně mimo dinosaurů a motá se moc kolem "šestek" a schyluje se k nudě. Nevyužitý scénář podkopl Terra Nově nohy. / Viděné epizody z 1.sezóny *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po pilotu sakra těžké hodnotit, ale asi jsem čekal více LOSTovosti :). Na telku sice paráda, je to však o třídu níž než svého času třebas Flashforward. Tak uvidíme, kam se s dinousaury za pár měsíců dopracujeme, zatím vcelku spokojenost. UPDATE po třech dílech: šílené kliše, imbecilita chování postav a... nuda! Snižuji hodnocení a se seriálem končím... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Takový koukatelný mix Jurského parku a Avatara. Stephen Lang si svoji roli z Avatara trochu zopakoval. Snad seriál dostane šanci na pokračovaní. Předci Jima Shannona byli očividně mohli být potomci Stefanie Plum a Joea Morelliho ze Slečny nebezpečné. Chtě nechtě se můj komentář podobá KevSpa. Pardon. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Roztomilá telenovela o rodince přenesené do pravěku, kde s napětím sledujeme, zda se tatík a synek stihnou usmířit a zda si dcerka najde přítele a to vše dřív než jim Tyranousaurus ukousne půl prdele. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Predstavte si niečo ako kombináciu Jurského parku, Avatara a Lost, viac americké, tuctovejšie a prepchaté samým klišé, a máte predstavu o tom, čo pred vami stojí. Áno, je to celkom zaujímavé a nie, nie je to až také zlé, ale ak máte po ruke niečo lepšie, nenechajte sa týmto rušiť. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem aby zfilmovali Turoka, dostal jsem Terru Novu. Zatím za čtyři hvězdy, po dalších dílech uvidím, zda hodnocení změnit. EDIT: Po 7. díle zvedám hodnocení na pět hvězd. EDIT: Po rozložení v hlavě zase ubirám. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak u mně zatím dobrý. No, po čtvrtém díle, už to u mně dobré není, stav se začíná rapidně zhoršovat! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, úvodní díl mě nalákal na něco podobného Jurskému parku, ne tak kvalitní samozřejmě, ale přece jen. Jenže jak seriál postupoval, tak nabíral na demenci a dinosaurů tam bylo pořád míň a míň. Na konci už se ani nebáli stanovat v džungli, protože je žádný dinosaurus neobtěžoval. Takže ve výsledku jsem neskutečně zklamaná, půlka dílů byla o ničem a i ten závěr jsem čekala jiný, aspoň trochu akce, těch pět minut co tam bylo mi vážně nestačilo. Upřímně se ani moc nedivím, že druhá řada není. Váhám mezi 2* a 3*, nakonec dám snad 3*, protože i přes to všechno se na to jednou podívat dalo. Ale nic od toho nečekejte. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Po 2 dílu - pane bože, typická americká sériová telenovela ... NECHCI !!! ----- Logika hodně špatná, ale příběh propracovaný mají - uvidíme dál ... (po pilotu) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Seriál měl potenciál, ale tvůrci ho nedokázali využít. Se jménem Steven Spielberg (výkonný producent) v titulcích jsem čekal více dinosaurů a bohužel jsem se nedočkal. Televizní stanice FOX oficiálně oznámila, že je Terra Nova po první sérii zrušena. Zhlédnuto všech 13 epizod. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Slavná "Spielbergova" Terra Nova je nakonec jen další z řady dementních telenovel které se nezmůžou na víc než prznění zajímavého nápadu a prostředí. Sci-fi prvky jsou plné takových nesmyslů až by jeden mlátil hlavou o podlahu, akce většinou zabitá zběsilým střihem a podřadnými triky, postavy krom Langa celkově nesympatické a ploché... a ostatně i ten Lang je jen odvarem ze své kreace v Avataru. Každopádně když už v pilotním dílu seriálu, který má být o cestování v čase, životu mezi dinosaury a boji s nepřátelskou frakcí plném konspiračních teorií, naprostou většinu stopáže zabere rozvíjení slizkých vztahů mezi ústřední rodinkou a jejím přilehlým okolím (tu hezký klučina pro dcerku, tu hezká holčina pro synka), tak je něco sakra špatně. Kéž by se scénáře chopil George R. R. Martin a během dvou dílů je všechny vyhladil :-) Na mizérii Falling Skies to nemá, ale nechybí mnoho... aspoň trochu koukatelné scifi seriály zjevně s koncem BSG, SG a ST vymřely po meči i po přeslici. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Vylepšený Jurský park říznutý notnou dávkou scifi (cestování v čase). Hodnotím zatím plným počtem po zhlédnutí úvodního dílu a musím říct, že už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Konečně pořádný seriál z dinosaury. Doufám jenom, že to po čase neupadne do stereotypu a nebo to nebude překombinované nepřeberným množstvím kravin. Buď tam bude neuvěřitelné množství citových výlevů a nebo tam bude jedna nevysvětlená záhada za druhou. Má to k tomu nakročeno. Kvůli tomu samému jsem přestal sledovat LOST. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco velkýho, což nakonec svět Terra Nova je, ale stejně jsem to ještě monumentálnější (byť je znát, že tenhle projekt stojí hodně peněz), takže mě to až tak nevzalo - možná proto - jak píše KevSpa -, že je to mix několika věcí, které už jsem viděl. Dinosauři mohli být lépe provedeni - Jurský Park vzniknul skoro před 20 lety a mám pocit, že tam vypadali líp; tady je znát, že jsou digitální. Nejvíc se bojím, že se to promění v něco mysteriózního s uměle natahovaným dějem jako Lost. Dát 4* mi připadá celkem dost, tak si počkám na další díly (hodnoceno po prvním). Po 9. dílech - počáteční nadšení rychle opadlo, protože tohle se ubírá podobnými kroky jako Lost. Až nebudu mít nic na práci, možná to někdy dokoukám. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ako milovníčka dinosaurov, budem hľadať každú chybičku čo sa týka dinosaurov resp. čo sa mi na nich nebude páčiť. 1. ČASŤ: Ó môj bože! NUDA, ale to sa dalo čakať... Otrasné sfarbenie Brachiosaura len tak medzi rečou. Myslím, že sa nechali išpirovať žirafou asi kvôli krku. 2. ČASŤ: Preboha Carnitaur???? Azda Carnotaurus nie?! Aspoň keby je to Carnotaur ale CARNITAUR?! Za to však môže ako inak trápny slovenský dabing. No ale inak keby sa tam neobjaví ten Carnotaurus tak by to bola zase nuda. TRHAČ??? Keď je to Guanlong?! VREŠŤAN??? Do puče to čo má byť?! 3. ČASŤ Panebože! To je nuda! Furt len samé žvásty nezaujímavé. 4. a 5. časť KOKOS TO JE TELENOVELA S DINOSAURAMI?! Ja to už nevládzem pozerať, ako sorry ale sklamanie storočia mňa to proste nebaví a ohodnotím to aj keď som to nedopozerala, pretože už žiaden diel by nezmenil môj názor a hodnotenie.. 1* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga. V roce 2149 je naše planeta přelidněná a zamořená. Vědci najdou průchod 85 milionů let zpět mezi dinosaury. Postaví se tam základna. Jenže nic nejde bez komplikací. Je tam oddělená frakce, která dělá problémy. Stephen Lang tuto kolonii vede. Jimu Shannovi se podaří i s jeho rodinou projít portálem do minulosti. Od té chvíle sledujeme jejich příběh i vývoj celé kolonie. Postupně se o Šestkáčích (oddělená frakce) dozvídáme víc. Ale není to tak jednoduché. Vše je řízeno z budoucnosti. Nakonec dojde i k bitvě. Končí to trochu otevřeně. Škoda, že už nedošlo na další sérii... "Jasně. Nejdřív táta uteče z vězení s nejvyšší ostrahou a pak vnikne do jiného zařízení s nejvyšší ostrahou. Prostě hračka" :D ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Naprosto impozantní novodobý seriál ala minulost. Zápletky možná nejsou úplně originální, ale ta počítačem vytvořená krajina, která spolykala tolik z rozpočtu, Stephen Lang a sem tam nějaký vtípek si seriál u mě drží vysoko. Třebas u osmého dílu scéna "Vešel sem oknem" jsem se válel smíchy, i když to asi záměr scénáristů nebyl. 65% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný retro seriál. Značne štúdiová záležitosť, ktorá sa v deväťdesiatych rokoch mohla stať kultom. Svojou antivýpravnosťou a slabými trikmi to pripomenie prvé série BABYLON 5 či SG-1, len smola, že dnes už je iné tisícročie... PRAVEK ÚTOČÍ sa určite lepšie hrá s obludami, toto má zaujímavejších hercov, aj keď postavy sú občas dosť klišoidné... ()

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (více)

Reklama

Reklama