Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (71)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že se budu hodinu a půl dívat na Eddieho Redmayna, jak si hraje na kovboje. Výsledek se od mých očekávání docela lišil. Opět nechápu zcela zavádějící uvolněnou hudbu (a za Dylana k záchodové scéně patří všichni, co za to můžou, do pekla!), stejně jakožto jakým žánrem film aspiroval být. Po hodině filmu jsem se musela zvednout a jít chvíli chodit po kuchyni a přiškrceným hlasem vykřikovat: "Co to má být? Proč neuteče? Kde je zákon? Je to vše jen halucinace?!" Přísahám, že jsem i jedenkrát udeřila temenem hlavy do lednice, ale nepomohlo to k žádnému prozření. Jo a ještě je to prý retro, co se odehrává někdy na konci sedmdesátek či začátku osmdesátek, to jsem taky nepoznala. Jako univerzální stížnost/radu autorům bych měla to, že v knize stačí říct, co se tam všechno stalo v minulosti, abychom chápali vztahy mezi postavami, ale ve filmu to nestačí. Ve filmu je to třeba ukázat. Návaznost jednotlivých sekvencí je taky dost podivná, občas do té míry, jako by to dramaturgovali a stříhali v kuchyňském mixéru. Zkrátka a dobře, zase můžu po delší době s čistým svědomím dát odpad, ale není to takový ten odpad, co si člověk užije a má z něj vlastně radost, tohle je odpad, který ve mně vzbuzuje temnou beznaděj. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednou začas jedna nezávislárna stojí za to vidět, ale s těmi nepříliš povedenými to netřeba přehánět. Ani už nevim, co mě k Hick dovedlo, ovšem jednou to vidět stačilo a tím to pro mě končí...5o% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudné a nezáživné. Nepřirozené chování postav a zvláštní vystupování, to je má charakteristika tohoto snímku. Myslím, že je to místy až moc přehnané. Chloe je ovšem skvělá herečka, bez ní by to bylo snad ještě horší. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Těšil jsem na na Chloë, ta nezklamala, nějakých 20 minut mě bavila, ale celý film neutáhne, takže jsem po 40 minutách začal přetáčet. Je to road movie ze zapadákova. Chloë chce do L.A., stopne jednoho blbečka, pak Blake Lively, oba jsou smažky. Děj se nikam nehrne, nemá žádnou linii, je o ničem, prostředí nudný. Plakát je naprosto zavádějící, vypadá akčněji. # Párkrát mi Chloë připomněla Natalii Portman v Léonovi; pevně doufám, že časem se taky tak vypracuje, protože ta holka umí. A jen na okraj jsem tu viděl i malou paralelu s Ellen Page z Hard Candy. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 3 | hudba 4 | humor 1 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 2 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédla především kvůli Chloë Grace Moretz, a částečně taky kvůli Blake Lively. Chloë svým herectvím rozhodně nezklamala, i když její postava může chvílemi skutečně působit otravně až "frackovitě". Blake je průměrná. Krom těchto dvou byl ještě hodně dobrý herecký výkon Eddieho Redmayne. Film sám o sobě je téměř o ničem a stojí především na těch hereckých výkonech. Rozervanost hlavní postavy by mohla být trochu hlubší, aby nepůsobila pouze jako tvrdohlavé děcko. ~(3,3)~ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

13-ročná Chloe so zbraňou v ruke vyzerá nebezpečne ako lepiaca páska na muchy. A ešte väčšia sranda v popise. Že Redmayne s mladíckou tvárou. Hej takou mladíckou, že vyzerá akoby sa kukal do latríny kde roztočili ventilátor. A tento krivák vo filme skoro 30-ročný sa normálne decka pýta či je ludrou a normálne ju balí. Že vraj vtip. Na úrovni pedofila. Potom prejde na tú Blake, ale ten pocit už nezachráni. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislé filmy a ty, které se odehrávají na nějakém americkém zapadákově na jihu, ještě radši. Mám rád i Chloë a Redmayne mě zase zaujal v My week with Marilyn. Takže logicky jsem se na Hick i docela dost těšil, o to víc po shlédnutí traileru. Bohužel ve výsledku jsem hodně zklamanej, děj nudnej až běda, herecké výkony nevýrazné, stejně jako hudba. A Chloë? Podle mě má na podobné role ještě pár let čas, ale každopádně patřila mezi to lepší, co může tento snímek nabídnout... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Mladou dívku Luli opustí rodiče a tak se i ona vydává na vlastní cestu, zde potkává mladou kriminálnici Glendu a vyšinutého mrzáka Eddiho. Jeden z těch zapadlejších indie filmů, který by asi nebyl až tak mým oblíbeným, kdybych se u něj tenkrát tolik nenasmála. Dostala jsem se k němu skrz Chloë Grace Moretz, kterou jsem měla vždycky dost ráda. A když jsem pak zjistila, že hraje po boku ještě Blake Lively, nedovedla jsem si lepší kombinaci pro Luli a Glendu představit. Film je místama výstřední, občas zábavný a ani ne moc nápaditý, ale to zase vůbec nevadí. - "Smart and pretty, that right there is a deadly combination." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nebylo tak zas úplně zle, ale děvčata moc nepřesvědčily na pár světlých momentu klasická záležitost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No příběh je děsivá hovadina totálně přitažená za vlasy s naprosto nepřesvědčivým chováním všech postav a to včetně té hlavní. Do toho takovej ten americkej vidlákov, kterej naprosto nesnáším, a hromada otravný country hudby. Proč tedy dvě hvězdy? No jednak proto, že Chloë je prostě fakt dobrá.. heh.. herečka, ať už má jakoukoli roli, ale hlavně za skvěle zahraného vyšinutého magora v podání Eddieho Redmayne, kterému jsem žral každej mimickej pohyb. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech hrozně zvláštní film, ale nějakým neznámým způsobem mě dokázal udržet u obrazovky. Hodně tajemný a do poslední chvíle neznámý, nesrozumitelný děj. Celou dobu si tak nějak říkáte o co tam jde a co se tu vlastně děje? Každopádně tuhle neobvyklou road movie jsem si užil a to především díky ÚŽASNÉ Chloë Grace Moretz, která mi potvrdila, že to je nesmírně talentovaná herečka s hodně slibně se rozvíjející kariérou a stoupla na mém žebříčku oblíbených hereček o nemálo příček nahoru. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na začátku jsem na film koukala docela s odporem a jediné co mě napadlo bylo: Proboha kde je ta Blake Lively? Nemám ráda herečku Juliette Lewis a taky mi na začátku dosti lezla na nervy hlavní herečka Chloë Grace Moretz. Ale co bych pro své oblíbené herecké tváře(B.Lively) neudělala? A tak jsem dále přihlížela utlačovanému a osamocenému děcku co si chtělo někdy připadat výjimečně a tak se i v tak docela nízkém věku chytlo příležitosti, kterou považovalo za nejlepší...Neuvěřitelný závěr a hodně dobrá zápletka mě donutila změnit názor z asi maximálně dvou a půl hvězdiček na 4, protože to se jen tak nevidí abych u filmu koukala jako šílenec. Hodně se mi líbila role Blake, to jak kreslila Luli a vedlejší role Roryho Culkina. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ten trailer vypadal tak dobře a tak mě navnadil...o to smutnější byl fakt, že tenhle film je v podstatě úplně o něčem jiném, než na co nás lákal. Těžko jsem se rozhodovala, jaké hodnocení dát....zvláště jsem pak dlouho přemýšlela mezi 2 a 3*...nakonec jsem se rozhodla trošku nadsadit. Hrají tu skvělí herci jako Chloë, Blake, Eddie, Alec........i jejich postavy jsou hodně zajímavé jen co je pravda..........ale to co se tu odehrává po stránce dějovosti či příběhu...no potěš. Hlavně se nenechte zmást tady tím popisem...komedie? těžko....drama a road movie by sedělo. Sebere pistoli rodičům? Prdlajz, dostala ji k narozeninám. Loupežné přepadení? Cože? Jedno loupež a to nebylo ani přepadení, ale prostá loupež potom, co dostal dědula za pultem infarkt a tak jim nic nebránilo si ty prachy sebrat. Eddie se objevuje už dááávno předtím, než se Luli potká s Glendou...a je to prostě všechno jinak. Rozhodnutí 3* zvítězilo proto, že role Eddieho byla docela zajímavá, ne že bych nějak fandila pedofilům, násilníkům a bláznům...ale tenhle herec je strašně zajímavý, rozhodně ne typ typického krasavce a tím to bylo právě jiné a koukatelné. Jinak Chloë jen tak dál....už od Kick ass máš dobře našlápnuto a pokračuješ v tom. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, co se s Chloe Moretz stalo, ale už dlouho jsem neviděla nikoho hrát takhle blbě. A co se filmu týče, tak ten si klidně nechte ujít, protože stojí za starou bačkoru. 15% ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, nicméně i přesto, že moje oblíbenkyně Chloe nesleze ani na minutu z obrazovky je tohle zklamání. Herecké výkony jsou nevěryhodné, scény směšné tam kde mají být dramatické, příběh absurdní a hrozný přízvuk. Co víc dodat. ()

Reklama

Reklama