Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Larry Ballentine (Robert Young), milý ale slabošský muž, je obviněn z vraždy. Před porotou začíná vyprávět svůj příběh, který svedl dohromady čtyři lidi a zničil jim život. Vypráví o svém vztahu k třem osudovým ženám: ke své bohaté manželce Gretě (Rita Johnson), k milence Janice Bellové (Jane Greer) a k femme fatale Verně Carlsonové (Susan Hayward). Ze začátku jasný případ se mění v neuvěřitelný příběh s fatálním rozuzlením. (ilclassico)

(více)

Recenze (10)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Případ slabocha a křiváka je divácky vděčná noirová vztahovka, kde baví roztomilá zlatokopecká Haywardová i peprný scénář s citáty typu "she looked like a very special kind of dynamite, neatly wrapped in nylon and silk". Takže dobrý, přes pár nesmyslů v logice a škoda absence pořádný herecký star namísto chabšího Younga jako hlavní role. K závěru - sebevražda prý neprošla přes produkční kód. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ noirovských príbehov, ktoré mám rád. Krásne nesympatické postavy, smrť, sexuálne dusno a zápletka plná zvratov. Škoda, že to do rúk nechytil šikovnejší režisér. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na malom priestore výživný dej s akrobatickými zvratmi, ktoré dominovali v samotnom závere. Málo známy noir poteší srdce každého milovníka žánru. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

4,5 Tento film nebyl nijak zvlášť dlouhý (79 minut), ale mám pocit, že se tam toho stalo strašně moc. Příběh nebyl nijak zvlášť složitý, ale dějově určitě bohatý. No a konec byl naprosto luxusní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsie filmy rezisera Irvinga Pichela povazujem Destination Moon a tento They Won´t Believe me. Chlap je obvineny z vrazdy, a spociatku pripad jasny ako facka sa zamotava, zamotava az samotny divak musi poriadne namahat mozog, aby zistil, kto je vrah. Sudne pojednavania celkovo nemam rad, ale tu je mimoriadne dolezite - to, co sa ukazuje byt ako dolezite, je hlupost a to co vyzera ako hlupost je maximalne dolezite a najviac na tom zalezi. Fkt sa oplati vydrzat do konca, tak perfektny zaver som uz dlho nevidel : 95 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Noirové peripetie jedného sukničkára! Súhlasím, že na malom priestore sa tu toho udialo pomerne dosť a všetko bolo pritom pekne prehľadné. Poetickými chvíľami (kone, rieka, plávanie v jazierku) mi to pripomenulo kanón "Leave Her to Heaven". A v oslavovanom závere, áno, sa hlási o slovo typicky noirová, irónia osudu. Spokojnosť. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu kostrbatý príbeh, v ktorom popri manželke existuje milenka č. 1 i milenka č.2 a vy aj tak myslíte viac na peniaze. Ešte ani ten plán neviete poriadne dotiahnuť. Príliš ma to nechytalo. Stopáž je kratšia, napriek tomu, hlavne v prvej polovici filmu je vaty a textu požehnane. Až záverečné vyústenie zápletky a rozkošná Susan Haywardová dvíjajú film do ľahkého priemeru. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad kolik dějových zákrut se dá dostat do pětadevadesáti minut filmu (!) závěr je fajn, ale z událostí co mu předcházejí, se tak nějak čekat dal. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na to, jak malo filmu jsem s vim videl, mi pripada Robert Young strasne povedomy a znamy. :) Nenapadnej, ale perfektni noirek, se Susan, Jane a Ritou. Vsemu vevodi vlastne docela sypaticky Young, v klasicke roli chlapika ktery to ma vsechno promyslene, ale neco se mu v tom planu podela... Cili film postaveny predevsim na zajimavem pribehu, ciste natoceny, a s prijemnym obsazenim. A zaver, ten je fakt naprosto paradni! 4+ ()

Reklama

Reklama