Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédla především kvůli Chloë Grace Moretz, a částečně taky kvůli Blake Lively. Chloë svým herectvím rozhodně nezklamala, i když její postava může chvílemi skutečně působit otravně až "frackovitě". Blake je průměrná. Krom těchto dvou byl ještě hodně dobrý herecký výkon Eddieho Redmayne. Film sám o sobě je téměř o ničem a stojí především na těch hereckých výkonech. Rozervanost hlavní postavy by mohla být trochu hlubší, aby nepůsobila pouze jako tvrdohlavé děcko. ~(3,3)~ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Těšil jsem na na Chloë, ta nezklamala, nějakých 20 minut mě bavila, ale celý film neutáhne, takže jsem po 40 minutách začal přetáčet. Je to road movie ze zapadákova. Chloë chce do L.A., stopne jednoho blbečka, pak Blake Lively, oba jsou smažky. Děj se nikam nehrne, nemá žádnou linii, je o ničem, prostředí nudný. Plakát je naprosto zavádějící, vypadá akčněji. # Párkrát mi Chloë připomněla Natalii Portman v Léonovi; pevně doufám, že časem se taky tak vypracuje, protože ta holka umí. A jen na okraj jsem tu viděl i malou paralelu s Ellen Page z Hard Candy. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 3 | hudba 4 | humor 1 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 2 ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že se budu hodinu a půl dívat na Eddieho Redmayna, jak si hraje na kovboje. Výsledek se od mých očekávání docela lišil. Opět nechápu zcela zavádějící uvolněnou hudbu (a za Dylana k záchodové scéně patří všichni, co za to můžou, do pekla!), stejně jakožto jakým žánrem film aspiroval být. Po hodině filmu jsem se musela zvednout a jít chvíli chodit po kuchyni a přiškrceným hlasem vykřikovat: "Co to má být? Proč neuteče? Kde je zákon? Je to vše jen halucinace?!" Přísahám, že jsem i jedenkrát udeřila temenem hlavy do lednice, ale nepomohlo to k žádnému prozření. Jo a ještě je to prý retro, co se odehrává někdy na konci sedmdesátek či začátku osmdesátek, to jsem taky nepoznala. Jako univerzální stížnost/radu autorům bych měla to, že v knize stačí říct, co se tam všechno stalo v minulosti, abychom chápali vztahy mezi postavami, ale ve filmu to nestačí. Ve filmu je to třeba ukázat. Návaznost jednotlivých sekvencí je taky dost podivná, občas do té míry, jako by to dramaturgovali a stříhali v kuchyňském mixéru. Zkrátka a dobře, zase můžu po delší době s čistým svědomím dát odpad, ale není to takový ten odpad, co si člověk užije a má z něj vlastně radost, tohle je odpad, který ve mně vzbuzuje temnou beznaděj. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vybalím to hned na začátku: "Miluji Chloë Grace Moretz!". Její herecký výkon je vzhledem k jejímu věku excelentní a pokud by to bylo možné, kupuji její akcie po stovkách, protože z té holčiny se stane časem STAR neskutečných rozměrů! Snímek Hick stojí z větší části právě na ní, ale určitě se nejedná jen o nějakou hereckou exhibici bez pointy, jak naznačují zdejší komentáře, jejichž autoři zřejmě svým intelektem nepřesahují permanentně opilý páreček "bílého smetí" mající za rodiče hlavní hrdinka. Snímek velmi zdařile kombinuje klasickou road movie a vidlácké drama plné různě pokroucených existencí (žánr KOMEDIE v popisku je vážně přešlap!). V rámci indie žánru se sice nejedná o nic objevného, ale prostě a jednoduše o starý známý recept, který na fanoušky žánru pořád skvěle funguje a Chloë je jen třešinka na dortu. 3+ a mít to tak 65%, klidně u těch tří i zůstanu. Aktuálně mi to ovšem přijde strašně podhodnocené, takže nakonec ušmudlané 4*. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na začátku jsem na film koukala docela s odporem a jediné co mě napadlo bylo: Proboha kde je ta Blake Lively? Nemám ráda herečku Juliette Lewis a taky mi na začátku dosti lezla na nervy hlavní herečka Chloë Grace Moretz. Ale co bych pro své oblíbené herecké tváře(B.Lively) neudělala? A tak jsem dále přihlížela utlačovanému a osamocenému děcku co si chtělo někdy připadat výjimečně a tak se i v tak docela nízkém věku chytlo příležitosti, kterou považovalo za nejlepší...Neuvěřitelný závěr a hodně dobrá zápletka mě donutila změnit názor z asi maximálně dvou a půl hvězdiček na 4, protože to se jen tak nevidí abych u filmu koukala jako šílenec. Hodně se mi líbila role Blake, to jak kreslila Luli a vedlejší role Roryho Culkina. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Andrea Portes, jež stojí také za scénářem k filmu. (Claude Speed)
  • Natáčelo se v amerických státech Nevada a Severní Karolina. (Cheeker)

Reklama

Reklama