Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 104)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No a přece jen to jde! Will Gluck dokazuje, že i z tak provařeného tématu s přesně daným příběhem se dá natočit svěží a vtipná komedie plná výborných dialogů. A ne taková strojená nuda jako Hlavně nezávazně. Tady si totiž, narozdíl od Reitmanova pokusu, sedlo skoro všechno od zmiňovaného scénáře, přes svěží režii až po bezchybné obsazení. Justin Timberlake dokazuje, že tenhle rok má na výborné role štígro a mezi ním a sexy Milou Kunis to výborně funguje. Záda jim navíc kryje geniální Woody Harrelson a hláskující maminka Patricia Clarkson. Škoda, že ke konci už Gluckovi trochu dochází dech a celé to uhne spíše do vážnější roviny a vtipné dialogy ustoupí do pozadí. I tak se ale jedná o jednu z nejlepších amerických romanťáren posledních let( i když to není tak těžké) a úspěšný večer s přítelkyní je zaručen. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Keith Merryman, David A. Newman, Will Gluck, Harley Peyton | Hudba: Halli Cauthery | Produkcia: Liz Glotzer, Marti Shafer, Will Gluck, Jerry Zucker, Janet Zucker | Distribúcia: Sceen Gems | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 111,402,754 $ || Živočíšne svieža prvá pólka je viac než prekvapujúco zábavná, neokukaná ústredná dvojica viac než príjemná. Ako bonus, konečne ukážkové iskrenie i v spálni. A nesklamú ani vtípky vo forme ANTIapple reklamy na iPad (ticho súhlasím s nedomakanosťou giroskopu vo všetkých "i" výrobkoch vo vodorovnej polohe) a zámernému propagovaniu konkurenčnývh topákov, ako je Win7 Touch, SE VIVAZ, Sony Vaio a tak ďalej... Späť k filmu: Druhá polovica podlieha krutému šablónu, a ukopáva celý cirkus do hrobu. Je to škoda, pretože sa to vymykalo bežnosti na 5 hviezd od podobných kusov... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí naprosto trapného filmu Kamarádova holka, nemůžu jinak než tenhle film vynachválit... Velmi milé, přirozené a romantické pokoukání. Justin Timberlake hrál opravdu přirozeně a upřímně, což se mi moc líbilo a velmi mě překvapil, jak hraje. Mila Kunis je krásná a sympatická a celkově jako pár mi moc seděli. Dojemných chvilek, příjemných písniček nebo ,,vtipných rodičů" bylo ažaž, já se bavila, dojala a happáč jsme tu měli taky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Už tak dlouho jsem to chtěla vidět a konečně jsem se k tomu dostala. A musim říct, že jsem nebyla zklamaná, naplnilo to moje očekávání a mě se to líbilo. Justina i Milu mám ráda, docela se mi líbilo jakou mezi sebou měli chemii. Bylo to vtipné a vážně to dokázalo víc než dobře zabavit, a i přesto, že happy-endy nemám ráda, tak tenhle se mi dokonce i líbil. 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Jamie (Mila Kunis) vyzvedává Dylana (Justin Timberlake) na letišti a odjíždejí společně taxíkem, se střídají záběry, kdy postavy mají a nemají zapnuté bezpečnostní pásy. (Pavlínka9)
  • Na začiatku, keď Jamie (Mila Kunis) čaká na letisku Dylana (Justin Timberlake), vypýta si od ľudí tvrdý papier, na ktorý napíše jeho meno. Následne jej z rúk odfúkne obyčajný papier. (AdamCritic)

Reklama

Reklama