Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 2

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Recenze (292)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak tu někteří píšou. Problém je v tom, že lidi, co to tu zpravidla hodnotí, viděli už desítky hororů, takže je tenhle kousek může něčím překvapit už jen dost těžko. V podstatě to je ale celkem dobrý horor, s dobrou atmosférou, s několika fajn lekačkami a především s docela povedenou pointou a zvratem. Pro obyčejného nehororového diváka zvenčí může být pak zdejší hodnocení dost zavádějící a film ho může naopak překvapit, vyděsit, může se mu prostě líbit a bavit ho. Já si to celkem užil, taková "neurazí/nenadchne" hororová jednohubka se sexy Jennifer Lawrence. Horších hororů jsou tuny! 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film, který má hodně dobrý zvrat a né jeden! To jsem byl celkem mile překvapen, ale jinak je to dost průměrný film, který by se ve skutečnosti takhle nikdy nestal. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dom na konci ulice. Ja mám tieto nenáročné hororo-thrillery celkom v obľube, aj keď neprinášajú veľa nového a všetky sú si vo zmes podobné. Na jedno mihnutie a skoré zabudnutie to určite nieje. Musím uznať, že tu som zápletku neodhalil, o to ma záver viac prekvapil, takže také rozuzlenie som teda nečakal. Začiatok mi prišiel ako taká romantická dráma, keď sa matka s dcérou prisťahuje do domu, kde v susedstve bola vražda rodiny, potom také to zoznamovanie s chlapmi, večierky, až neskôr sa dostavila nejaká tá slušná akcia a už sa to pekne rozbiehalo, ku koncu aj zápletka s vysvetlením, takže ako hovorím, ja som bol v celku spokojný. A hlavne chválim sexi dvojku Elisabeth Shue a Jennifer Lawrence. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že som si tento film pozrel len kvôli Jennifer a neľutujem tu hodinu a pol čo som obetoval. Príbeh je klasický bečkový, ktorý sem tam obsahuje aspoň nejaký ten moment prekvapenia. Nie je to zlé natočené, atmosféra sa tam tiež občas nájde, ale aj tak je to film, kde osemdesiat percent viete už dopredu čo bude nasledovať. Celkovo je to nič moc a niektoré scény sú tam totálne zbytočné a od veci, ale aspoň že ta Jennifer a to finále ma dokázalo zaujať. 60% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Jennifer dostanete. Celkem slušná zábava do zimního večera, když čekáte než si vaše polovička vyfouká vlasy fénem (on ten film není o moc delší), přičemž ale platí, že o kolik menší zábava by to bývala byla, o tolik lepší by to býval byl horor. Je to jasný? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou jízda... plná "nečekaných" zvratů a jednoho klišé vedle druhého (při závěrečném záběru na magořinec už jsem smíchy málem učůrla). Postavy sympatické jak nedělní vstávání do roboty. Jediné, co si z tohohle filmu odnáším, je fakt, že Jenn by se měla držet hnědých kadeří, protože zesvětlení z ní dělá jen další nezajímavou tuctovku. 40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se těšil, tak jsem se také rychle dotěšil. Dobrý start, který trval pouze pár vteřin a potom do závěru jen nuda. Jednu hvězdu za zvrat, poněvadž jsem to nečekal a jak bych mohl, když se divák od začátku nudí. Herecké výkony k smíchu a atmosféra nulová, není nic dalšího na pochvalu, takže bohužel velké zklamání.. 2/10 = 21% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: hvězdou a tahákem filmu je Jennifer Lawrence, někdo ovšem uvidí rád i Elisabeth Shue, krom nich film nabídne slušnou atmosféru, která postupně houstne, zvráceného padoucha, u něhož ale motiv budete chápat a celkem tradiční ale oblíbené prostředí starého domu MÍNUS: je to spíš thriller než horor, zdá se mi dost nevyužité prostředí školy, stejně tak i motiv mrtvé sestry, tvůrci přibližně hodinu rozehrávají velice slušnou hru ve které se dobře seznámíme jak se vztahem matky a dcery, tak i životem souseda od naproti a najednou jakoby někdo luskl prstem se vše zvrhne v dramatický, ale taky celkem uspěchaný závěr./// Shrnutí: Dům na konci ulice je zřejmě za málo peněz, přesto obstojně natočený thriller, který vyniká účastí Jennifer (zřejmě v době kdy ještě nebyla úplně tak slavná) jež i zde předvádí svůj talent. Taky by se dalo spekulovat o tom, že si podobným žánrem projde každý. Postrádám trochu originalitu. Co naopak chválím je chování postav. Takže si rozhodně nenechte tento film ujít./// Celkem 76%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence, zpocená anebo zmoklá, pořád zůstává sexy. Na konci ulice stojí zdánlivě opuštěný dům, jehož zdi byly svědky velké rodinné tragédie. Před čtyřmi lety zde pomatená dcera zavraždila své rodiče a poté zmizela v přilehlých lesích. Od té doby už ji nikdo neviděl. Do sousedství prokletého domu se se svojí matkou nastěhuje sličná Elissa (Jennifer Lawrence), která se zamiluje do podivínského mladíka Ryana (Max Thieriot), který tehdy děsivé události nebyl přítomen a nyní v domě přebývá i s jeho dávným tajemstvím. Film láká na čerstvou držitelku Oscara Jennifer Lawrence, ale má i jiné přednosti. Především velmi klame tělem, a i když zdánlivě vyloží své karty na stůl, tak si divák nemůže být jist, jak se to celé bude ubírat. Nedá velkou práci odhadnout závěrečnou pointu hned po několika minutách filmu, ale neměl jsem pocit, že by na tom film až tak moc stavěl. Postupem času se sice ještě přidala do děje přílišná překombinovanost, která ubírala filmu na přehlednosti, ale stačil jsem se včas zorientovat. Nějaké vedlejší a nepodstatné motivy se do thrilleru kapánek nehodily. Namátkou bych zmínil pěvecký talent hlavní hrdinky nebo rozvíjení milostného vztahu, které mírně brzdilo děj. Jinak ale velká spokojenost. Jennifer se od půlky promenádovala jenom v tílku, což jenom podtrhlo její ženskost, vedlejší postavy mě bavily, nejvíc asi zajímavý Gil Bellows jako policista a finále bylo nervydrásající. Jen to zpacifikování psychicky narušeného mladíka působilo divně. Když to shrnu, tak jsem v poslední době nenarazil na žádný thriller s tak pěknou a působivou hororovou atmosférou a s množstvím originálně pojatých scén, o jehož dobrých kvalitách svědčí i fakt, že ačkoliv jsem se na něj díval pozdě v noci, tak jsem u něj neusnul, ani jsem ho nevypnul s tím, že se na něj podívám jindy. Klady: Jennifer Lawrence + vedlejší postavy nepostrádají zajímavost + působivá hororová atmosféra + řada originálních scén + velmi dobrá gradace děje + nervydrásající finále. Zápory: překombinovanost, jejíž vlivem film občas ztrácí na přehlednosti - průhledná pointa -některé vedlejší motivy do thrilleru nezapadly - chabé zpacifikování mladého psychopata v závěru. Mé hodnocení: 100% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde sa potkýna i na rovnej podlahe o vlastné nohy, ked' chcete, aby vás chytili, alebo po bodnutí kudlou fungujete veselo d'alej. Opäť jeden twisted príbeh, ktorého sme mi, jednoduchí roľníci, pointu odhalili až niekde v polovici filmu, kdežto vy, profesionáni horror maniaci, odhalíte už pri úvodných titulkoch! Nemôžem povedať, že by to bola vyslovene blbosť, ale je to už aspoň ''desať razy prevarené vrecúško čaju'' ! Inak, pár minút pred koncom nám v kine z ničoho nič rozsvietili, tak som im tam nabehol povedať, že by zhasli a ked' som sa vrátil na svoje miesto a oni po pár minútach konečne zhasli, tak zhasli zároveň i v tom filme! (Išiel iba zvuk.) Naklonil som sa ku kámošovi a hovorím mu, že aby tam teraz išiel pre zmenu on im povedať. Vôbec nám nedošlo, že to bolo normálne v tej scéne, až kým nerozsvietila baterku v pivnici. Dobré, že... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otázka neznie, či má nejaký film myšlienku alebo nie, ale ako je ten film v rámci žánru natočený a ako je daná myšlienka potom podaná. Dom má myšlienku zaujímavú, ale otrepanú, ako môže pôsobiť násilie na človeka/dieťa, ak sa s ničím iným nestretáva alebo tak nejak podobne a niečo má do seba aj ohľadom chovania mužov k ženám. Film v prvej polovici pôsobí tajomne, nevieme, kam sa bude uberať. Lenže stane sa niečo skutočne predvídateľné a to fakt, že sa z neho stane tuctová hororová blbosť. Hlavný záporák je prezradený a nasleduje iba tuctová naháňačka s nožom v ruke a niektoré klišé, ktoré už nefungujú nielenže v hororoch, ale boli by trápne už aj v paródii. Film je natočený slušne, ale priveľmi cieli na teen publikum a to bohužiaľ aj v prípade onoho záporáka, ktorý to s charizmou rozhodne nepreháňal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy to dost intenzivně páchlo dost hnusným odérem typickým pro všemožné teen sračky. Mým nehezkým dojmům vůbec pozitivně nepřispívala účast Jennifer Lawrence, neboť tuhle šerednou krávu nemám ani malinko rád. Nějaké napětí na diváka mrklo zřídka. Strach zůstal doma úplně a já musím s lítostí konstatovat, že tohle mělo s hororem společného pramálo. Děj je celý prakticky o tom, že pokud se o někom povídá, že je retard, pokud někdo vypadá jako retard, ba dokonce pokud se někdo chová jako retard, tak to retard prostě je a důrazně se mladým slečnám nedoporučuje, aby se pokoušely takového retarda převychovat k obrazu svému. Mohlo by se to krutě nevyplatit. Pár pěknějších momentů se ve filmu vyhrabat dá, ale bojím se, že se v hodnocení nedostanu ani přes ty dvě hvězdy. Strašně mě iritovala ta teen atmosféra, tuny nevýrazných, nezajímavých a krajně zbytečných herců a hereček a v neposlední řadě absolutní absence jakéhokoli hororového nádechu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale pokud čekáte čistý Horor, tak bohužel. Jedná se spíše o Thriller, ale s celkem fajn teenage herci. Příběh nebyl nejhorší, každopádně jednohubka a bez kapky krve. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

A tak nebylo to špatné. Ale nebylo to ani nic extra... Něco chybí tomu nějaká hlubší myšlenka. Ke konci dojde k celkem velkému zvratu. Ale krásná Jennifer Lawrence některé nedostatky filmu nahrazuje. :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Z klasického klišoidního hororu se vyklubala docela originální záležitost (teda alespoň mě ten zvrat do jisté chvíle vůbec nenapadl). Není to žádná extratřída, ale za zhlédnutí jistě stojí. :) ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatný nóo, protože je to hrozný… důvod? Kluk od vedle je malý, psychopatický masturbant, kterého rodiče měnili v metanfetaminovém rozpoložení na holčičku. Né, že by byla Lawrence jakási super herečka, ale upřímně nechápu, co tady dělala. V rámci žánru hrozný shit, na který se nedá dívat a to závěrečné rozuzlení mně úplně dostalo. (do kolen samozřejmě). -1/10 Rozhodl jsem se začít s minusovým hodnocením, protože ani po pár dnech si nemůžu odpustit, že jsem ztratil 96 min života. Má nová škála -10/0/10 zdař bůh autoimunitní fekalisté ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, asi jsem to nepochopil...ale na začátku mi bylo sděleno, že ty rodiče zabila holka a pak...no, prostě nebudu spoilerovat, ale nemůžu kladně hodnotit ani výstup studentů prvního ročníku FAMU, ani otřepané téma bez nějaké kloudné myšlenky. 10% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z tohodle filmu by měl největší radost Arnold Rimmer ;) Nudná rutinna, která má štěstí pouze na výborné herecké obsazení a slušnou hudbu.100x omletý příběh, který se snaží být strašně tajemný, přitom je celkem průhledný a na konci vrší jednu dezinformaci za druhou aby diváka "zmátl".Ono to není hloupé, dokonce to není ani špatně zrežírované, jen je to neuvěřitelně nudné, bez napětí, bez atmosféry.Za hodinu si kromě skvělé scény se zlomením nohy a kozičky Jennifer Lawrence na nic jiného nevzpomenu a vymažte žánr horor, jelikož tohle je jen šedivý a kýčovitý thriller. 45%. ()

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama