Reklama

Reklama

Během cestování se svým snoubencem napříč zemí se Beth probudí na izolované klinice do nejhorší noční můry každé matky. Její dítě zmizelo. Polapená, čelící neznámému nepříteli se Beth snaží seskládat dohromady hrozivá tajemství kliniky. Jak daleko matka zajde, aby zachránila své dítě? Film byl inspirován skutečnými událosmi.
Mladá těhotná žena Beth cestuje se svým snoubencem Cameronem napříč zemí a jedné noci se ocitne v situaci, která je nejhorší noční můrou, čelí neznámému nepříteli a jde jí o život. Probudí se ve vaně plné ledu s jizvou po císařském řezu. Vydá se hledat své dítě a nachází další čtyři ženy ve stejné situaci, uvězněné na neznámé izolované klinice. Brzy zjistí, že někdo ukradl jejich děti a jakási nepříčetná šestá žena zabíjí každou matku, která se pokusí identifikovat vlastní dítě... Neobvyklý thriller začínajícího scénáristy a režiséra Jamese Rabbita zkoumá základní ženské instinkty. Jak daleko matka zajde, aby zachránila své dítě? Film byl inspirován skutečnými událosmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI DOKÁŽEŠ PŘEŽÍT, POSTAREJ SE O MOJE DÍTĚ…..JE MODRÉ“..... /// Jeden z těch filmů, co kazí turistickou reputaci Austrálie. A.Whitfield jako drsnej týpek, kterýmu z motelu zmizela těhotná snoubenka, toho moc nepředvede. Zato ONA prožije opravdu ,,vánoční příběh“. Vyvražďovačka mamin ,,po porodu“ v opuštěném komplexu plnýho zvláštních věcí není vlastně skoro vůbec strašidelná. (Pokud nejste těhotná matka.) Spíš takovej ,,rozumnej“ thriller, kterej nesází na dementní chování, kaluže krve, dětinský lekačky a snaží si udržet dějovou logiku co to jen půjde. A celkem to jde, když teda závěr pojmete jako vtipný a optimistický rozuzlení. Protože jinak film (na rozdíl od DCVIII) na svět nepřináší mnoho nového! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem těhotná a na 99% je jistý, že budu rodit na klinice v Austrálii. 2.) Odmítám rodit u nás v nemocnici, protože není moderně vybavená. 3.) Zjistím, že zkurvenej Štědrej den nemusí prožít jen Sára ve Francii. 4.) Mezi podnikateli jsem známa jako ,,evoluční čubka“. 5.) Ztratila se mi těhotná manželka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, herecké výkony na úrovni. Ponuré místo, jakési opuštěné skladiště, místnosti a v nich ženy ve vaně s ledem. Nedávno ještě těhotné, nyní s rozpáraným břichem. Navíc blbě zašitým, neboť každá žena má krvavou čáru na košilce. Trochu mi tam chybělo napětí a krev. A konec byl dost přitáhnutý za vlasy. Dávám 40%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Samotný námet bol fajn, ale nevyťažili z toho úplné maximum. Napriek tomu ma to celkom zaujalo a nenudil som sa vôbec, pretože som chcel vedieť, ako to celé dopadne a bol som zvedavý na záverečnú pointu, s ktorou som spokojný. Hudbe a kamere nemám čo vytknúť, horšie to už vidím so scenárom. Ale čo sa mi páčilo asi najviac, bola hlavná hrdinka, a nemyslím teraz na výzor. Konečne niekto, kto sa v tom "finále" zachoval normálne! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle byla fakt hrůůza!! Ale ve špatným slova smyslu... Ten film je naprosto o ničem, nic pořádnýho a zajímavýho se tam neděje, zápletka je ubohá, prostředí, kde se odehrává vyloženě strašný a "levný". Nuda od začátku do konce. Vůbec zde není něco, čím by film zaujal, jako by se točil furt na místě, plynul od nikud nikam. Vůbec se mi to nelíbilo, je to prostě strašná nuda ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby Cameron nemyslel na žrádlo, mohl mít snoubenku i s dítětem... ale samozřejmě by to stejně nedopadlo dobře, páč všechno bylo naplánované. Unesená Beth bojuje o život, o své dítě a postupně směřuje ke šťastnému konci...který si ale lze představit různě. Horror ne, thriller ano. Nejnapínavější byla kromě jiného scéna se psy. Tohle za mnou běžet, tak vyletím z kůže. Samozřejmě postavy dělají boty, musí, jinak by pak za ně nemohly zaplatit. Takže, rozdělí se skupina žen při svém pátrání, a nebo zůstanou pohromadě? E.Alexandrová je správná madam, co všechno řídí, jenže tentokrát se musí mít na pozoru! No a když se dějou prasárny, nesmí u toho chybět Rusáci... Jsem spokojený, film utekl jako voda při povodních... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Klinika sa mi spočiatku javila ako ďalší typický zástupca nekonečnej vlny torture porn sawovského razenia, no tento nenápadný austrálsky horor nakoniec okrem vopred očakávaných násilností ponúka aj pútavý a napínavý príbeh s vcelku zaujímavým vyvrcholením. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky vydařené, nápad dokonce výborný. Bohužel zpracování pokulhávalo. Opuštěný komplex doslova vybízel k temné atmosféře, k nějaké té lekačce, či k psychadelickým stavům alespoň jedné z matek. Z tohoto pohledu považuji Kliniku za promarněnou příležitost. A celkem by mě zajímalo, jestli se ony události plus minus opravdu staly tímto způsobem. Siloně o tom pochybuji. 50% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tomu nepomohly ani obvykle tak osvěžující australské příchutě - slunce, rudé písky a scénář, který neběží vždy podle hollywoodské šablony. Herci jsou fajn, hudba a kamera velmi uspokojivá ... ale co z toho, když to jako celek nemá hlavu ani patu, od křečovitého nápadu až po hloupou kulminaci. Sympatický pokus, ale když si to vezmu kolem a kolem - naprostá ztráta času. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Beth se svým přítelem cestuje za svojí matkou, aby společně sdíleli radost z dosud nenarozeného vnooučete. Leč přespání ve vesnickém hotelu se nezdá být dobrým nápadem. Beth se místo v posteli se svým přítelem, probudí v neznámé místnosti, ve vaně plné ledu, a po amatérsky provedeném císařském řezu - a její dítě pryč. Prozkoumáním budovy zjišťuje, že ve stejném stavu je i více žen - společně budou muset odhalit tajemství hrozného místa... V dnešní době je pozitivem, vidět alespoň trochu originální film, a u hororů to platí dvojnásob. Tento sice neměl nádech žádného nadpřirozena, ale přesto mi běhal po většinu času mráz po zádech, přece jen - narození dítěte je něco "svatého", a toto je jedna z nejhorších věcí, která se může rodičům stát. Zhruba od půlky začal film trochu nudit, přece jen, pobíhání ženských v zakrvácených teplákovkách po špinavé klinice není nic extra, ale byl jsem dost zvědav na závěr, který (snad) vysvětlí o co tady šlo, a tak jsem vydržel napjatý až do samotného konce. Závěr mne docela překvapil, a i potěšil - i ten se scénáristům docela poved. Takže proč dávám jen tři hvězdičky? Myslím si, že z námětu šlo přece jen vykřesat o něco víc.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(114/2014) / Zúfalá nuda s počiatočným sľubným potenciálom. Ten vyfučal do stratena už po 20 minútach. Nič na filme neni vyslovene zlé, len je tak bez iskry, napätia a nápadu ako málo thrillerov. Jediné čo ma potešilo bola spomienka na Spartakusa Andyho Whitfielda. (4/10) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je strašně divný. Zpočátku to vypadá na klasický exploitation (při té scéně, kdy se Beth probudí nahá ve vaně s jizvou na břiše, mě až zamrazilo), ale postupně to nabere velmi podivný směr, kdy očíslované dívčiny hledají barvičky, přičemž jedna z nich jde na to dosti brutálně. K tomu přicmrndává samotný Spartacus, ale v podstatě je tam tahle postava dost tak do počtu. A pak to samotné rozuzlení. Jako překvapivé je, o tom žádná, jenomže zároveň jen natolik kýčovité a nevěrohodné, že jsem až bolestivě zasténal. Pozor SPOILER – vůbec jsem třeba nepochopil, proč Beth teda neoddělali rovnou a dovezli ji na předávku „zboží“ nebo proč hlavní záporačka místo toho, aby vzala nohy na ramena, sama od sebe přinesla Beth její složku, aby bylo všechno jasné. V samotném závěru se už už schylovalo k příšerně dojemnému rodinnému happyendu, ale naštěstí měli autoři alespoň tolik rozumu, že to zavčasu usekli. No, celkově se mi tenhle film popravdě moc nelíbil, pač mi tak připadlo, že sami autoři při natáčení nevěděli, jaký film to vlastně chtějí točit. ()

Gyorgy 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, akorát se to mohlo odehrávat celý v uzavřeném prostoru, takhle to trošku bralo dojem..(Proč nevylézt na strom, neseskočit přes plot a neběžet pro pomoc? Jasně, zlomím si u toho asi nohu, ale budu venku! Nebo mi neříkejte, že by tam v tom bordelu všude nebyly štípačky..) i když všechny chyby se dají lehce přehlédnout. Co ovšem se trošku nepovedlo je to, že diváka spíš zajímá, jak to bude s hlavní hrdinkou, než s jejím miminkem. Mně popravdě bylo jedno, jestli nakonec bude mít svý nebo cizý. No ale nevadí, podívaná to byla slušná a rozhodně budu někdy něco podobného vyhledávat. ;) 60% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Začne to jako silniční duel, pak se to přehoupne do škatulky hororů, kdy cizinci zastaví ve vražedném vidlákově, a pokračuje to jako noční můra těhotných maminek, které vzali na výlet na jatka...Třikrát sláva genetickým testům a třikrát běda tomu, kdo by s touto bezvýraznou slátaninou ztrácel čas...Spartacus jen do počtu, protože tohle je primárně román pro ženy :) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak Čakal som trochu viac ale ani toto neurazilo.Krásna hl hrdinka si toho teda prežije a bohužiaľ veľká smola toho že Andy si tam toho veľa nezahrá .Čakal som že na poslednú chvíľu hu príde zachrániť no nestalo sa nevadí.Viac Thriller ako horor.Nechápem čo to má spoločné s klinikou ale inak to bolo v pohode neviem taká jednohubka 4* a 70 %. ()

Hopi 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za (nahou) Tabrett, jedna hvězdička za Andyho. Byla to nuda, chybělo tam víc napětí. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Scénaristický guláš ( počas celého filmu ide logika do hája ) ktorý sa snaží na poslednú chvíľu zachraňovať záverečná pointa ktorá sa s prižmúrením oka dá akceptovať ale stojí na veľmi chabom základe. Austrália mala celkom dobrý nápad, ale horšie je to v tomto prípade s jeho prevedením. Natočené je to veľmi priemerne, atmosféra miestami funguje, nejaká tá krv tam je ale toto je jeden z filmov ktorý by som chcel vidieť v rukách zručnejšieho režiséra. No a k tomu záveru. Tá pointa sa mi celkom páčila ale myslím že oveľa efektívnejšie a emocionálne horšie zvládnuteľné by bolo keby sa to skončilo SPOILER SPOILER resp. neskončilo tým happyendom. Ten retardovaný chujala na konci a jeho zásah do situácie dosť pokazil výsledný dojem. Záverečné odhalenie mohlo byť v kľude funkčné aj keby to tá kefa neprežila. KONIEC SPOILERU KONIEC SPOILERU. No takže skrátka , do kategórie odpadov a nepozerateľných vecí to rozhodne nepatrí. Pozerať či nepozerať. To už nechám na Vás. Ja som sa pri tom ani moc nenudil. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře vymyšlený příběh, se skvělou a nádhernou Tabrett Bethell v hlavní roli. Film má sice lehce drhnoucí děj, ale vzhledem k tomu, že je australské tvorby, tak nakonec předčil má očekávání. Ovšem prostředí v podobě nějaké továrny či co bylo docela nepromyšlené a pohyb uvězněných žen v něm hodně nerealistické. Vytknout musím i konec, který chtěli mít rychle z krku a pěkně ho odflákli, proto byl velmi předvídatelný...jako vždy.... ()

kersten 

všechny recenze uživatele

No, s hororom to nemalo nič spoločné. Okrem toho, že som sa ani raz nezľakla, ani žiadne napätie či akčnosť sa nekonala, som sa poriadne nudila a čakala kedy film konečne skončí.. Herecké výkony celkom ušli. ()

Reklama

Reklama