Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přátelé Ben a Alan si vybudovali úspěšnou zlodějskou kariéru. Předstírali poslíčky, kteří parkují zákazníkům auta. Namísto zaparkování je ale kradli. Vzhledem k jejich neutěšenému dětství je jejich sklon pro zločin skoro omluvitelný. Vše se změní, když se setkají s dvanáctiletým chlapcem Kelseym. Kvůli zanedbané péči své matky se stane na Benovi a Alanovi závislý. Kelsey je teď součástí party i její chráněnec. Situace nakonec nutí Alana a Bena vybrat si buď zločin a zábavu, nebo příležitost dospět a vypořádat se s emočními důsledky, které život skutečně přináší. (garcia43)

(více)

Recenze (9)

jafuska 

všechny recenze uživatele

film, který je hodně slabý v příběhu, dva zlodějíčkové, kteří se rozhodnou v rámci osudu, který si neplánovali, aby začali lepší život a starali se o malého kluka, kterému není také přízen osudu nějak zvlášt nakloněn, závěr filmu, hodně slabé, a pochybuji, že si na tento film ještě po týdnu vzpomenu ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem si dát nějakou nekomplikovanou pohádku na neděli a když jsem narazila na tento snímek, řekla jsem si proč ne? Nakonec to však taková oddechovka nebyla, začalo to sice jako pohodová komedie o dvou týpkách, co vykrádají auta a utíkají od všech druhů závazků, ale jakmile se na scéně objevil malý Ben se svojí problémovou matkou, celé se to rychle změnilo na poměrně hutné drama o dyskfunkční rodině, aby se to na závěr obrátilo zase v odlehčený, pozitivní snímek. Největší slabinou pro mě byli právě hlavní dva hrdinové, kteří sice působili celkem sympaticky, ale po herecké stránce dost mdle a proto jsem si více užívala výborné Rebeccy Hall nebo představitelů Bena i jeho matky. Docela příjemný film bez větších ambicí, který nijak neohromí, ale ani nijak neodradí, už jen proto, že se úspěšně vyhýbá přehnanému patosu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na komédiu, ale potom sa to razom zmenilo na drámu s mierne tragickým nádychom. Aj keď vôbec by nebolo na škodu, keby si to udržalo svoju ironickú atmosféru po celé trvanie filmu (aj keď jasné, že v niektorých situáciach by to bolo fakt nevhodné). Najhoršie na tomto filme však bolo to, že niektoré veci boli naozaj príliš idealizované - napr. tie krádeže áut bez toho, aby ich niekto následne riešil, alebo aj tá "adopcia" dieťaťa. To mestečko, kde sa to odohrávalo asi nemalo políciu a ani sociálnych pracovníkov (aj keď nejaký sa tam občas objavili). Takže to je najväčšia trhlina celého spracovania. Ale inak to bolo celkom milé, aj tá metafora "bag of hammers" = vrece plné kladív (pekný frazeologizmus na to, keď sa všetko zrazu nečakane vo vašom živote zrúti). ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Dva zloději, kteří najdou smysl ve výchově dítěte. Tvůrcům se zadařilo spojit zdánlivě protikladné filmové pohledy. Na jedný straně sychravě vykreslený příběh do podoby smutně disfunkčního vztahu, zoufalá matka, zanedbaný syn, stále se opakující neúspěšný pohovory o práci, smrt. Na druhý rádoby komediální stránky (místa jako když Rebecca Hall pošle... ;-)) spolu s vyumělkovanýma (slabší dojemný závěr), střídají dialogy, úžasný scény, které se vám zahryznou do paměti (neustále putujíci dvojce s tabulí nebo replika na zahradě: "Vypadáš velice podmanivě. Podmanivě? Má kaledář se slovníkem."). (:I ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

mozno nie extra silne, ale stvrta hviezda prave zato, ze to nebolo presladene ako vcera pozrené "kupili sme zoo", a tym padom to bolo realnejsie, herci fajn, hlavne maly... ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Príjemne nevtieravý film o medzi ľudských vzťahoch, životných rozhodnutiach, ktorý mi tak dobre sadol do rany, že to ani možné nie je. Popri súčasných amerických klišoidných a patosových žbrndách, je to vítané osvieženie. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Asi jsem potřeboval pohádkové pohlazení, protože mě se to nekompromisně líbilo. Pro mě plný kotlík a bez studu :o) -A není to drama, maximálně drama-tická komedie, ta především. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Není to zlý, podívat se na to dalo, místy i vtipné, místy vážné, potěšila Rebecca Hall, ona je taková ... zvláštně fyzicky výrazná:-). ALE. Prostě je to celé příběhem nesmysl. Dva týpci pořád stejným způsobem kradou auta, s tou cedulí jsou nenápadný jak dvoumetrový lejno, a nikdo po nich nepátrá?? Když si máma toho kluka udělala piknik v uzavřené garáži s autem s puštěným motorem a synek osiřel, oni si ho proste hen tak nechají? Nikdo se nepídil, kde je, co se s nim stalo, prostě unikl celému sociálnímu systému?? Tohle to sráží docela dolů... ()

Reklama

Reklama