Reklama

Reklama

FRACEK vypráví příběh třináctileté Luli McMullen (Chloë Grace Moretz – KICK-ASS), která utíká ze zapadlého farmářského městečka v Nebrasce, aby za sebou nechala domov plný smutku a problémů a vydala se do třpytivého Las Vegas vstříc svým bláznivým a často naivním snům. Během svého strastiplného putování potkává řadu podivínů, odpadlíků i outsiderů a brzy ji společná cesta svede dohromady s dvojicí protikladných tuláků: Eddiem (Eddie Redmayne – TEORIE VŠEHO), kulhajícím kovbojem s dětskou tváří a ostrým jazykem, a půvabnou podvodnicí jménem Glenda (Blake Lively – TV seriál "Super drbna"). Díky nim Luli pozná mnohem víc, než čekala. Setká se se zármutkem i nebezpečím, stejně jako se zázrakem, něhou a těžce vybojovaným vědomím, že vše ještě není ztraceno. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (71)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Chloë. Zpočátku to nevypadalo zle, ale postupně se z toho vyvinula pěkná kravina, která tak nějak nevedla odnikud nikam. Blake Lively mám normálně docela rád, ale tady nikterak neoslnila. A dívat se na Redmayna coby jakéhosi kulhajícího, lehce ujetýho kovboje, bylo docela za trest. A posun zvuku proti obrazu, kdy se nejdřív ozve rána a pak až se zavřou dveře či šplíchnutí a poté postava skočí do bazénu, to taky nebylo nic moc. Nejsilnějším článkem tak zůstává soundtrack a závěrečné titulky, a to je poněkud málo. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Fracek je jednoznačné zklamání. Děj snímku a i to jak se celý příběh vyvíjí dokáže znudit i otrlejšího diváka. Chloin výkon byl i přes množství zbytečných keců docela dobrý a vynikal pouze proto, že všechny ostatní postavy nestali za nic. Kulhavý pedofil-kovboj redmajn a laciná šlapka blejk lively, no kdo by po jejich boku nevynikl? Asi to rozseknu tak, že dám velkoryse dvě hvězdy.... ()

Filiman 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěl původně podívat jen kvůli Chloe, protože jsem doufal, že to bude fajn komedie a podle popisu to taky vypadalo docela dobře. Bohužel jsem tam ale žádné vtipné momenty nezaznamenal. Film neměl skoro žádný příběh, herecké výkony kromě Chloe na nic, sama to neutáhne. Nutil jsem se na to koukat jen protože jsem doufal, že se to zlepší, ale nezlepšilo. Normálně bych dal 1 hvězdu, protože jsem viděl i horší filmy ještě, ale za Chloe přidám ještě jednu. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Nudný a nezáživný film. Všetko tu je také veľmi nesúdržné a nič sa nepodarilo. Obsadenie je dobré, ale vedenie postáv je katastrofálne. Chloë Grace Moretz je super, ale nedokáže film sama utiahnúť. ()

srncek 

všechny recenze uživatele

Chloe zlatko máš na lepšie filmy...neskutočne otravná blbosť s odpornými hercami a americkým vidlákovom všade kam sa pozrieš..32% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Dvě holky, jedna starší a jedna mladší jedou skrze typicky buranský americký country středozápad. Ta malá utíká od rodiny a ode všeho a ta druhá zase od života, který ji stejně dohání. Potkaj úchyláka a začne to bejt v hajzlu. Vlastně tak úplně nechápu co tohle jako mělo bejt, Eddie Redmayne do té spousty filmových úchyláků, hnusáků a pervezáků nepřidává vůbec nic nového, což je docela škoda, protože jsem se docela těšil co předvede. Ovšem co tady pohledával Alec Baldwin, to teda taky fakt nechápu. 2* jen za to, že to Chloe dokázala ve třinácti letech odtáhnout skoro sama. ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

S nezávislými road movie z amerického zapadákova se v poslední době roztrhl pytel, ostatně i Eddie Redmayne má už jednu roli vesnického balíka za sebou. Leitmotivem takových filmů většinou bývá větší či menší počet ztracených existencí, které na svých cestách po Montaně, Oklahomě nebo Nevadě potkají větší či menší počet vrahů, feťáků a pedofilů. Kdo nevěří, nechť se podívá na Hick (ne, to není žádný spoiler). A protože já věděla, do čehu jdu, tak na příběh si stěžovat nemůžu. K čemu ale výhrady mám, je forma, která teda nad obsahem nezvítězila ani náhodou. Fajn, jedna věc je rafinovanost, kdy si scénář hraje na tajuplnost, aby divákovi neřekl všechno na plnou pusu. Ta druhá je fakt, že Hick působí tak nějak rozlítaně, nadhodí jedno téma a uteče, aniž by něco dotáhl do konce. Druhou věcí jsou herecké výkony: začněme pozitivně: přes nesouhlasný komentáře jsem všema deseti pro Eddieho Redmayna, kterému vyšinutost vyloženě sluší a se svým jmenovcem si opravdu pohrál. Zato Blake Lively až na pár světlých momentů přehrává i tam, kde je přehrávání její úkol. Ovšem zlatým hřebem je přemoudřelá rádoby dospělá třináctka, co mluví jako dramatická pětatřicítka, to fakt není postava, na kterou by byl požitek koukat se hodinu a půl. Chudák Chloë Moretz, tohle si snad ani nezasloužila. FINÁLNÍ REJPNUTÍ OBSAHUJÍCÍ SPOILER: Co všechno tak trochu zazdilo byl už pak jedině ten závěr aka Alec Baldwin saves the day (again). Za psychopata Eddieho a pár světlých momentů je to průměr. ()

mikessc 

všechny recenze uživatele

Ja si myslim ,ze po zhliadnuti tohoto filmu by ste vedeli jednou vetou zhrnut co sa v tom filme odohralo a nie je potrebne tomuto filmu venovat hodinu a pol. Film za to absolutne nestoji. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

You look just like your mother when I first met her - Blond and pretty - I will tell you something - Stay sweet - Las Vegas - Tvl, je příliš slabá na to, aby se ubránila, a je těsně u tý hranice, kdy o ni už mužou pedofilové jevit zájem - Gimp - Myslíš, že tam dojede? - Glenda - Tvl, to je tadle píča - Wily - Church is for brunettes - Well I want to live myself - Shirley Temple - Works like Mexican, but speaks American - You go to train them - Jediná možnost by byla, že mu tam nachcčije, pozná to, a pak mu dá přes držku. ale ne todle - Look did you ever stop to think that maybe you dont know everything? Now, did you ever stop to think that maybe someone twice your agemight maybe know a little bit more about getting out of a tight spot? - Yeah well I know enough to know that okie retard had ample enough time in that bathroom with little old me before your ass showed up - Everybody likes ice cream - No, they dont. I dont - Ergo, not everybody likes ice cream - As it therefore, hence - Smart and pretty, deadly combination - Some ppl find you somewhat kinf of attractive - In a furry little animal sort of way - For the future reference, pink is my worst favorite colour - Ona fakt mluví vzdělaně - Worst favorite - Worthy of note - Glendas a glifter - I need you to listen to me. If you ever think Im ever going to fall in love with a going-nowhere-fast shit-face cripple like you, thats never going to happen - Grimp mu byl asi málo - WTF - This fucking gunaint even loaded, you see? - No možná že trochu byla - Vem tu bouchačku a střel ho konečně do palice! - Jo, jo! jsi inteligentní mladá holka, tak nad čím váháš! - Ta holka má prostě smulu na chlapy - I ll give you a ride if that doesnt offend your sensibilities - Nechápu ten odpad, výborně zahraný, odsejpalo to, ani na chvíli jsem se nenudil ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Toto sa nedá nazvať ani naháňačka, ani špehovačka, ani roadtrip. Hlavné postavy na seba narážajú často ako venušine guličky na lezboparty, až je to neuveritelné. Je to proste len presun z mieta A na miesto B cez ďalšie asi dve obce v dvoch autách (šetríme ŽP). Gynda mi liezla na nervy a dokonca aj Edo mi liezol na nervy. Chloe no budiš, Baldwin mohol byť. Žeriem Juliette Lewis, aj keď tu si skoro ani neškrtla. Tento film nikdy viac. ()

mates159 

všechny recenze uživatele

Mladou holku opustí její opilí rodiče a tak se rozhodne jet do Vegas. Tam ale nedojede, protože narazí na špatné lidi... Chloë je skvělá herečka, jen ten děj je trochu slabší. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Chloe je super a film jí sednul parádně. Je správně rázná a drzá. Film o dost reálných problémech a situacích. Za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Petra46 

všechny recenze uživatele

Trailer mě navnadil a žánr 'road-movie' mám ráda, ovšem po filmu se nadšení rozhodně nekonalo. Film byl nudný, naprosto bezduchý, jakákoliv zápletka zcela scházela, za celou dobu jsem se snad nezasmála (takže označení 'komedie' není příliš na místě) a Eddie Redmayne se na roli kovboje teda opravdu nehodil. Dávám dvě hvězdy a to jen z lítosti a kvůli roztomilé Chloë Moretz. ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Šťavnatá prcinka Chloë Grace Moretz byla jediné světýlko v nudném Road movie snímku bez děje. Kdyby se film nenatočil asi by se nikdo nezlobil, ale úplná sračka to zase nebyla a pár fanoušků si nejspíš najde. ()

ZOUi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten "Coke", ktorý sa šňupe v tomto filme musel byť asi skutočný, pretože celý ten film nemá ani hlavu ani pätu, scenár je mizerný a herci sú otravní a neprirodzení. Na záver zostáva dodať "škoda soundtracku na takýto shit". ()

Reklama

Reklama