Reklama

Reklama

Jednou ranou

Trailer

VOD (1)

Padnúť v živote až na samé dno rozhodne nie je nič, čo by človeku niekto závidel. Nik to nevie lepšie ako John Moon (Sam Rockwell), strhane a nezdravo pôsobiaci štyridsiatnik, ktorý stratil všetko, na čom mu kedy záležalo – strechu nad hlavou, prácu, rodinu... Odkedy ho manželka Jess (Kelly Reilly) opustila aj s malým synčekom, keď pre dlhy nebohého otca prišiel o rodinnú farmu, žije sám ako prst v lese v totálnej chudobe a prežíva, alebo skôr živorí, len vďaka pytliactvu v neďalekej prírodnej rezervácii. Jeho jediným spoločníkom je stafordšírsky bulteriér Mutt (pes Duffy). No Johnova predstava, že jeho nezávideniahodný život už ani nemôže byť horší, sa rýchlo ukáže byť neopodstatnená a až trestuhodne naivná. Jedného dňa totiž pri prenasledovaní mladého jeleňa vystrelí tak nešťastne, že omylom zabije neznámu mladú ženu (Christie Burke)... Zdrvený a na smrť vystrašený sa rozhodne jej telo ukryť. Pri prehľadávaní nepojazdného otlčeného prívesu bez okien, v ktorom mŕtva zjavne žila, nájde čudnú škatuľu – a v nej rovných stotisíc dolárov. Priveľké pokušenie pre muža, ktorý sa tak zúfalo potrebuje odraziť od dna. Nanešťastie... Krátko nato, ako si ich privlastní, sa totiž jeho už i tak dosť ťažký život zmení na desivú nočnú moru! (TV Markíza)

(více)

Recenze (75)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohla to být velká paráda, protože tyhle deštivé, syrové thrillery z maloměsta (např Out of Furnace), kde se zamotá banda vesničanů, krabička s penězi a jedna mrtvola mají super atmosféru a obvykle je velmi zábavné je sledovat. Tady se povedlo vše celkem ok až na to rozvláčné tempo, které si někdo bude pochvalovat, jiný se bude sem tam nudit. Chyběla sice největší herecká esa, ale Rockwell to zachraňuje vcelku důstojně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,642Tržby Celosvetovo $18,642▐ škoda toho obsadenia, lebo je to strašne príbehovo uvlečené, chladné, komorné, takmer do prázdna /35%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komorně laděný duel mezi jedním lovcem a někým, kdo zřejmě viděl jeho zbloudilou střelu. Určitě to není prázdné vyprávění, nicméně scénáři pevnější švy chybějí. Dokud se pomalu plynoucí příběh drží v dramatické rovině, tak funguje vcelku obstojně, i když se tu neustále recyklují stokrát okoukané motivy. Když se snaží popustit uzdu ambicím, nastává problém. Hrdinové se tu potácejí v současnosti totálního zapadákova obklopeného lesy, kde leckdo nemá prachy, cíle ani ideály. Do zneklidňujících záběrů se náramně hodí odepsaný vousáč Sama Rockwella, který své další sólo zvládá velmi slušně. Kelly Reilly trestuhodně nevyužitá, délka skutečně přepálená, výsledek se třemi hvězdami nakonec uspokojivý!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film má docela kvalitní atmosféru. To se nedá upřít. Prostředí je dobře zvolený a taky mě to ze začátku celkem vtáhlo do děje. Hlavní hrdina je v řiti se vším všudy a když už má možnost si trochu polepšit, tak se to zesere ještě víc. No a teď ke kameni úrazu. Všechno je solidně rozjeto, ale poté jaksi odfláknuto a nedotaženo. Dobrý dojem z úvodu se utápí v záplavě dalších a dalších nových a zbytečných zvratů až se v tom fakt neorientujete a téměř dvouhodinová délka je taky trochu problém. I tak bych dal možná 3* být to fakt o půl hodiny kratší.45% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, podľa obsahu som si myslel, že chlap zastrelí na kohosi pozemku jeleňa a skrz to sa mu skomplikuje život. Miesto toho sa rozvíri sled udalostí, ktoré mi vykecali dieru do hlavy! Jedinou svetlou chviľkou, tejto takmer dvojhodinovej nudy, je posledných pár minút, kedy sa konečne niečo deje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Totálna redneckárčina s inak dosť prevarenou zápletkou veľkého balíka peňazí a k tomu zopár mŕtvolami. A absolútne bez humoru, čo ma vedie k premýšľaniu nad tým, či by nebývalo lepšie, ak by šlo vážne len o tú nehodu a Johnove trable pri rozvode a celkovo s miestnou podarenou komunitou. Ale aj ako triler Jednou ranou solídne funguje, len aby sme sa priblížili ku Coenovcom alebo Raimimu, tak to vážne chcelo občasnú vtipnú vsuvku. Napriek tomu ma prekvapuje, o ako málo známy film ide, je skutočne hviezdne obsadený a som rád, že si zopár známych mien chcelo "zablbnúť v takto ladenom, menšom projekte. Ono ani zase tie severoamerické tržby nie sú v porovnaní s predpokladaným nízkym rozpočtom tak slabé, nábeh na kult by tu bol. 70% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Deep nálada + deep film = dobrý filmový a lehce vsáknutelný požitek - levnost + Rokvel a atmosféra = celkem povedený. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s prvky thrilleru, které má dokonalý úvod, ale tvůrci se až zbytečně moc soustředí na větší množství postav a přidávají další a další minizápletky, které film zbytečně prodlužují a zpomalují. Sam Rockwell je ve svém dalším sólu vynikající, depresivní hudba skvěle padnoucí a pokud by film měl o půl hodiny méně a soustředil se na to, co je naznačeno na začátku, mohlo se jednat o vynikající psychologické drama. Takhle je všeho zbytečně moc. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jediný výstřel v Johnově mizerném životě - kde syrovější, než jeho každodennost, je jen skřípavý hudební doprovod a strašidelnější, než temná loviště, paruka Williama H. Macyho - potvrdil rčení, že ať už v lesní pustině či v městečku s přízraky místo lidí, vždycky může být hůř a Johnu Moonovi ve věčném přítmí nepříjemných starostí možná nevyčistí hlavu ani rána z brokovnice... a nakonec můj dojem - zřejmě mně pěkných pár dní bude připadat všechno krásné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Loser žijící v karavanu a živící se pytláctvím najde hromadu peněz a protože prachy nikdy nejsou bez majitele, začne se o ně pochopitelně někdo hlásit. Příběh až moc jednoduchý na to, aby se jím daly vyplnit dvě hodiny. Ani Rockwell, jakkoliv ho mám rád, se tady moc nepředvedl a přispěl nemalou měrou k místy až uspávacímu tempu. Co se povedlo byla sychravá atmosféra a Örvarssonova hudba, ale po pravdě řečeno jsem docela zklamaný. 40% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jedna nebo dvě hvězdičky? To tady zase asi někdo ujíždí. Mě to přišlo velmi dobré. Kanadské prostředí hor, lesů a farem, se mi líbilo. Samotný film i přes délku dvou hodin nenudil. Sam Rockwell je bezesporu kvalitní herec, který to sám v pohodě utáhl. Závěr mohl být více promakanější, ale to je jen drobná vada. 75% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ponurý thriller o tom, jak jeden špatně mířený výstřel dramatickým způsobem změní život jednoho, ale především rozběhne sled událostí, které jako na běžícím páse prezentují špatné vlastnosti dalších. Do mlhy zahalené horské městěčko nevěstí nic dobrého ani optimistického, přesto tenhle zajímavý příběh a beznadějná atmosféra nedají vynikonout Rockwellovým hereckým dovednostem jako třeba v emo majstrštyku Moon. Dramatický konec vše ještě podtrhuje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příliš zdlouhavý film, který se snaží přinést nějaké poselství, ale v konečném důsledku naprosto selhává, protože se snaží skrýt za formu, která je vizuálně nezajímavá a jen prostě chladná. V poslední době mám pocit, že podobných filmů je až moc. Neskutečně pomalé tempo, děj minimální, podivné postavy, vypovídací schopnost nulová, ale kritici a labužníci mají důvod k onanii. V tomhle případě se to naštěstí tolik neděje. A je to dobře. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Začátek je vynikající a hodně slibný, ale příběh se potom zbytečně komplikuje a tříští mezi tolik postav, že úvodní atmosféra a atraktivita filmu je rozmělněna v řadu problémů hlavního hrdiny. Býval by úplně stačil jediný, byť poměrně zásadní problém z úvodu. Přepointovaný film. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Až moc roztahaný a špatně uspořádaný film. Sam Rockwell rozhodně zvýšil zajímavost, ale po nadějném začátku ani on nedokázal zastavit vlak řítící se do propasti. Propast to byla v podobě skoro dvouhodinové stopáže na materiál stačící sotva na 3/4. Všechno bylo takové pomalé, protahující až do nudy. To mě nutí dát 2 hvězdy, mělo to náběh na dobré drama. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke celkom obstojné, no to spracovanie mi prišlo dosť nevýrazné a až zbytočne predlžované na takmer 2-hodinú dĺžku filmu. Sam Rokcwell v hlavnej úlohe bol fakt dobrý, no všetko naokolo spadalo do totálnej priemernosti. A bohužiaľ okrem toho aj kopu nelogického konania niektorých postáv, k čomu sa pridal aj ten podivný záver. Nuž, nepatrím medzi fanúšikov dynamickej akcie, ale tu by nezaškodilo, keby je jej aj viacej. Možno by to ten film napokon vytrhlo z tej márnivej strnulosti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze si pozriem dobry film so Samom DobrouSkalou, a ono taka konina z toho vysla. Este ako jo, uprssane malomesta mam rad... len som doteraz nepochopil co presne rozviril ten jeden vystrel ...... a mam silne podozrenie, ze to netusi ani samotny scenarista´. 20 % ()

Reklama

Reklama