Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (71)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když je život posraným navrch, člověk asi nemá moc možností jak ho změnit. Mladá Luli se rozhodla opustit své zcela troskoidní rodiče a dát si road movie.To se ovšem odehrává zcela ve scénáři jejího předchozího života, těžko překročit vlastní stín. Divný film plný divných lidí, jehož sledování vyžaduje tvrdou sebekázeň. Málem jsem nevydržel. Závěr nakonec film posunul o hvězdičku nahoru, ale jen tak tak....55% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zvláštna road movie, ktorá vám buď sadne alebo nie. Ja som niekde medzi, lebo obsadenie a prevedenie ano, ale myšlienka a príbeh ani náhodou. 3 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

White trash road movie o cestě za vlastním osudem a o pokusu vymanit se z bludného kruhu, který se neodvratně mění ve spirálu. Alfou a omegou filmu je herectví Chloë Grace Moretz. Předčasně vyspělé Luli rodiče odepřeli dětství, ale ještě není schopná obstát ve světě dospělých, a proto neustále selhává při kontrontaci s běžnými životními situacemi. Snaha nastoupit na pravou cestu ji vede do dalších problémů a nakonec neodvratně směřuje k ještě horšímu životu, než byl ten, před kterým utekla. Jakkoliv vznešeně vypadá zápletka na papíře, v reálu to už tak slavné není. Hick rozhodně není špatný, jen zoufale nevýrazný. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ucházející road movie / drama, které na zapamatovatelnou podívanou posunuje až fantastický výkon 14leté Chloë Grace Moretz v hlavní roli. I s ní se ale těžko přechází mnoho nedomyšlených podivností. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Díky Choler Moretz jsem si tento film neskutečně užila. Musím uznat, že tato mladá herečku má před sebou budoucnost a ještě nám hodně ukáže. Od filmu jsem moc nečekala, ale mile mě překvapil. Eddieho Redmaynea bych na roli psychopata vůbec netipovala a Blake Lively byla také skvělá. Lepší herecké obsazení bych si nemohla přát. A strastiplný příběh mě chytil za srdce. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vybalím to hned na začátku: "Miluji Chloë Grace Moretz!". Její herecký výkon je vzhledem k jejímu věku excelentní a pokud by to bylo možné, kupuji její akcie po stovkách, protože z té holčiny se stane časem STAR neskutečných rozměrů! Snímek Hick stojí z větší části právě na ní, ale určitě se nejedná jen o nějakou hereckou exhibici bez pointy, jak naznačují zdejší komentáře, jejichž autoři zřejmě svým intelektem nepřesahují permanentně opilý páreček "bílého smetí" mající za rodiče hlavní hrdinka. Snímek velmi zdařile kombinuje klasickou road movie a vidlácké drama plné různě pokroucených existencí (žánr KOMEDIE v popisku je vážně přešlap!). V rámci indie žánru se sice nejedná o nic objevného, ale prostě a jednoduše o starý známý recept, který na fanoušky žánru pořád skvěle funguje a Chloë je jen třešinka na dortu. 3+ a mít to tak 65%, klidně u těch tří i zůstanu. Aktuálně mi to ovšem přijde strašně podhodnocené, takže nakonec ušmudlané 4*. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Ono žánre v popise v tomto prípade rozhodne nejsú zavádzajúce.... film celý čas pôsobí ako keby sa autor nevedel rozhodnúť čo presne chce aby z toho vyšlo. Aspoň ja som sa každú chvílu pozastavovala, že čo to vlastne pozerám. Začali sme road movie komediou a zrazu sme boli v akčnom filme, v Leonovi, v prípade, že by si Eddie nechal svoj prízvuk tak je to aj pomerne zaujímave aj keď velmi znepokojivé porno a končíme v nejakom zvláštnom pokuse o tarantinovku ale neprídeme ani o sladký happyend... Naozaj tu nechýba nič.... :D ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Typický rukopis nezávisláku, který cílí na Sundance. Rozklížená dramatická struktura, vlastně jen road-movie, kde hlavní hrdinka potkává různé ujeté vidláky. Není to ani psycho-thriller ve stylu U-Turn ( i když si to na něj místy hraje) a už vůbec to není komedie. Většinu času sledujeme nějakého burana ( nejčastěji Eddieho), jak opilý blekotá nesmysly a dělá scény. Jak píše Studko, není tu motiv, není tu nic. Na imdb je spousta nadšených recenzí (10 z 10), řekl bych, že si tvůrci filmů uměli udělat slušné promo, tak jim na to neskočte, tak jako já. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Opravdu nudný film, pro který je i oněch 99 minut trvání velice dlouhá doba. Chloe Moretz hraje dobře, což je snad jediným kladným bodem snímku. ()

studo 

všechny recenze uživatele

patetické... pozliepať rôzne scény dokopy by nerobilo problém nikomu a okrem logiky chýba vlastne aj nosný motív... vlastne ten si môžete domyslieť z asi 10 vecí, ktoré sú nadhodené a potom nedokončené... chloe bola super, ale ťažko môže zatiaľ potiahnuť film aj sama... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Road movie o třináctileté holce, která má po krk života se svými rodiči a rozhodne se, že se vydá do Vegas. Na cestě potkává pár zajímavých postaviček, z nichž nejvíce ji ovlivní Glenda a Eddie. Děj na první pohled docela předvídatelný s typickou pohodovou hudbou se posléze zvrtává v cosi jiného a nabírá na určité tísnivosti. Není to to nejlepší, co v daném žánru existuje, ale výkony herců jsou dost dobré. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Chloe dobrá, zbytek za moc nestojí. Nemluvě o tom, že ten textík nahoře vůbec neodpovídá filmu, tak zábavný film zdaleka není... (viz třeba koment od ABLABLABLA) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

No nemá to zmysel rozobrať do detailov. Je to skratka nezáživná záležitosť. Z hereckého hľadiska prijateľné, ale až na posledných 20 minút je to (zlý) vtip žánru „road movie“. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Automaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný, nezáživný a nudný film, kde se děj nikam nehrne a jen Vás nudou obklopuje. Jediná Chloë Grace Moretz ještě ušla, ale takovej Eddie Redmayne magůrek co jsi hrál na nějakého kovbojského drsňáčka, to jsem nesnesl. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenápadný dramec a jedno z dalších překvapení, která mě zastihla začátkem roku. Stoprocentně koncentrovaný Road movie na téma malá holka proti škaredému zlému světu, v postavách a scénáři dost připomínající Tarantinův rukopis. To je začátkem a koncem Hyku, který stojí jen a jen na hercích (jak jen je to možné v americkém filmu z léta páně 2011?), kteří dávají scénám náboj a cit (hlavně Chloë a Eddie). Nepůsobí to ani trochu normálně, ale kdo po tom bytostně touží (a že se tu pár lidí najde), v naší produkci se mu dostane „sráčů jako vy“. Ačkoliv i takový erudovaný génius jako já povětšinou nevěděl, o čem že to vlastně je, nijak jsem se nebránil hereckému umění Chloë, Eddieho a dalších, protože i přes všechny chybějící skládací roboty a homoseksuální upíry mi tu ani trochu suchý Martini naservíroval hutnou procítěnou podívanou, která je chytře vymyšlená a chytlavě natočená. ()

Trixinka odpad!

všechny recenze uživatele

Prapodivné chování všech postav, děj nemající logiku, komedie se nekoná....divný to film, který nezachránilo ani poměrně dobré ztvárnění hlavní postavy. ()

Reklama

Reklama