Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Falko 

všechny recenze uživatele

Film nebol zly, ale dalo by sa z jej zivota vycerpat omnoho viac a takto mi to prislo, ako mala kratka epizoda z jej zivota. Keby tam nehrali znami herci, prislo by mi to, ako maly televizny film, avsak hlavne kvoli nim som chcel tento film vidiet a taktiez aj kvoli dvom hereckym nominaciam na Oscara skvelej Michelle Williams a Kennetha Branagha. V konkurencii vsak zvitazili za herecku Meryl Streep za film ZELEZNA LADY (2011) a Branaghovi vyfukol Oscara Christopher Plummer za film ZACATKY (2011). _________ Michelle Williams - (Marilyn Monroe) +++ Eddie Redmayne - (Colin Clark) +++ Kenneth Branagh - (Sir Laurence Olivier) +++ Pip Torrens - (Sir Kenneth Clark) +++ Dougray Scott - (Arthur Miller) +++ Dominic Cooper - (Milton Greene) +++ Judi Dench - (Dame Sybil Thorndike) +++ Emma Watson - (Lucy) +++ +++ Julia Ormond - (Vivien Leigh) +++ Derek Jacobi - (Sir Owen Morshead) +++ Produkcia: Bob a Harvey Weinstein, Simon Curtis +++ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná interpretace celovečerního debutu Simona Curtise se štěpí do dvou větví, jednak lze ve filmu spatřit reflexi onoho příslovečného Kunderovského hledání nesmrtelnosti, jak se o ní přesvědčil už autor předlohy, kterému pouhý náznak milostného románku s MM zajistil místo na Panteonu nesmrtelných, s čímž je spojena i interpretační větev druhá, tedy tázání se po smyslu a hodnotách našeho konání a světa a společnosti obecně. Marilyn Monroe představuje všechno to povrchní, krásné, mladé, pomíjivé, což paradoxně v případě hollywoodské hvězdy zakonzervované v časoprostoru pouhého krátkého výseku jejího života znamená absolutní, ikonickou a nesmrtelnou slávu. Ikona MM se stala nesmrtelnou, skutečná Norma Jeane Mortenseová byla zapomenuta. ,,Když jdu spát, mám na sobě jen Channel No.5" Slzy na její tváři už se do slavného výroku logicky jaksi nedostaly... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Osazení by se dalo přirovnat k BEST OF UK a Michelle Williams Marilyn Monroe vystihla neuvěřitelně (právem nominace na Oskara). Bohužel tento milý až skoro staromilný film působí jako delší epizoda z historického dokumentárního seriálu. Vše je skvěle odehráné, ukáže se malý kousek (filmové) historie a po konci není člověk naštvaný ani nadšený zároveň. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"The first love is such a sweet dispaire, Colin." Michelle Williams předčila má očekávání. I ostatní herci jsou výborní (roztomilá Hermiona i slizký Dominic Cooper), ale ve filmu září právě Michelle. Popravdě ani mě tak nebavil příběh, který jako by byl vytřižený z červené knihovny o hollywoodské hvězdě a nadějném filmaři; ne že by to nemělo šťávu, ale ten ňouma byl přece jen příliš ňoumovský. Ale on to byl asi záměr: jednoduchý děj a pocta blonďaté bohyni, jejíž postavu milují muži dodnes (o milování jejího intelektu poněkud pochybuji). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělý, ale nikam nesměřuje. Druhá polovina už je pak jen nekonečné opakování stejných frází. A nejvíc mě mrzí, že snímek vlastně Marilyn samotnou jinak nepředstaví, zůstane stejnou enigmou od začátku do konce. Za těch sto minut jsem se o ní dozvěděl to samé jako z článku v Rytmu života. A na cokoliv jiného je to moc povrchní. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Michelle Williams získala za roli v tomto snímku Zlatý globus v kategorii nejlepší herečka v komedii nebo muzikálu. (Terva)
  • Jedná se o první film Emmy Watson s ratingem R. (Cheeker)
  • Michelle Williams všechny skladby, které se ve filmu objevily, nazpívala sama. (DivX)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama