Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 1

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Recenze (292)

maddy 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence síce po úspechu Hunger Games vedie, ale lákať na ňu do kín aj na tento najneoriginálnejší, najtuctovejší thriller (označenie horor zámerne vynechávam) za posledných desať rokov chce poriadnu dávku odvahy (alebo naivity?). Po technickej stránke film nepôsobí rozhodne zle – žlto-hnedé kamerové filtre, plynulé detailné zábery, minimalistická hudba spolu vytvárajú celkom pútavé scény. Herci do úloh sedia, dokonca budia aspoň minimálne sympatie. Úvodná (asi dvojminútová) scéna má aj tú správnu dávku napätej atmosféry a príbeh prvých pár minút dokáže vyvolať očakávania ako sa bude ďalej vyvíjať – či sa vyberie do mysterióznej roviny alebo sa z neho vykľuje slasher, prípadne niečo iné (teda v prípade, že nepoznáte vopred synopsu filmu). S pribúdajúcimi minútami (doslovne po prvých 15. minútach) sú karty vyložené na stôl a ďalej sa film nešťastne sústredí na značne nefungujúcu drámu medzi dvoma hlavnými hrdinami. Thrillerové prvky ustupujú maximálne do úzadia, nepracuje sa tu s napätím, atmosférou, tobôž nie so strachom. Síce nemôžem povedať, že samotné záverečné rozuzlenie by som priam očakával, ale vďaka predchádzajúcim mdlým 80 minútam nebolo žiadnym prekvapením a viac menej vyšumelo do prázdna. Navyše záverečnú 15 minútovku v dome, ktorá mala byť pravdepodobne plná napätia (pokus o neho badať hlavne v scéne v absolútnej tme s haprujúcou baterkou) zrážajú snáď tie najprevarenejšie thrillerové klišé – policajtovi nefunguje baterka, sám sa vydá na prebádania domu bez toho, aby predtým zavolal posily, postrelené/pobodané postavy, ktoré boli niekoľko minút mŕtve „prekvapivo“ ožívajú, aby niekoho zachránili v poslednej sekunde, z úhlavného nepriateľa o postave teenagera sa stáva nesmrteľný protivník, ktorý zvládne niekoľko rán, predmety prestávajú a zase začínajú fungovať v tej naj(ne)vhodnejšej chvíli a... (doplňte ľubovoľné klišé, ktoré Vás z thrillerov napadne). Navyše aj cca 100 minútová stopáž je pre filmu doslovne prestrelená, zbytočne tak pôsobí príliš zdĺhavo, hlavne pri pomyslení, že by bez problémov fungoval aj ako skromná 75 minútovka a žiadna scéna by rozhodne nechýbala. Je pravda, že nič nepôsobí amatérsky, ani vyslovene hlúpo, je to taký technicky obstojne zvládnutý,ale filmovo „nevýrazný štandard“ s jedným veľkým klišé cez druhé veľké klišé. CELKOVO: 2* ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ani moje milovaná Jennifer Lawrence nezachrání absolutně vykleštěný, slaboduchý a předvídatelný scénář. Prostě a jednoduše nepovedené po všech stránkách, klišé střídá klíšé a nad jednáním hlavních postav zůstává rozum stát. Nebál bych se to nazvat ztrátou času, jelikož podobných snímků vzniklo již habaděj. 4/10! ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Obrovskou devízou celého filmu je bez debat Jennifer Lawrence. Je to sice v podstatě tuctová holka, která nemusí většině mužského osazenstva připadat nijak zvlášť atraktivní, nicméně pro mě reprezentuje tu „normálnější“ část dívčí populace a je to v pravém slova smyslu civilní a přirozená herečka. Kdyby hlavní hrdinkou byla prsatá přepudrovaná blondýna, vůbec bych se u tohoto nepozastavoval. Co se týče příběhu, tak nejde samozřejmě o kdovíjak originální záležitost, na druhou stranu rozhodně nemohu říct, že jsem měl ve všem od začátku jasno a že by mě nic nepřekvapilo. Technicky průměrná záležitost, scénář malinko nadprůměrný. Jennifer samozřejmě skvělá… :-) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Horor to asi nie :) , ale inak slušný Thriller ktorý nie je žiadnym Béčkovým odvarom ... no škoda že takýto druh filmov je len na jedno použitie ... + skvelá Jennifer Lawrence ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je to postavené zväčša na klišé. Rodinka sa sťahuje do nového domu, ktorý kúpili lacno. lebo sa v minulosti v susedstve zabíjalo.. sused ktorému. vraj, sestra vyvraždila celú rodinu, je mladý stredoškolák, až podivne krotký a psychopaticky tichý. Prekvapilo ma že sa z neho nakoniec vykluk Fritzl Dungeon Master, ktorý drží svoje obete v pivnici, a predstavuje si, že je to jeho mŕtva sestra... Koniec prekvapil ale je to jeden z horrorov, na ktorý sa veľmi rýchlo zabudne. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Velmi slušné /čti: sympatické/ obsazení hlavních rolí - Elissa, Ryan, Sarah .. a zajímavý námět k tomu /ten chov domácích mazlíčků ve sklepě v betonové kopce má určitě něco do sebe/ .. a hlavně POZOR! .. pokud náhodou také patříte mezi náruživé maniaky vyhledávající po zvukové stránce pro své domácí kino naprosté skvosty, tady si můžete jednu opravdu povedenou scénku krásně užít .. tedy pokud sledujete filmy tak, jak máte .. v naprostém klidu, ve tmě a vlastníte-li k tomu i dobře umístěnou kvalitní zvukovou aparaturu /to umístění se týká samozřejmě šesti reproduktorů/ .. hm, potom zde není co řešit .. já si to opravdu užil, samozřejmě v originále s titulky .. ruku na srdce, zase tolik nenápadných filmů, které vás příjemně překvapí /v DD či DTS/, se moc nesežene … ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Thriller, který nijak nenadchne, ale i neurazí. Takových už bylo. Nezajímaví herci , herecké výkony trapné. Trocha napětí až ke konci filmu, dá se to shlédnout, ale pouze jednou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Celkem mě místní hodnocení zarazilo.Nejedná se sice o žádný zázrak,ale na druhou stranu ani o klasický prefabrikát.Já nečekal vůbec nic a nakonec sem se velmi slušně bavil i přes veškeré nedostatky.Existuje sice spousta lepších kousků,ale zároveň i horších a hlavně tohle vůbec není horor...70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na noc je to celkem ucházející horor, jestli se to tak dá nazvat. Pár solidních lekaček tam bylo, obsazení na který se dalo koukat. Ale příběh jako by mi už něco řikal, takže nic originálního, jedna věc tam ale byla nad kterou přemejšlim doteď. Takže to dojem asi zanechalo... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny hororovy vyvar o strasidelnom dome, kde nie je ani jedno strasidlo, ani strasidelna atmosfera. A pribeh nulovy bez sance zaujat divaka. Ale za tu kozatu samicu dam 10 % ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslel, že to bude film podobný Sinister nebo něco na takový způsob. Rodinka se přestěhuje do baráku s děsivou historií, většinou nějakou vraždou, kterou kupodivu spáchalo malé děvčátko. Jak jinak než, že to ubohé dítě zabilo své rodiče, což je dost běžná záležitost, jak jistě všichni vědí. A proto už mě na startu zarazilo, že sexy Jennifer Lawrence zřejmě minula předem vytyčený bod a nastěhovala se těsně vedle toho strašidelného baráku. Náhodou potká oběť onoho teroru a seznámí se s nim, ba dokonce se zamiluje. Ale on skrývá děsivé tajemství a určitě ho jeho tajemství dostane a on zahyne. Režisér zbořil hodně klišé těchto hororů, to se musí nechat. Ale tak jak byl ten zloduch postřelen a posléze přetáhnut po hlavě, to jsem opravdu nepochopil jak mohl přežít. Dvě nebo tři kulky v sobě a on je O.K. To mi zkazilo celý požitek, který nebyl zas tak světový, ale rozhodně držel v napětí. 35%: ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Klasický průměrný thrillerek, který v podstatě nepřekvapí vůbec ničím. Nejlepší je určitě obsazení matky a dcery v podání Elisabeth Shue a Jennifer Lawrence. Opravdu se zde nekoná nic zvláštního a procenta filmu na čsfd sedí jak miska na prcině! Nicméně Jennifer, i přes tuto slátaninu, u mě za poslední filmečky a její herecký výkony má nakročíno do top desítky, ale rozhodnu se, až po shlédnutí Rudé volavky. Dům za 55% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Trochu podobný Disturbii(ta byla ale celkem kvalitnější,trochu podobný Beneath the darkness(tady i kvalita sedí).Asi v půlce filmu sem si říkal,že to nemůže bejt jinak,a opravdu sem to překvapivě uhádnul.Jen jedna věc mi unikla.To s tou jeho ségrou.To sem nečekal.Jinak veskrze průměr,u kterýho sem se docela bavil.60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě jak tohle má velký hodnocení. Přitom ten film je o ničem. Máma s dcerou (mimochodem, nijak zvlášt sympatická a hezká) se přestěhujou kam si, k domu kde se před lety stala vražda. V tom domě žije přeživší syn, který se z dívkou z kamarádí jak jinak taky že. Máma jim to zakazuje, stejně tak ho nemají rádi ve městě. Jenže světe div se máma i ostatní mají pravdu je to magor. To měla jako být náká zápletka, když ten koho ostatní nemají rádi, je skutečně takový jak si myslí. Tím pádem se není na co těšit, děj je daný a taky se přesně tak odehraje. Sám se i divím proč jsem tomu nedal odpad. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

N.E.B.A.V.I.L.O! Jeden z hlavních průserů v hororech je to, že i celkem exkluzívní námět je zákeřně udušen buď nelogičností v ději, anebo (a to hodně často) otřesným herectvím. Tady to je výjimka, potvrzující pravidlo, všichni tu hrají poměrně dobře, i na malinko vyzobanou Elizabeth Sue se dá hledět se zalíbením, ale scénář je taková prachsprostá nuda nudoucí, že snad již ani nudnější být nemůže. A navíc to vlastně není horor, ale průměrný thriller. I ten komentář se mi psal nějak nudně. Dvě hvězdy za Elizabeth a ostatní herce, víc ani ránu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hororový pátek Part V. - Tohle jsem ani nečekal, že zrovna tohle bude nejsvětlejší okamžik při naší hororové noci. Je to průměr, který díky té naší bídě lehce nadhodnotím. Jennifer Lawrence letos získala Oskara, je sice jasné, že ne za tuhle roli, nicméně se jí musí nechat, že se tady snaží a její postava není úplně debilní, jak bývá při takovýhle filmech zvykem. A navíc jí to sekne, jenom by mě zajímalo co proboha vidí na tom klukovi, co ho hraje Thieriot. A co potěšilo, bylo to, jak se ta holčina dostala ze sklepa, protože vyklepat si klíč z futer, hm, to už chce trošku přemýšlet. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa príjemným prekvapením, pretože som si myslel, že to bude skôr „hororový“ film ... Nenazval by som to tak, nazval by som ho úžasným napínavým thrillerom s dobrými zvratmi. 7/10 ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Dumu nad tím, jaký smysl mělo natočení tohoto filmu. Příspěvek žánru ? Pochybuju, vzhledem k tomu, že jednotlivé zvraty a celkové směřování příběhu je neskutečně předvídatelné, čitelné a v řadě předešlých případů i zručněji natočené. Láska k filmu ? Těžko. Toto není art film, ale laciná napodobenina a slepenina nesčetněkrát zpracovaného tématu. Vylučovací metodou jsme došli k poslednímu, mé osobě známému důvodu, proč se točí filmy - peníze. Nic proti tomu, je to business jako každý jiný, přesto nemůžu překousnout flagrantní příklady, kdy se točí jenom pro peníze, bez jakékoliv přidané hodnoty. Moje hodnocení tak odraží můj respekt k Jennifer Lawrence, která jediná vysoko přesahuje úroveň tohoto filmu a je obrovskou nadějí a svěžím větrem, který může zatuchlým koutům Hollywoodu jedině prospět. ()

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama