Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Recenze (292)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

A překvapení se konalo, ačkoliv to ze začátku vypadalo jako tisíckrát ohraná písnička, tak se to docela dobře rozjelo, pár slušnejch lekaček a docela solidní zvraty v ději. herecké obsazení taky v pohodě. Konečně nějakej normální film. Nechápu tak malé hodnocení 53 % .... každej máme jinej vkus. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Neviem kto zaraduje film do kategórie , ale asi nevidel rovnaký ako ja . Že horor?! To si asi robia prdel. Tento film je akurát tototálna zlátanina, ktorú musel napísať nejaký pisálek, čo si s tým moc práce nedal. Režisér to už zvládol o chlp "lepšie". Ani sa mi nechce rozmýšľať čo všetko bolo v deji do*ebane, ale bolo toho dosť. Celá pointa bola ľahko prekuknutelná. Vlastne nie, namiešali s toho taký guľáš, až som bol prekvapený, ale nemilo. A ten "dramatický "záver s kopou WTF momentov. ajajajjaaj ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Dům na konci ulice mě velice příjemně překvapil. Patří k podobným filmům jako je Klíč nebo Orphan, kde je člověk veden v omyl a pak je naprosto šokován. Myslím, že jeden velký zvrat ve filmu je lepší než deset menších. Hlavní padouch je skrýván a ze začátku se ukazuje v dobrém světle. Si říkám, to je ale hodnej kluk ten Ryan. Stará se o šílenou sestru. Vždyť jsou k němu tak nespravedlivý! Ale ono je všechno úplně jinak, než to vypadá. Nevýhodou těchto filmů je, že když se na ně díváš podruhý, už víš jak to dopadne a tolik tě to neoslní. Plus výkon Jennifer Lawrence.... ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

PLUS: prostredie domu, myšlienka, záver fimu, dej filmu sa odvíjal pomaly, nečakaný záver, dobre zvládnuté herecké výkony ( aj keď sa mi zdalo, že to hrajú decká), dostatok napätia, atmosféry a nečakaných zvratov. MINUS: trochu nesympatickí herci, málo hororu. Inak dávam 4 *, lebo som sa bavil celú dobu, film zbytočne neodbáčal od hlavnej témy, záver bol dostatočne jasný a vysvetlený. ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Asi bude za trapku co žije sto let za opicemi,ale tohle byl první film,který jsem s Jennifer viděla a na zadek jsem si rozhodně z ní nesedla. Je fajn,ale nic extra. Někdy už musím vidět tu její Terapii,jestli je opravdu takový skvost. Každopádně k filmu horor to není, lekačky jsou, atmosféru to navodit vcelku umělo,ale je to spíše takový thriller. Pointa dobrá,překvapivá, to mám na filmech ráda. Herci fajn. Film je to průměrný,ale za jedno shlédnutí stojí. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Úplne bežný a tuctový večerný triler s výzorom televíznej produkcie, ktorý nemá čím prekvapiť, no popravde ani veľmi odradiť. Podobných filmov je síce sto a jeden, no hercom to dobre hrá, atmosféra a lakačky fungujú (vo finále výborné napätie), a to finálne rozuzlenie, ktoré sa dá pri troške pozornosti odhaliť už niekde v tretine stopáže, je i napriek tomu fajn. Oddychovka na jedno pozretie. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Je to průměrnej průměr, pokus o teenage thriller, který je průhlednej i skrz kosti a nenabízí nic nového. Jediný co opravdu stojí za to je nádherná Elisabeth Shue a ještě krásnější Jennifer Lawrence a její výstavní poprsí, který by mělo mít zbrojní průkaz... nádhera :-) ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Paní Lórenc nám pěkně nakynula, ještě že je tu aspoň píchatelná MILFka Eliška.. Horor a mysteriózní? Kde? Jedinej horor bylo u toho vydržet a neusnout, tu jednu hvězdu dávám jen a pouze za Elisabeth, jinak je to nudná zhovadilost pro 10. letý momentálně posunutý děcka. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola silná káva po všetkých stránkach. Tragický strih, úbohá kamera, chamraťská réžia. Dom na konci ulice má úžasnú schopnosť klesať ku dnu postupne každou minútou. Čo na dno. Ten film sa vie zavŕtať až k zemskému jadru. Postavy sa chovajú maximálne neprirodzene a nelogicky, ich konanie divákovi otvorí a už nezavrie ústa, ale nie v tom dobrom. Divák postupne zistí, že sa jedná o čistokrvný odpad, ktorý nefunguje vôbec v ničom, ale jednu hviezdu prilepím predsa len za nápad s chalanom Carrie-Anne. Vlastne v poslednej sekunde, keď sa ukáže celá pointa, vtedy divák pochopí aký to malo potenciál, no v rukách kreténov nemohol dopadnúť inak. Toto bola strašná jeblingtoniáda. A také to mohlo byť bububu. Ach Katnis Katnis. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Som trochu sklamany tunajsim hodnotenim, ale chapem, ze ludia mozno ocakavali viac hororu nez dramy a thrilleru. A hoci to s hororom nema skoro nic spolocne (snad okrem hudby, ktora vie pekne vybudovat napatie) , film samotny ma nesklamal. Lawrence skvela, Thieriot sa tiez drzal, takze som sa nenudil. Zvrat na konci by asi nikto necakal a uz len preto ma u mna * naviac .70% ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Videl som viac "hororov" a tento určite nepatril k tým slabším. Sympatické mi bolo, že tvorcovia sa nebáli otočiť charakter jednej z postáv. Po technickej stránke dobre zvládnuteľné len autorom trochu ušla úvodná scéna, to bolo v súvislosti so záverom dosť neuveriteľné. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný, nudný od začátku do konce, mělo to být thriller, horor fakt ne, kdo toto očekává bude velmi zklamán, velmi nepovedené, herecky hodně špatně odvedená práce, prostě velká slátanina, která snad ani by neměla být za povšimnutí, rychle s tím pryč, začátek slibný, ale pak jde všechno z kopce dolů, žádné napínavé místo. ()

thepeabody 

všechny recenze uživatele

Dům na konci ulice není rozhodně promarněný čas. Ano, střih a invertované barvy v úvodu mě psychicky připravily na béčkový film a klišoidní neoriginální udýchaný závěr byl už vopruz, ale většina filmu včetně zvratu mi přišla vcelku originální a povětšinou se film těm klišé vyhýbal, navíc narozdíl od ostatních, kteří si stěžují na příliš natahovaný děj, se mi zamlouvá, že se film nedrží klasického návodu "úvod, gradace, velký závěr", ale to se ve mě asi pohnul Tarantinův fanoušek. Už kvůli prezenci Jennifer (jež se mi čím dál více zamlouvá) se na to dá koukat bez problému, dokonce i s nějakým náznakem napětí a strachu, Thieriot taky fajn. Na 4 hvězdy to nevidím, ale i tak se film drží přinejmenším těsně nad průměrem. ()

whysoserious odpad!

všechny recenze uživatele

O horor nejde v žádném případě- pár lekaček a to je všechno, hororového tam není absolutně nic. Když už, tak bych to nazval spíš psychothrillerem (a to hodně nepovedeným). Tvůrci úmyslně natahují děj absolutně nepodstatnýma zápletkama, jen proto, aby to mělo alespoň těch 90 minut, takže je film celou dobu v podstatě o ničem. A ani ta trocha akce v závěru to bohužel nemůže zachránit. Stručně řečeno- pro mě po delší době opět jedna z odpadových záležitostí se kterou se už nikdy nechci potkat. ()

vinc_vega 

všechny recenze uživatele

Jennifer, Jennifer čomu si sa upísala? Film je chabý v motívoch a logike. Preto nemôže fungovať záverečné, ako tak zaujímavé, rozuzlenie. Navyše sa väčšinu filmu nič nedeje. Postupná výstavba príbehu, zrejme s cieľom gradovať atmosféru sa láme na zbytočných dejových odbočeniach a nude. Pretože v tomto "hororovom trileri" takmer nikto nezomrie! Nie je v ňom nič a nikto, koho sa treba báť. Slečna vychádzajúca z televízora veľa strachu nenaženie a chabá línia tak nie je vynahradená takmer ničím zaujímavým. A Jennifer, vieme, že si dobrá herečka, ale daj padáka človeku, ktorý ťa do tohoto namočil. Za Jennifer a nápad veľmi slabé dve! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na mně to působilo trochu pomalým tempem. Závěr je, pravda, už trošku vyšperkovaný, ale celkově je to prostě malinko utahané. Herci se pohybovali v rámci možného průměru, žádná nějak moc překvapivá scéna se neobjevila. Takže se na to kouknout dá, ale není to nic excelentního. 201411148852/9640 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Horor? A kde? Mysteriózní thriller - dejme tomu. Ale horor si představuju jinak. Když pominu dlouhé nezáživné minuty ve kterých se děj posouval jen minimálně a nic moc se nedělo, tak můžeme říct, že závěr nám to mírně, ale opravdu jen mírně vynahradil. Postavy na mě působí trochu zvláštně. Na jedné straně jednají naprosto, na (?) horory až překvapivě, logicky a na straně druhé pak jedna nebo druhá postava udělá něco, nad čím zůstává rozum stát. Zvláště pak, když jim jde o život. Celkové hodnocení je slabé, protože až na jednu scénu, při které se fakt leknete, se opravdu ve filmu téměř nic pořádného neděje. Kromě pár útěků vězněné dámy a několika rádoby napjatých scén. A pak závěr. Říká se, že ten patří mistrům, ale protože pan Gott nepřichází, tak je sice trochu napínavý, ale přece jen závěrečných pár minut nemůže nahradit celou osmdesátiminutovou nudu. ()

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama