Reklama

Reklama

Během cestování se svým snoubencem napříč zemí se Beth probudí na izolované klinice do nejhorší noční můry každé matky. Její dítě zmizelo. Polapená, čelící neznámému nepříteli se Beth snaží seskládat dohromady hrozivá tajemství kliniky. Jak daleko matka zajde, aby zachránila své dítě? Film byl inspirován skutečnými událosmi.
Mladá těhotná žena Beth cestuje se svým snoubencem Cameronem napříč zemí a jedné noci se ocitne v situaci, která je nejhorší noční můrou, čelí neznámému nepříteli a jde jí o život. Probudí se ve vaně plné ledu s jizvou po císařském řezu. Vydá se hledat své dítě a nachází další čtyři ženy ve stejné situaci, uvězněné na neznámé izolované klinice. Brzy zjistí, že někdo ukradl jejich děti a jakási nepříčetná šestá žena zabíjí každou matku, která se pokusí identifikovat vlastní dítě... Neobvyklý thriller začínajícího scénáristy a režiséra Jamese Rabbita zkoumá základní ženské instinkty. Jak daleko matka zajde, aby zachránila své dítě? Film byl inspirován skutečnými událosmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tomu nepomohly ani obvykle tak osvěžující australské příchutě - slunce, rudé písky a scénář, který neběží vždy podle hollywoodské šablony. Herci jsou fajn, hudba a kamera velmi uspokojivá ... ale co z toho, když to jako celek nemá hlavu ani patu, od křečovitého nápadu až po hloupou kulminaci. Sympatický pokus, ale když si to vezmu kolem a kolem - naprostá ztráta času. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Samotný námet bol fajn, ale nevyťažili z toho úplné maximum. Napriek tomu ma to celkom zaujalo a nenudil som sa vôbec, pretože som chcel vedieť, ako to celé dopadne a bol som zvedavý na záverečnú pointu, s ktorou som spokojný. Hudbe a kamere nemám čo vytknúť, horšie to už vidím so scenárom. Ale čo sa mi páčilo asi najviac, bola hlavná hrdinka, a nemyslím teraz na výzor. Konečne niekto, kto sa v tom "finále" zachoval normálne! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky vydařené, nápad dokonce výborný. Bohužel zpracování pokulhávalo. Opuštěný komplex doslova vybízel k temné atmosféře, k nějaké té lekačce, či k psychadelickým stavům alespoň jedné z matek. Z tohoto pohledu považuji Kliniku za promarněnou příležitost. A celkem by mě zajímalo, jestli se ony události plus minus opravdu staly tímto způsobem. Siloně o tom pochybuji. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI DOKÁŽEŠ PŘEŽÍT, POSTAREJ SE O MOJE DÍTĚ…..JE MODRÉ“..... /// Jeden z těch filmů, co kazí turistickou reputaci Austrálie. A.Whitfield jako drsnej týpek, kterýmu z motelu zmizela těhotná snoubenka, toho moc nepředvede. Zato ONA prožije opravdu ,,vánoční příběh“. Vyvražďovačka mamin ,,po porodu“ v opuštěném komplexu plnýho zvláštních věcí není vlastně skoro vůbec strašidelná. (Pokud nejste těhotná matka.) Spíš takovej ,,rozumnej“ thriller, kterej nesází na dementní chování, kaluže krve, dětinský lekačky a snaží si udržet dějovou logiku co to jen půjde. A celkem to jde, když teda závěr pojmete jako vtipný a optimistický rozuzlení. Protože jinak film (na rozdíl od DCVIII) na svět nepřináší mnoho nového! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem těhotná a na 99% je jistý, že budu rodit na klinice v Austrálii. 2.) Odmítám rodit u nás v nemocnici, protože není moderně vybavená. 3.) Zjistím, že zkurvenej Štědrej den nemusí prožít jen Sára ve Francii. 4.) Mezi podnikateli jsem známa jako ,,evoluční čubka“. 5.) Ztratila se mi těhotná manželka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je strašně divný. Zpočátku to vypadá na klasický exploitation (při té scéně, kdy se Beth probudí nahá ve vaně s jizvou na břiše, mě až zamrazilo), ale postupně to nabere velmi podivný směr, kdy očíslované dívčiny hledají barvičky, přičemž jedna z nich jde na to dosti brutálně. K tomu přicmrndává samotný Spartacus, ale v podstatě je tam tahle postava dost tak do počtu. A pak to samotné rozuzlení. Jako překvapivé je, o tom žádná, jenomže zároveň jen natolik kýčovité a nevěrohodné, že jsem až bolestivě zasténal. Pozor SPOILER – vůbec jsem třeba nepochopil, proč Beth teda neoddělali rovnou a dovezli ji na předávku „zboží“ nebo proč hlavní záporačka místo toho, aby vzala nohy na ramena, sama od sebe přinesla Beth její složku, aby bylo všechno jasné. V samotném závěru se už už schylovalo k příšerně dojemnému rodinnému happyendu, ale naštěstí měli autoři alespoň tolik rozumu, že to zavčasu usekli. No, celkově se mi tenhle film popravdě moc nelíbil, pač mi tak připadlo, že sami autoři při natáčení nevěděli, jaký film to vlastně chtějí točit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Skutečná událost, na jejímž podkladě je založen film, má původ v městských legendách o unášení těhotných žen, která se objevuje ve více velkých městech. (Tasartir)

Reklama

Reklama