Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Recenze (87)

Matros 

všechny recenze uživatele

Na horor točený bez jediného střihu jsem se nějaký ten rok docela dost těšil. O to větší je teď moje zklamání. Rozhodně se mi líbí způsob, jakým je film natočený (a to i přes to, že to tak docela film beze střihu není...) a navzdory pomalému tempu sem se nenudil. Film obsahuje dvě povedené lekačky a jednu napínavou část. Bohužel scénář je naprosto debilní a vzhledem ke způsobu natočení, je scénář ještě debilnější. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Bože ne. Většinu filmu nuda. Prostě jedna mladá herečka film neutáhne. Nad tím by se nakonec dalo přimhouřit oko, nebýt toho děsného konce, kterým dorazili vše, co bylo předtím. Copak už se nedá narazit na horor, kde se budu bát, nebude to totální béčko a možná mi i utkví v hlavě? Kdybyste o něčem věděli, budu ráda za tip... ()

RobLord odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč moderní horor přitahuje tolik šeredných experimentů. Pokud se rozhodnete dívat na La Casa Muda, pak vás čeká skoro 80 minut nepopsatelné nudy, natočené tím co možná nejamatérštějším způsobem - jediný záběr bez střihu, pořízený čímsi, co máme každý doma nebo po kapsách. Většinu minutáže strávíte s dívkou, s jejímž osudem se nemáte šanci nijak ztotožnit. Budete sledovat její pohyb po domě, kde snad týden pařila nějaká demoliční četa. Nejspíš se pousmějete nad křečovitou snahou tvůrců diváka takovýmto způsobem vyděsit. Závěrečná pointa vás nejspíš zaskočí už natolik unuděné, že nad ní jen líně mávnete rukou. Film je v mých očích jasným brakem, protože neguje snad vše, čím má film disponovat. Pokud je budoucnost filmového hororu v takových experimentech, pak určitě raději sáhnu do knihovny. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Solidní one-(wo)man show, slabší příběh, ale za to slušná filmařina: celej film na jeden záběr (vyjma pár zatmívaček) + chvílema docela slušná atmosféra - 3,5* (rozhodně zajímavější než P. Activity a pod.). ()

foundation 

všechny recenze uživatele

La Casa Muda je film ktorý do stagnujúceho duchárskeho žánru neprináša nič nové ale so zabehnutými postupami pracuje takým spôsobom že to na istú dobu fungovalo. Pominúc obrovský logický lapsus ktorý, vzhľadom na to že nejaký príbeh a chovanie postavy ide v tomto prípade aj tak do hája, nemá cenu moc rozoberať, atmosféra je prvú polovicu vydarená lenže ono to celé potom nijak nepokračuje a nepridáva na sile, a tak sa postupne dostavila dokonca nuda z pozerania na to isté dookola. Či je výhoda alebo nevýhoda ten jeden nepretržitý záber z ktorého sa film skladá to už nech posúdi každý sám ale za seba hovorím že kameramana by som v istých momentoch nakopal do zadku tak, že by si nesadol aspoň týžden. Twist na záver, nech už sa jedná o ktorúkoľvek z dvoch možností ktoré tu ľudia proklamujú, robí z filmu bohužiaľ ešte väčšiu tuctovku. Vo výsledku nie úplne špatný, ale veľmi zmetený film ktorý zahral dobrú prvú tretinu len aby tie dve daľšie prehral. Dobrý úvod, o niečo slabší stred, o dosť horší koniec. Treba to hlavne zapnúť niekedy okolo polnoci aby sa z toho vyždímalo všetko čo to môže ponúknuť. ( Lebo veľa toho fakt nie je ) ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Já se bojím chodit v noci s baterkou i u prarodičů v domě na vesnici. A to v noci maximálně zaštěká pes a zatím se tam nevraždilo. Takže jsem očekával, že se u La Casa muda budu bát a také jsem se bál. Díky tomu, že je film natočen na jeden záběr, jsem měl pocit, jako kdybych sám po tom domě chodil. Pár scén pro mě bylo na zástavu srdce. Škoda závěrečného veletoče, jinak bych sáhl po nejvyšším hodnocení. P.S. Rád jsem si připomenul scénu z Juliiných očí. ()

Vencik89 odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli jsem viděl ten správný film nebo to byla parodie na tento. Nikdy v životě jsem nic horšího neviděl, naprosto ztracený čas. Ještě štěstí, že to netrvalo déle, protože bych si škubal vlasy zhnusením a nudou tak dlouho, že by od obrazovky odcházel právě zastřižený Bruce Willis. Tohle je pro mě druhá strana dna, absolutní tragédie....sorry ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bola pekna blbost. :) Rozhodol som sa pozriet si tento uruguajsky original predtym, ako dam americky remake, ale uz teraz mi je jasne, aky ten remake bude. ;) Uz original stavia na jednej zapletke, ktore vysvitne az v uplnom zavere. Pointa navyse nedava zmysel z hladiska toho, co sme videli dovtedy. Inak zbytocne predlzovane napatie, ktore sice funguje, ale to len kvoli tomu, ze nevieme co cakat. Plusom filmu je urcite kamera, film je akokeby natoceny na jeden zatah. Nic to nemeni na tom, ze pointa je blba a nezmyselna. Takze ostalo pri pokuse. Horrorovy fanusikovia mozno viac ocenia atmosferu. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Výborná práce s kamerou, zvukovou složkou a aranží scén tvoří iluzi nepřetržitého záběru ubíhajícího v reálném čase. Divák je pak pomalu pohlcován prostorem a časem tak, aby v něm ztratil opěrné body a tím pocítil strach z nejistoty. Zároveň film dává prostor pro vlastní interpretaci příběhu, který je prezentován jen v náznacích, jak dívka postupně prochází starým domem. Je to vlastně "open source" hororová scéna na téma "nechoď do toho tmavýho sklepa" natažená na celovečerní formát. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Během filmu mě napadala spousta důvodů proč mě vytáčel až do skoro nedívatelnosti, ale než je všechny vypisovat stačí říct že horrory a strašidelné filmy můžou být blbé, ale musí to nečím vynahrazovat, dát neco na výměnu aby jim to divák mohl odpustit. Né tak casamudašit, tady dostaneme na oplátku akorát monotonní uruguayské (jako by z oka vypadlo tomu španělskému) hystečení, nesympatické a neracionální postavy a naprosto ze vzduchu vycucaný příběh i pointu. Ta byla taky jedním z důvodů proč jsem vydržel až do konce a ta tohle dílko naprosto potopila, protože vzhledem ke zbytku filmu vůbec nedává smysl..tak dík. Ještě na mě choďte se skutečnou událostí-skutečná událost Myass! Bodík za to že atmosféru práce s kamerou semtam dokázala vybudovat a nápad je to dobrý, tak trochu jiný způsob jak vložit kameru do děje. Ale zbytek..no hanba mluvit. Tak nebudu ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla neskutečná nuda (dokoukáno na 3x) - od odpadu to zachraňuje jen výborná kamera bez střihu a depresivní hudba. Jinak závěr je samozřejmě pro zkušené horormaniaky předvídatelný. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Co k tomu vůbec říct,je otázkou 79minut,kdy nás holka provází chatkou ve tmě a baterkou a kdy jsem si připadal pomalu jak v Silent Hillu,že jsem někde doma a čekám co na mě vyleze.No ono na člověka vyloženě vyleze po chvilce spánek doma na pohovce,protože někdy více je doopravdy na škodu.Atmosféra se drží poctivě,hlavní představitelka super,hudba mírně deprimující,ale chtělo to odvážnější tóny,protože tady měla hrát hudba velkou úlohu a nestalo se.Kamera super,rozuzlení jsem nechápal,pak si řikám duchařina fajn,ale nějak jsem si to nedal do souvislosti,což moje chyba.Kdo chce zrekonstruovat chatku ve tmě,přímo pro něj,kdo čeká ráno na odběr krve,nic pro něj.50% ()

george16 odpad!

všechny recenze uživatele

tak horor si jako film s bláznivou uječenou ženskou chodící většinu času po tmavém domě s lampou a prohlížejíc si kdejaké haraburdí teda nepředstavuju. Atmosféra pro mě naprosto nulová. By mě zajímalo, kde někteří viděly jako ty lekačky ? to snad viděli úplně jiný film !!! Na konci se sice člověk dozví, již několikrát použité vysvětlení a já si hned řekl taková ztráta času.... Zbytečné k tomu cokoli dál říct ()

Texxa odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda nuďoucí. Pokud by to byl tak dvacetiminutový film, tak ok, však ono to nemělo atmosféru zase tak úplně špatnou... Jenže takhle téměř hodinu a půl sledujeme totálně nesympatickou a hloupou hlavní představitelku jak celý film něco hledá na zemi s lampou u ksichtu (proboha, ať mi někdo vysvětlí, co to bylo) :) A ta pointa je opět naprosto pitomá... S*ačka, jak se patří. ()

AndysekAndys 

všechny recenze uživatele

No jelikož toto téma je už použité v jiných filmech a od poloviny jsem ho očekávala, je to pro mě průměrný film, čekala jsem z traileru trochu více a hrozně mi lezlo na nervy jak byla hlavní hrdinka pořád hysterická...děs. ()

Reklama

Reklama