Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jako se píše douška Post scriptum, tak existoval po prusko-rakouské válce v roce 1866 celkem bezvýznamný termín: Post Bellum. Jako dodatečné označení stavu pro ty, co v oné válce byli a přežili své druhy...," touto větou začíná příběh scenáristy Vladimíra Körnera o mladém důstojníkovi rakouské armády Pavlu von Hebrovi, který sice přežil bitvu u Hradce Králové a byl vyznamenán samotným císařem, teď hledá důvod proč dál žít v tom zdivočelém světě. Najde ho ve službě v armádě? Najde ho v lásce k mladičké šičce Adéle? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

zdendap 

všechny recenze uživatele

Veliké, veliké a ještě větší zklamání. Moc jsem se na film těšil pro jeho obsazení i námět, ale jak se říká: Když se člověk na něco těší, většinou to špatně dopadne. A tento film je toho jasným důkazem. Po zhlédnutí zbyly jenom rozpaky. ()

Anka1597 

všechny recenze uživatele

A tento příběh byl jako o čem? Na film jsem koukala z toho důvodu, protože mě zajímá Rakousko-Uhersko, ale evidentně jsem udělala chybu. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

..předloha- Vladimír Korner.. ..tak už jen tohle je u mne zárukou že si rozhodně přijdu na své.. Příběh mladého důstojníka rakouské armády který přežil jednu z nejkrvavějších epizod bitvy u Hradce Králové dne 3. července 1866- strašlivý boj ve Svíbském lese. Z bitvy sice vyvázne bez zranění ale vzpomínky na ůděsný masakr ve kterém přišli o život téměř všichni kamarádi jej nakonec doženou až k sebevraždě. Místy bohužel velmi nevěrohodné- ošumělý putykář odmítající vpustit do své pochybné knajpy pana barona, voják souložící s vysloužilou šlapkou na hrobě svých padlých spolubojovníků, vojáci rakouské armády líčení jako zdivočelá zvěř bez disciplíny. ...ale přesto silný příběh poukazující na problém válečných veteránů.. ()

Reklama

Reklama