Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 2

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Recenze (292)

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence je pre mňa veľmi silný dôvod pre videnie filmu (rovnako ako Kristen Stewart). Ale ani dobrý herecký výkon jednej postavy neprekoná slabý scenár, predvídateľný dej a nelogické postupy postáv. Max Thieriot rovnako dobrý ako v Bates motel či Under the dome ale to ako prekombinovali jeho charakter postavy mi veľmi nevyhovovalo. 2.5* (nemôžem dať len dve) ()

IlMagnifico 

všechny recenze uživatele

Thriller pro ty, kteří u filmů podobného ražení více než děs milují dějové zvraty, anebo jsou, stejně jako já, nadšenými fanoušky (jako vždy vynikající) Jennifer Lawrence. Hrůza se tu totiž opravdu nedostavuje, zápletka s pointou jsou vedle toho, řekl bych, originální a nápadité. Samotný scénář sice trpí snahou příběh co nejvíce natáhnout, takže se nám tu pohybuje spousta zbytečných postav a nedůležitých dějových linek, ale i přesto stačí jako základna pro celkem stravitelnou podívanou. A tak, když se k tomu přidá i ucházející atmosféra, vychází mi z Domu na konci ulice, bez ohledu na tvrzení milovníků žánru, poměrně solidně strávená hodinka a půl. ()

joemikes 

všechny recenze uživatele

Jak rika Livingdead, konecne hororek se sympatickym obsazenim, krasnyma holkama a slusnym dejem. Zadny laciny triky a masky, proste hororek u ktereho clovek nechodi na balkon na cigarko, ja si sel jen rychle dolit vino. ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Tenhle film docela slušně staví na kvalitním hereckém obsazení. Co si budeme povída, ale když jsou herci na nic, tak to nezachrání ani sebelepší scénář a tady je to přesně naopak - takovej obyčejnej film, obyčejnej děj, ale herci z toho dostali maximum a nakonec je to slušnej, dobře koukatelnej triller. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Solídna atmosféra, nejaké twisty aj pár obstojných ľakačiek. Slušný priemer, na jedno pozretie v pohode. ()

Moonwalker 

všechny recenze uživatele

Film byl jedno veliké kliše, ale to opomenu. Jennifer samozřejmě úžasná herečka a to je tak celé. Upřímně ani nechápu proč je to v kategorii „Horor” ani jednou jsem neměl pocit strachu, ani hutná atmosféra z které bych měl pocit strachu nebo něco na ten způsob… Hodnocení jedné hvězdy opravdu dávám jen kvůli Jennifer Lawrence i když její herecký výkon nebyl nějaký bůh ví jaký, ale mám jí zkrátka rád ať hraje v čemkoliv. Znova bych si to asi už nepustil. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Slabota jak čaj a nuda jak sviňa. Scenárista by si zaslúžil pár faciek, lebo tak debilné dialógy som vo filme už dlho nepočul. Počas väčšiny filmu to vyzeralo na jednu úbohú hviezdu, ale celkom slušný a dramatický záver to vytiahol aspoň na dve. O nejakých hereckých výkonoch sa veľmi nemá zmysel baviť. Chlapec aj matka pôsobili skôr ako komparz, nie ako hlavné postavy. Blonďatá baba sa síce snažila, ale aj v jej podaní to bol čistý priemer. Pritom zápletka sa javila byť ako sľubná, ale chcelo to podstatne lepšie uchopiť dej a hlavne to celé podstatne lepšie natočiť. Slabšie 2 hviezdy a 35%. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru, tak Dům na konci ulice je zřejmě čistý průměr. Pustil jsem si to primárně kvůli mladé Jennifer, která teprve ještě do krásy vyroste... v tomto filmu mě výjimečně ani moc neoslovila. Herecky dobré, jinak vše průměrné - od námětu, přes hudbu až po provedení. Asi nemám důvod si film pustit podruhé nebo vyloženě doporučit ke zhlédnutí. 3*. ()

ferdinandv 

všechny recenze uživatele

Pointu má film dobrou a o povedený zvrat přibližně za polovinou filmu je postaráno. Herecké výkony také ujdou, jen škoda, že víc není využita moje oblíbenkyně, Elisabeth Shue. Celkově film ale působí tak trochu nehororově, spíš mi to přijde jako thriller  Sice ke konci se to trochu víc rozjíždí, ale stále je to takové uťáplé… Nicméně film stojí za zkouknutí. 2 z 5.Příběh vypráví o tom, že do města přijede matka s dcerou a hned ve vedlejším domě došlo k tragédii – malá holčička tady zabila oba své rodiče. Přežil jen jejich syn. A ten se dá dohromady s novou sousedkou… ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Ale však hej - po zažmúrení všetkých troch očí, trojka. Aj keď sa herci snažia, film je taký "lacnejší", príbeh je ale dobrý. Po filme môžete aspoň fantazírovať, čo by ste ako vy natočili a inak urobili, aby to celé vyznelo lepšie. Je toho dosť čo vylepšovať. (a nezabudnite: keď niekoho udierate na posteli kladivom, z postele okamžite padá perie na dlážku) ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné jak dokáží být hlavní hrdinové filmu tupí ( zřejmě i díky režii ) když prokazují jen svou nelogickou neschopnost použít cokoliv na svou obranu. A když už se dostanou ku kladivu, celkem to docela dobře využitelné zbrani, použijí jej jen na rozbití skla u dveří aby mohli uniknout z garáže. A když někdo zhasne - tak je potřeba hlasitě vzdychat strachy, protože hlavní záporák je určitě hluchý a navíc vydrží úplně klidně tři střelné rány a ránu kladivem do hlavy a pak v klidu dožije s jasnou ( i když stále pomatenou ) hlavou v ústavu pro choromyslné. Že by základ pro dvojku ! PROSÍÍÍÍM JENOM TO NE !!! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu bude divák stále, jako na trní. Dům na konci ulice naváže na klasický film Psycho, podobně jako snímek Disturbia na klasiku Okno do dvora. ()

limalama 

všechny recenze uživatele

Taky bych dal za tři, ale když jsou tu samé trojky, tak tomu trochu pomůžu. A ta hvězda navíc je určitě taky za ten konec. Super biják, možná by mohl být trochu víc napínavější, ale dvě hlavní role jsou velmi sympatické na což se dost dobře dívalo.. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Hrozne kŕčovité a jedna veľká prehliadka filmového klišé. A to sa týka hlavne záveru to bolo jedno polhodinové dokonalé klišé. ()

Kaspja odpad!

všechny recenze uživatele

Dostal jsem doporučení na tento film a musím říct, že jsem očekával nějakou pecku (název se mi líbil). Po 45 minutách jsem si přál, aby byl co nejdřív konec. Zbytečné zápletky, postavy a co teprve žánr film? Horor? To snad nemůžete myslet vážně. Konec filmu se v okamžiku změnil z lovu oběti na lov "padoucha". Slečna se nedokázala dostat z pout (které byly z nějakých hader), ale kovovou západku zadních sedáků vykopla jako nic. Nakonec vše vyřeší matka, která měla být dávno v šoku z krevní ztráty... Neuvěřitelné vaření ani né z vody, ale snad z h..... ()

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama