Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Pokračování seriálu mělo být dle scénáře zrušené druhé série podstatně vážnější a temnější. Například velitel Taylor (Stephen Lang) měl postupně přicházet o rozum, z čehož mělo vznikat zvýšené napětí mezi ním a samotným Jimem Shannonem (Jason O'Mara), který měl z těchto důvodů nakonec velitele Taylora svrhnout a nahradit. (kkomtu)
  • Skupina vojáků, která se vydala do Badlands, měla být dle scénáře zrušené druhé série rozmetána dosud neznámým druhem vysoce inteligentních dinosaurů, kteří by pak v této druhé sérii hráli významnou roli v příběhu. (kkomtu)
  • Jedním z hlavních lákadel celého seriálu byl jeho bohatý vizuální styl. Vysoké náklady s tím spjaté byly ale bohužel hlavním důvodem, proč se studio Fox rozhodlo pokračování v podobě druhé série zrušit. (kkomtu)
  • Název seriálu Terra Nova lze přeložit jako „nová země“. (LEGACY)
  • V říjnu 2010 bylo oznámeno, že se rozpočet pilotní epizody přehoupl přes deset milionů amerických dolarů. Nakonec se však cena za úvodní dvojdíl vyšplhala k 16 milionům, přičemž se nani podílel štáb čítající 300 lidí. (LEGACY)
  • Rozpočet na epizodu byl stanoven na 4 miliony amerických dolarů. Úmyslně se v obsazení nevyskytuje žádná velká hvězda, protože většinu rozpočtu „spolkly“ speciální efekty. (LEGACY)
  • Natáčení probíhalo převážně v Queenslandu v Austrálii. Dále pak práce probíhaly ve studiích Warner Bros. (LEGACY)
  • V Kanadě byl seriál vysílán na Citytv, kde se premiéra stala co se sledovanosti týče nejúspěšnějším dramatickým seriálem všech dob. (LEGACY)
  • Dean Geyer, který ztvárnil postavu Marka Reynoldse, byl znám jako účastník soutěže Australian Idol. (LEGACY)
  • Kvůli natáčení bylo postaveno více než 250 kulis. I to byl poté jeden z důvodů, proč seriál dostal zelenou na natáčení celé série nazávisle na pilotním díle. (LEGACY)
  • Natáčení jedné epizody trvalo běžných osm až devět dní. Abnormálně dlouhá však byla postprodukce každé epizody, která zabrala i více než šest dní, což představuje oproti zaběhlých schématům přibližně dvojnásobek. (LEGACY)
  • Fanoušci, překvapení zrušením seriálu, začali na podporu projektu do společnosti FOX posílat plastové dinosaury. (LEGACY)
  • Natáčení mělo původně probíhat na Hawaii, ale Steven Spielberg byl výrazně proti, protože se obával, že by seriál byl ztotožňován s filmovou sérií Jurským park. Nakonec byl vybrán Queensland v jihovýchodní Austrálii. (chaometic)
  • Tvůrci v seriálu nevycházejí pouze ze známých dinosaurů jako například Brachiosaura nebo Carnotaura. Do příběhu totiž zasadili i vlastní vymyšlené pravěké příšery na základě faktu, že většina dinosaurů stále na objevení čeká. S prvním takovým smyšleným dinosaurem se setkáváme již v pilotní epizodě. Nese vědecký název Acceraptor, což v latině znamená "Lupič s čepelí" a patří do rodu nechvalně známých Raptorů. (Pod)
  • Jeden z tvůrců Brannon Braga prohlásil, že seriál by měl být řešen podobným stylem, jako seriál Ztraceni. Prý budou postavy vzpomínat na život před cestou do minulosti. (Pod)
  • 6. marca 2012 televízia Fox oznámila, že nebude v produkcii Terra Novy pokračovať. (Chochi)
  • Dinosaurov pomáhal navrhovať paleontológ Jack Horner. (Chochi)
  • Pilotný diel sa stal najdrahším v histórii televízie, od čias Nezvestných, ešte skôr, ako bol natočený čo len jediný záber. (Chochi)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (více)

Reklama

Reklama