Reklama

Reklama

Rookie Blue

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Kanada, (2010–2015), 51 h 5 min (Minutáž: 39–43 min)

Hudba:

Ron Sures

Hrají:

Missy Peregrym, Gregory Smith, Enuka Okuma, Travis Milne, Charlotte Sullivan, Matt Gordon, Ben Bass, Eric Johnson, Lyriq Bent, Noam Jenkins, Peter MacNeill (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Od dob seriálu Policie New York tady nebyl televizní seriál, který by odhaloval svět lidí pracujících pro policii. Seriál Rookie Blue vyplňuje tuto generační mezeru a nabízí svým divákům nejen pravdivý pohled na práci policie, ale i spoustu adrenalinu, milostných zvratů a opravdového životního drama. Tento hodinový seriál sleduje životy pěti nezkušených poldů vhozených do velkého policejního světa, kde i malá začátečnická chyba může mít následky v rozsahu života a smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

InJo 

všechny recenze uživatele

Vztahovka z policejního prostředí. Koule to samozřejmě nemá, ale ani není mnoho důvodů to nenávidět. Klasické seriálové 'nic proti ničemu'. Jaká škoda, že ani takovéto nevýrazné oddechovky u nás stále ještě pořádně neumíme (ve srovnání s ORDINACÍ, RODINNÝMI POUTY, nebo CESTAMI DOMŮ je tohle bezesporu seriál století). 60 % ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Rookie Blue je novým seriálom z produkcie staníc ABC a Global, a jeho premiéra bola situovaná na letnú sezónu – čo značí, že to bude buď seriál, ktorý sa plánuje dovysielať (Sons of Anarchy) alebo pôjde o novinku, ktorou sa snažia otestovať a prilákať potenciálnych divákov ( The Big C). Ťažným bodom tohto seriálu je 5 neskúsených „rookies“ policajtov, ktorí prešli akadémiou, a sú vrhnutí do každodennej reality riešenia problémov, ktoré prináša policajný život, pri ktorých často ide o holý život, ale aj vzájomné vzťahy na pracovisku a medzi „rookies“. Policajné seriály sú vždy vítané na obrazovkách, pretože si ich diváci žiadajú a radi ich pozerajú. A spojenie policajnej práce s ľahko komediálnou vložkou aká bola napr. v Chirurgoch sa zdá byť ideálnou kombináciou, pretože seriál sa tvári ako príjemná oddychovka, ktorá sa zamierava na bežného diváka. Nečakajte žiadne CSI, ani žiadnych super policajtov. Títo sú uveriteľné, robia chyby, chápete ich, viete sa vžiť do ich kože, čo je každopádne bonusom. Rookie Blues sú nenáročným seriálom, ktorý sa presne trafil do vkusu a času určeného pre bežného diváka, pretože v letnom období sú diváci zvyknutý na reprízy a zaujímavé seriály, ako je aj tento. Budete žiť s nimi, prežívať ich emócie, riešiť ich vzťahy a budete sa tešiť na ďalšiu časť. Pre mňa je Rookie Blue prekvapením letnej sezóny. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní uhlazené xichtíky, uplácané účesy a de**lní dialogy vystupují z mé televizní obrazovky a místo jakéhosi krimi-drámo potěšení mi přináší tak akorát depresi z toho,že nynější seriálová tvorba vyprodukuje takovou kr*vovinu s příšernými zápletkami. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

tohle je tak uboze se snažící o to být něčím, co by uspokojilo co největší počet diváků, až je to k politování. Neodvážil dát odpad. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Dnešní technický a rozpočtový standart seriálů je automaticky několikanásobně lepší jak cokoliv před deseti lety a tedy se na to (ačkoliv se silným despektem) dá dívat. Realističnost jde bohužel stranou co se týká scénářů, asi se špatně prodává. Rookie Blue jsem stáhl jen ze zvědavosti a pilot je celkem v pohodě. Jedno klišé je následováno druhým, zvraty jsou předvídatelné, ale za určitých okolností je to snesitelný seriál a v hlavní roli je opravdu hodně sympatická Kanaďanka. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná kriminálka, kde místo řešení případů se spíše zaměřuje na chytání zločinců a klasických zásahů policie. A to díky tomu, že hlavní postavy patří mezi obyčejné policisty, které celý den tráví hlidkováním po městě. Herci jsou fajn, akce a vtip tam taky najdete. Pro mě velice příjemný seriál, který momentálně běží ve 4. řadě a pokud bude obnoven sleduji dál. Oblíbená postava - Gail a Dov. Za mě hodně příjemných 65%. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Wooow, tak toto je ako Grey's Anatomy o policajtoch. Je to tak trochu telenovela, ale postavy sú sympatické, dobre napísané a obsadené neoukakými hercami (výhody kanadskej produkcie :-) Inak má seriál všetko - napätie, romantiku, humor. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Je to pořád to samé dokola. Tyhle seriály se, při nejmenším, zpochybitelnou základnou zájemců, se motají okolo podobně navrhnutého scénáře - Okolo 20% ničeho, prostě vyplnění času, dalších 20% je ta hlavní dějová linka/y (v tomto případě policejní oddělení) a těch "zbylých" 60% jsou problémy se vztahy v rodině, práci a vůbec. A to je právě ten důvod proč tyhle seriály zpravidla selhávají. A ne jinak je na tom Rookie Blue. Když se na to podívám hodně objektivně, tak vidím prachbídný scénář s vlastně žádnou hlavní dějovou linií, a dost nezajímavé hlavní postavy (tedy "rookies"). Popravdě k seriálu bych se nedostal nebýt Missy Peregrym, kvůli které jsem byl ochoten to risknout a která mi tam popravdě asi nejméně seděla. Nemá smysl to hlubokomyslně dál pitvat, seriál mě během takové první půle držel s tím, že se jedná o průměr, který se dá přetrpět, ovšem jeho neprogresivita mě nakonec málem ubila. "Finále" 1. sezóny bylo pak docela příjemným překvapením, ale tak bych si minimálně představoval každý díl. 55% po první sezóně, možná si k tomuto časem najdu zase cestu, ale momentálně se na to určitě necítím. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl povedený a možná mě i trochu nadchnul, proto jsem se těšila na další díl, ten mě ale bohužel zklamal. Nevím proč, ale hned od začátku jsem se nudila a neměla jsem sílu to vůbec dokoukat. Skončila jsem hned na začátku a vůbec toho nelituju. Je daleko více kvalitních seriálů než je tento, proto není důvod se s tímto zahazovat. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, často předvídatelné, charaktery vesměs idealizované, působí to jako soap opera, ale také jsou tam sympatičtí představitelé, neokoukaní, dialogy fajn...a dobře se na to kouká, až se stydím..:) DODATEK : po shlédnutí čtvrté série musím zvednout na čtyři. Zápletky sice moc uvěřitelné nejsou, navíc to dost evokuje soap operu vývojem vztahů hlavních protagonistů a hrou na city, ale výrazně stoupla kvalita a vtipnost dialogů...a o to víc se nemohu dočkat páté série, která má přijít příští rok. DODATEK II, 6. serie - fakt netuším, proč na to ještě koukám, stal se z toho hrozně tendenční seriál plný současných klišé, kterým nemůžu přijít na jméno...po stránce produkce pořád skvělé, ale jinak jsem už na tyhle multi-kulti VKVéčka asi vážně starej... ()

fandapcd 

všechny recenze uživatele

Chce to trpělivost a prodrat se první, úvodní sérií, ale trpělivost bude stát za to. Seriál si vás chytne a dokážu říct, že i omotá kolem prstu. Podceňovaný seriál, který má slušný potenciál. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů který dokazuje, že hodnocení někdy klame. Jistě, není to kdoví jaká hitovka, bomba nebo život-měnící-seriál, ovšem v dané kategorii je to opravdu dobrý seriál. O jakéže kategorii to mluvím? Spíše oddechový seriál ze zajímavým prostředím, akcí a kvalitně zpracovaný. Dejme tomu jako první série chirurgů (než se z toho stalo ubrečené a natahované vztahové drááámo). Překvapivě to má i atmosféru která vás vtáhne do děje, či nechá napnuté. Velkou výhodou jsou pak i kvalitně napsané, obsazené a zahrané postavy, což neobnáší jen pěkné ksichtíky, ale partu, která vám pak bude chybět. Určitě nečekejte špičku kinematografie, ale velice dobrou zábavu, u které si asi třikrát řeknete, že to ta holka až zbytečně moc řeší. Doporučuji. Zkouknul jsem to dokonce i v dabingu od primy ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na Missy Peregrym se vážně dobře dívá, ale jinak je to taková solidně natočená a nenáročná oddychovka... 55% ()

RobbieM@N odpad!

všechny recenze uživatele

Rookie Blue v zámoří sbírá velice špatná hodnocení. Ukazuje se, že i v USA jsou prežraní NYPD a všemi těmí policajtskými seriály. Kromě dvou hezkých tváří - Enuka Okuma a Missy Peregrym - nemá seriál co nabídnout a už od prvního dílu trpí všemi možnými klišé. Ztráta času. ()

Reklama

Reklama