Reklama

Reklama

Nokas

(festivalový název)
  • Norsko Nokas
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

5. dubna roku 2004 těsně před osmou hodinou ranní vpadlo jedenáct ozbrojených mužů do Stavangeru. Cílem bylo vyloupení sčítací centrály Norsk Kontantservice – NOKAS (rozvoz peněz bankám). Podle plánu mělo přepadení trvat 8 minut a lupiči měli zmizet dříve, než policie stihne zasáhnout. Film se odehrává několik hodin před přepadením, během přepadení a až do doby, kdy lupiči opustí místo činu. Událost vidíme očima těch, kteří se jí nejvíce zúčastnili – lupičů, policie a zaměstnanců NOKASu. Film na motivy skutečných událostí byl natočen podle výpovědí očitých svědků. Natáčelo se na místech, kde přepadení proběhlo. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Nějak mi tady ty komentáře neštymují. Zdá se, že hvězdy se strhávají hlavně samotným aktérům skutečné loupeže, než tvůrcům filmu :). Tedy pokud byla opravdu zachována faktická přesnost, což nikdy z komentujících nezpochybňuje. Ono je to vlatsně logické, protože občas Nokas působí jako příběhy ve stylu "to nevymyslíš".

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

Film pěkný ale čekal jsem trochu víc akce. Na to že jich bylo jedenáct tak se ani nepřiblížili tomu co udělali ti dva zloději v USA z 44 minut.

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama