Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (291)

lioncel

všechny recenze uživatele

Velmi slušné /čti: sympatické/ obsazení hlavních rolí - Elissa, Ryan, Sarah .. a zajímavý námět k tomu /ten chov domácích mazlíčků ve sklepě v betonové kopce má určitě něco do sebe/ .. a hlavně POZOR! .. pokud náhodou také patříte mezi náruživé maniaky vyhledávající po zvukové stránce pro své domácí kino naprosté skvosty, tady si můžete jednu opravdu povedenou scénku krásně užít .. tedy pokud sledujete filmy tak, jak máte .. v naprostém klidu, ve tmě a vlastníte-li k tomu i dobře umístěnou kvalitní zvukovou aparaturu /to umístění se týká samozřejmě šesti reproduktorů/ .. hm, potom zde není co řešit .. já si to opravdu užil, samozřejmě v originále s titulky .. ruku na srdce, zase tolik nenápadných filmů, které vás příjemně překvapí /v DD či DTS/, se moc nesežene … ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady filmu jsou slušná atmosféra, kamera a nijak přehnané nebo dementní herectví. Minusem je samotný příběh, který sice obsahuje řekněme nečekaný zvrat (komu přišlo, že se ve filmu vlastně nic moc neděje, a začal přemýšlet, tomu zvrat asi moc nečekaný nepřišel - navíc je ten zvrat ukradený z Color of Night), ale při hlubším pohledu vyjde najevo, jak je vlastně nelogický. SPOILERy! Přece když máte dvě děti a musíte je mít přihlášené na úřadech, a jedno zemře, pořád vám jedno dítě někde chybí, a ne že budete dělat, že pořád máte dvě. Rodiče jsou prezentováni jako narkomani a násilníci, a z jejich dědictví si mladej žije docela vesele ve velkém baráku a nemusí makat? (A kdo mu v baráku tak pěkně uklízí, že tam nemá prach?) Chvílemi to připomíná obyčejné studentské drama než thriller, a závěrečná dvacetiminutovka je sice svým způsobem napínavá, ale opět nelogická (po třech průstřelech prostě nemáte šanci přežít, po bodnutí do břicha neběháte za dva týdny jak králík). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jakožto příležitostný divák hororů musím říci, že to rozhodně špatný nebylo. Je fakt, že velkou měrou se na tom podílí Jennifer Lawrence, ale film dokázal budovat i nějaké to napětí. O hororu bych tu moc nemluvil, spíše se jedná o thriller s několika lekačkami. A upřímně, radši slušně natočené mysteriózno než nenápaditou amatérskou gore kravinu, kterých se za poslední roky vyrojilo jako hub po dešti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budu hodnej a dám tomu trojku, i když o doporučující trojce nemůže být řeč. Je to spíš přežil-jsem-to-ve-zdraví trojka. On je to takovej nevýraznej thrillerovej průměr, ale jako jednohubka, proč vlastně ne. Vyloženě blbý ten film není, realizace profesionální a Lawrence je v porovnání s ostatními postavami teenage hororů a thrillerů ještě dost dobrá. Už po traileru se filmu všichni vysmívali, jak strašně bude průhledný, a to se alespoň zčásti nepotvrdilo. Jo, jasně, tenhle typ thrilleru může přijít snad jen s jedním druhem pointy, ale "kdo, proč a jak moc" divák snad úplně hned nerozkryje. Smířlivých 50 procent. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se těšil, tak jsem se také rychle dotěšil. Dobrý start, který trval pouze pár vteřin a potom do závěru jen nuda. Jednu hvězdu za zvrat, poněvadž jsem to nečekal a jak bych mohl, když se divák od začátku nudí. Herecké výkony k smíchu a atmosféra nulová, není nic dalšího na pochvalu, takže bohužel velké zklamání.. 2/10 = 21% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama