Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Recenze (87)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povedené žánrové přírůstky posledních měsíců spadaly výhradně do kategorií "zábavný" a "krvavý". To La Casa muda je ukázkovým případem hororu, který má za cíl diváka vystrašit. A za tímto cílem jde tak urputně, že selhává ve vyprávění děje. Film se odehrává v reálném čase a jeho největším lákadlem je fakt, že celých 80 minut je jeden jediný nepřerušovaný záběr (osobně si myslím, že toto je spíš zbytečná překážka efektivního vyprávění, ale každopádně je to zajímavé a netradiční). V několika momentech to autoři možná mohli nafejkovat, ale to je celkem jedno. Důležitější je neuvěřitelnost jednání hlavní hrdinky Laury. Ta se po pár minutách ocitne zavřená v baráku s nebezpečným zabijákem (minimálně má důvod si to myslet). Každý rozumný člověk by v tu chvíli upnul veškeré své snahy na opuštění zmíněného baráku. Dveře sice zamčené, ale proč se je nepokusit vyrazit, popřípadě vyrvat prkna ze zatlučeného okna a proskočit jím? Ne, Laura je namísto toho relativně v klidu (po hysterii latinskoamerických národů není ani památky) a vydává se na velmi pomalou prohlídku zbytku rozsáhlého stavení. Nutno podotknout, že na prohlídku velmi dobře natočenou a velice atmosférickou (asi u dvou lekaček jsem ztratil styčné plochy s židlí).Povedený, byť značně iracionální napínák. 7/10 ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, koukám že zhruba 200 lidí stáhlo mé titulky, takže nebyly až tak zbytečné a já se mohu tedy vyjádřit k samotnému filmu. Holka s tatínkem přijedou opravit strýčkovi barák. (to, že to byl strýček, jsem se dozvěděl až z předlohy, podle které byl film natočen). Holka v 1.patře slyší šramot a tak tam pošle tátu. Táta se však nevrací a tak ho jde holka hledat. Hodinu chodí a hledá. Dlouho, předlouho hledá a ukazuje nám ten bordel ve zchátralém domě. Hle, v domě někdo je a tak holka heká strachy a schovává se. Ihned si možná položíte otázku, proč ta kráva neuteče z domu, když je vše tak v zuboženém stavu? Vždyť si ta "pitka" dům na začátku filmu prohlížela. Stačilo, aby se opřela o okno a ono by samo vypadlo. Jasně, 10 minut před koncem zjistíme, proč nemohla utéct. Možná se film bude líbit těm, kterým se líbil PARANORMAL ACTIVITY a podobné příšernosti. Mne osobně film totálně unudil. Komentář ukončím slovy, které sdělila má sestra:"Až ta píčovina skončí, tak mne zavolej". Není co dodat :-) ODPAD! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je podľa mňa zbytočné hodnotiť kameru, herecké výkony alebo nedajbože nejakú myšlienku filmu, lebo jeho jediným účelom bolo vydesiť. Podľa môjho názoru sa mu to podarilo len spolovice, preto ho hodnotím ako čistý priemer. Žiaľ ho zabíjajú hluché momenty, keď tá holčina chodí s baterkou po dome a nedeje sa nič (najmä v prvej polovici). A keďže sa väčšina filmu odohrávala v tme, zatvárali sa mi oči. Párkrát som sa zľakol, to uznávam, ale tu to žiaľ končí. Čiže dalo sa, ale nie je to ani nič extra, čakal som rozhodne väčší nárez. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Natočit celovečerní horror v jednom jediném záběru na digitální fotoaparát, to je sám o sobě skvělý a zatím neotřelý nápad. Pokud disponujete trochou talentu, několika dobrými nápady a opuštěným domem v lesích, můžete si stejně jako Gustavo Hernández udělat vlastní domácí video. Ten si za pouhých 6 tisíc dolarů pořídil tenhle snímek, inspirovaný prý podle skutečných událostí. Koncem druhé světové války byla v jednom domě nalezena těla dvou mužů s vyřízlými jazyky a kolem nich poházené perverzní fotky. Film nám tedy ukazuje vlastní teorii, jak to mohlo tehdy skutečně být. A nutno podotknout, že z toho vylezl zatraceně zajímavý a nelítostně atmosférický horror, jenž přesně ve své polovině přepíná na nefalšovanou psychárnu. O nejděsivější zážitek se kupodivu postará obyčejný polaroid. Takže pokud vám můžu dobře poradit... zhasněte světla, uvelebte se, a připravte si vedle sebe nový spodky. Budete se příjemně bát... (70%) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

True events dha Uruguay ma nejako mocne neberú , a som zhruba 200-prvá , ktorá nepotrebuje titule , aby som zistila , že sa jedná o ďalšiu ničím výnimočnú mimózu z tej predlhej rady , ktorá sa systematicky objavuje na Mojej aj Tvojej obrazovke. Skutočne som sa bála a bola som sama prekvapená , ako veľmi sa dokážem báť. Ešte aj teraz mám studený pot na čele a husiu kožu mám aj pod nechtami.. Asi preto nedokážem zmeniť hodnotenie , lebo sa celá klepem , keď si pomyslím na ten neuveriteľný zážitok. Ani nie zážitok - to bola oslava hrôzy. Čo sa týka ľakačiek , tak tie sú v úplne inom snímku , Polaroid odniesol čas a zaoberať sa oprášenými fotkami zo 40´s kde sa škeria masky bez očí a jazyka plus kdejakým detailom ( sestra / brat /ramienka / pozorný divák / vypnutá lampa / fenomén / racionálne vysvetlenie.....to ee. Je mi už úplne1 čo je true a čo nie . Postupom času znenávidím B.W.P. pretože on podal tabletky parazitom , ktorí takto doslova obťažujú filmárčinu. Za 6 litrov neurobíš v dnešnej dobe nič ( česť výnimkám ! ) a niekedy mám pocit, že sa umelci predbiehajú v tom ,kto vypotí za menej - viac. Tak to je 1 z príkladov. EJ ALE SOM SA ŇAĽAKAĽA ! Snáď to už nebudem musieť napísať nikdy , ale teraz to urobím - " ODPORÚČAM KAŽDÉMU , KTO TO ODPORÚČA " ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tu rozvleklost nezachrání ani pár lekaček, ani rádoby originální způsob natočení, a už vůbec ne superdebilní pointa, copak on ještě tenhle zvrat není mimo zákon? A jestli ne, tak proč ne?! ()

petero 

všechny recenze uživatele

La Casa Muda potrebuje REMAKE ako soľ, pretože toto Uruguayské dielo je zvolenou formou, odohrávajúcou sa v reálnom čase, doslova nezáživným peklom pre diváka. Keď niekto nemá peniaze ani talent, nech radšej nič netočí. Už sa „teším“ na to, ako onedlho budú na BR vychádzať filmy točené mobilom od kadejakého odkundesa... USA REMAKE: Silent House (2011). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Být Casa muda zhruba čtyřicetiminutovým kraťasem, ke čtyřem hvězdám bych se přiklonil. Takhle ta úvodní hodinová vata začíná působit vyšumělým dojmem už v jejím průběhu a to i přesto, že je audiovizualita vskutku infarktová (údajně se točilo fotoaparátem, nicméně kameraman je šikovný chlapec). Co se příběhu a faktů týká, došel jsem ke dvěma možnostem: --- SPOILER --- Byla to duchařina a v tom případě je tohle dílo ve výsledku tuctovější, než se na první pohled zdá. Druhá možnost je, že je Laura schizofrenik. Byla zneužívána, poznamenána a zatímco jedna její stránka stále věří tatínkovi, bojí se a paralyzována strachem bloumá po domě, ta druhá brutálně mučí a vraždí otce i jeho kamaráda, kteří jí způsobili tolik útrap. Slabších 7/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě měl odradit slogan - podle skutečné události. Pak jsem to měl vzdát, když se ukázalo, že kameraman má Parkinsona a není schopen udržet kameru chvíli v klidu. Nu a pak nastoupily komické scény, kdy přes slzy smíchu nebyl vidět obraz. Laura leze po domě, cosi hledá. Laura řve, slyšela rány. Laura se lekla, protože objevila mezi hrnečky holuba. Laura...měla chcípnout hned na začátku jako otec a byl by klid. A nezachránilo to ani potitulkové klišé, které bylo nakonec z celé té mizérie nejlepší. p.s. kdybych si znovu přečetl svůj komentář k remakeu, pak jsem si ušetřil čas... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Febiofest 2011. Je to jasné. Horory španělsky hovořících národů jsou na vzestupu a ani tento uruguyajský přírůstek není výjimkou. Čeho si lze všimnout na první pohled je, že celý film je natočen v jediném záběru. Kamera je dokonalá a takovou mistrovskou práci s hudbou abys v hororu pohledal. Po celou dobu mě mrazilo v zádech a ve dvou místech jsem se doopravdy lekl. Prostě je to geniální a vrněl jsem u toho blahem. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za pointu by tvůrce zasloužil zpřelámat hnáty, ale to je bebino bolící až na konci, takže za tu předchozí smělou a neznámem obestřenou hodinku dávám 75%. Pochválit musím originální kameru, která dodala spoustě scén hutnou atmosféru, na druhou stranu hodně šlo ještě zapracovat na hudbě a tom scénáři. Docela překvápko. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

La Casa muda je zaujímavý film, ktorý priláka zrejme ešte dosť hororových fanúšikov a to aj napriek tomu, že budú vedieť do čoho idú. Ja som bol na tom rovnako. V rámci žánru, subžánru a ďalších aspektov je to dobre zvládnutý film. Napriek svojej poloamatérčine a nízkemu rozpočtu sa počas 80 minútovej stopáži dokázala rozohrať slušná napínavá hra s divákom. Každý pozorný divák prekukne, že tam niečo nie je v poriadku a čo asi môže v závere očakávať. Veľká škoda je, že film vsadil predovšetkým na atmosféru (strach z neznáma je stále fenomén) na úkor deju, logiky a záveru. Samotný zaver je málo zaujímavý a neoriginálny. Film, ale splnil základné kritéria a skoro podla šablóny ho tvorcovia dokázali natočiť. Už len podotknem, že film nie je natočený na jeden záber a je to pekne vidieť (stačí trochu pozornosti :) + remake je na ceste. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Evidentně film s naprosto mizerným rozpočtem. Což by mi až tak nevadilo, ale tady je všechno špatně. Debilní kamera, která mě srala hned od začátku, herečka, které jsem nevěřil ani nos mezi očima stěží utáhne celej film. A jestli se u toho někdo lekl, tak to fakt nevím čeho. Celkově mi film přišel strašně utahanej, nudnej a zbytečně dlouhej. Tohle by se dalo narvat do 20timinutovýho kraťasu a ve finále by to mělo i větší efekt. Protože bezmyšlenkovitý pobíhání po baráku je fakt nuda. Takže i přes 86 minutovou stopáž je film dlouhej jako kráva. A konec? No čekal jsem něco jinýho, ale ono to je vlastně podle pravdy ( HAHAHA - a že takových filmů je ) takže je to psáno životem :-) Po titulcích je ještě další závěrečná scéna ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No ten koniec ma ale prekvapil ! Celý film mi behalo po rozume, že čo za debilné dialogy to tam vedú a že to je skôr La Casa nuda, ale ten koniec fuckt nemal chybu! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Uruguajský horor, môj prvý a hneď takáto pecka, chcel som napísať. Dejové nelogickosti som mal tiež v pláne odpustiť, ale ten záver už bol moc (tie fotky). A že som to úplne nepochopil asi tiež nebola moja chyba. Keď ale na chvíľku zabudneme na také detaily ako je dej, ide rozhodne o jeden z najnapínavejších a najstrašidelnejších filmov posledných rokov. A kamera si zaslúži zvláštne uznanie. Antichrist meets Ils meets 1408. Alebo tak niečo. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Duchařina v potemnělém domě a lekající vyvražďovačka zároveň v odvážné realizaci nápadu nafilmovat snímek jediným záběrem v principu postraší, citelně však chybí osvědčená horrorová schémata. Film velmi brzy posadí diváka do tvrdé tenze, ve které se jej snaží držet až do konce. Absence gradace a citlivé výstavby napětí však vypjaté scény nenechá prožít naplno, přestože tam několik zdařilých, recyklovaných okamžiků bylo. Vesměs to zklamání není, ale nečekejte nic víc než pár vět a lekaček. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Atmosférické překvapení z digitálního foťáku. Bez dlouhých cavyků je divák společně s hlavní hrdinkou a jejím otcem vržen do strašidelného domu s vrzajícími prkny, temnými chodbami a starým zaprášeným nábytkem. A v jeho útrobách číhá zlo, které na sebe nenechá dlouho čekat. Tichý dům se nesnaží tlačit na pilu všemi možnými i nemožnými prostředky, ale velmi pomalu graduje napětí a po celou dobu baví svou ponurou atmosférou. Laura navíc byla velmi tichá a zvědavá a mě až voyersky bavilo sledovat její průzkumné procházky po temných místnostech onoho záhadného domu. Trochu zklamala kapku podivná pointa, ovšem prý podle skutečnosti, tak těžko říct. Ovšem potitulková scéna i téhle drobet hořké pilulce dodala příjemnou příchuť. Krásná čtyřka. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný případ hororu, který přešlapuje na hraně totální nudy a vynikající atmosféry. Je to totiž film asi o 5 větách, zbytek tvoří totální ticho a asi 3 výkřiky. Diváku vydrž to, těch 79 minut, že? Já se přiznám, že jsem u toho usínal. Mě to neskutečně nudilo a ještě víc mě naštval celý děj, který byl nejen minimalistický, ale především totálně mimo mísu. Absolutně jsem nepobral o co tam šlo a chování osob v první polovině filmu bylo pořádně trapný. Takže shrňme to asi tak, že tento horor stojí vyloženě na atmosféře a je jen na nás, jestli nás tato tichá atmosféra a čekání na lekačku odrovná nebo ne. Moje hodnocení nemůže být v žádném případě vyšší než 2 hvězdičky, protože zajímavý mi přišel jen konec, námět a kamerový filtr. ()

Reklama

Reklama