Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Recenze (545)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten titul může být pro chlapa odrazující, hlavně tedy český titul, ale ani mužské pokolení by se nemělo nechat odradit. Kromě toho, že vidíme, jaké ženy mohou být mrchy, jaké války dokážou vést, jak šílené umí být, také sledujeme dobrou komedii, která vám možná nebude rozechvívat bránice každou minutu, ale budete se u ní dobře bavit. Protože na rozdíl od mnohých jiných děl, nechybí jí silný příběh. Tohle má společné s filmem "Kopačky". "Ženy sobě" jsou vlastně o tom, jak se jedna z šesti kamarádek bude vdávat. Ale ono to o tomhle vlastně zase tolik není. Co mě dostalo, to je skutečnost, že jde hlavně o lidi, jejich příběhy, a o to, že i tahle jedinečná událost může být katalyzátorem nenávisti. Hlavní podíl na tom má Annie, která rozhodně není kladnou postavou, ale budete jí možná i nesnášet. Annie je prostě šílená a ona je tou, která všechno ruinuje. Ale přátelství nakonec všechno spraví. Já vím, zní to pateticky, ale ve filmu je to podáno vkusně. I to se musí umět. Film mám rád také proto, že se tu objevil Chris O'Dowd alias Roy z "Ajťáků". Hodně pozornosti na sebe strhává Melissa McCarthy, která působí jako zjevení. Je sprostá, nechutná, šáhlá a skvělá. Oscarová nominace zasloužená. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/diar-milovnika-filmu-c-0002-zajimave.html ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Are you afraid of dying?... Because my mum's gonna kill you! Tuto komedii považuji jakousi ukázku toho, že i ženy mohou točit přitroublé komedie plné fekálního humoru a podivností všeho druhu - a dokonce bych možná i řekla, že to umí líp než muži. 65% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kvalitních komedií je jako šafránu, takže nebudu troškařit a peru tam rovnou plný počet, protože tahle pecka si o to vyloženě říká. Kristen Wiig je boží. Naprosto boží. Nejoblíbenější kousek je ten, kde probíhá protizákonná automobilová provokace zhrzené policejní hlídky, tam už jsem trhal bránici. Humor je sice občas na hraně, ale nikdy nepřeteče do vyloženě odpadních sfér (což byl problém Pařby ve Vegas). Apatowovi nejspíš dorostla frnda, tyhle Družičky jsou totiž vysoce zábavná vypičůvka :) ()

katuska138 odpad!

všechny recenze uživatele

Za co, za co, za co jsem si tohle zasloužila. Takovouhle psychickou újmu jsem u filmu neutrpěla snad v životě. Nevím jestli dřív brečet, zvracet nebo se modlit, aby už nikdy NIKDY nevzniklo něco takhle trapnýho, nechutnýho, odpornýho. Netuším, co scénárista fetoval ani co přimělo režiséra natočit tohle cosi, co ani nedokážu nazvat filmem, ale já se z toho budu muset ještě dlouho vzpamatovávat. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická komedie má opravdu pomalý rozjezd. Dokonce tak průměrný a zvláštní, že jsem na chvíli přemýšlel, že film vypnu a nedodívám se. Jenže nakonec jsem si kousek popohnal (pasáž, kdy se Annie a Helen vzájemně "trumfovaly" s proslovem) a ještě to zkusil - a nelitoval. Zlepšilo se to, a to dokonce natolik, že jsem se dočkal několika krásných a vtipných scén a bavil se až do závěrečných titulků. Film nabízí několik nezapomenutelných scén (kupříkladu rozhovor s malým synkem jednoho rande naslepo, let do Vegas či snažení se upoutat jednoho milého, avšak uraženého pana policistu intenzivním porušováním snad všech dopravních přestupků). Btw, onoho pana policistu ztvárnil skvělý Chris O'Dowd, který opětovně dokázal, že je to sympaťák největší. Hlavní poselství filmu: přátelství nadevše. Nic není tak dokonalé, jak se navenek zdá. Když je vám nejhůř, dejte tomu čas a nevzdávejte se bez boje. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to z produkce Apatowa, nic moc. Začátek je super a poměrně dost baví. Fajn je, že tam holky mluví sprostě a neberou si servítky. Některé fórky jsou parádní a překvapivé. Tvůrci ale bohužel často nevědí, kdy už je opakování jednoho vtipu trapné, což je škoda. Ztrácí se tak veškerý humor a už se jenom trpí. Dost mrzí, že i když se ta komedie tváří strašně cool, ve výsledku je hrozně předvídatelná a ty holky jsou zkrátka stejné slepice jako v běžných romantických komediích. Tudíž je to pak vlastně strašně otravné. Nic nečekaného se nestane, kdo s kým skončí, je jasné už v momentě, kdy se postavy setkají. Navíc morální poučení z toho ční hrozně moc, čemuž já moc nefandím. Kolem a kolem to neni špatný film, ale asi až moc obyčejná romantická komedie, která ničim nepřekvapí. 50% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie s povětšinou překvapivě nevtipnými scénami (ne trapnými, jen nevtipnými) a nijak přílišně vypiplaným scénářem. Hrdinka se ještě navíc chová často neuvěřitelně debilně a tak je velmi složité s ní soucítit, natož jí dokonce fandit. Aspoň, že ten Jon Hamm je jako vždy geniální. 50% ()

TominoLa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle má být komedie? Trapné chvíle střídali nechutné a neskutečně se to snažilo kopírovat Pařbu ve Vegas. Jen tady to působilo moc křečovitě. Nechci se moc rozepisovat pač bych jen kritizoval. Rozhodně, když se budu chtít pobavit komedií z tohoto roku tak mám jasno a dám si znovu Šéfové na zabití. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jak co? Feministický Fight Club? Nebo snad filmeček o tom jak to vypadá, když se zralé ženské loučí se svobodou a žerou tak, až se z toho poserou? No a když si tohle všecko a mnohem víc představíte jste doma! Fekální humor mě moc nebere, ale tady mě dostal. Vidět uprostřed rušné silnice kadící nevěstu v luxusních bílých svatebních šatech je teda zážitek k popukání! Každopádně tak jak si autorka scénáře a představitelka hlavní role Kristen Wiig film s chutí užila, bavil jsem se i já. A v tom nemalém množství značně prekérních situací, kterým dámy v této komedii čelí, je ukrytá spousta mouder a ponaučení. A to není zrovna málo! Zkrátka a dobře: "Ženy sobě" to naložily i nám mužům a to je dobře!!! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

typicky appatow, prestrelena dlzka, vulgarny humor opat s mnozstvom pri srdci hrejivych momentov ktore nastastie funguju. vsetky baby sa snazili, ale ze by som s nejakou z nich sucitil to sa povedat neda a tak nakoniec u mna najlepsie obstal (t.j. svojou blbostou mi neleziol na nervy) chris o'dowd ako dobracky policajt, ale i taka wendy mclendon ako vecne frustrovana rita mala par vynikajucich hlasok... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

OMG Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc, tíz ... paráda, krásny a duchaplný film ktorý je plný krásnych dialógov, ktoré majú veľkú a silnú myšlienku a to spracovanie ! no proste bomba ! Dokonca moje obľúbené zvratky tam boli a nechýbalo ani sranie na ceste ... WAU WAU WAU ! ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Vcelku chytré, zábavné, adekvátní porce romantiky i podivnosti. A nikdy bych si nemyslela, ze Chris O´Dowd může být romantický hrdina, ale může. Jediné, co už bylo dost na hraně, byla ta fekální scéna. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 15. 1. 2012) O snímek Ženy sobě bych asi jen tak nezavadila, není to žánr, který vyhledávám, nehrají v něm herci, kteří by mě zajímali. Jenže když se trochu drsnější romantická komedie zjeví mezi nominovanými filmy na Zlatých glóbech, snímek vzbudí mou pozornost. Koukla jsem se, protože jsem chtěla vědět, co s tímhle filmem všichni mají. Zpočátku jsem byla mírně šokovaná, takový styl humoru jsem nečekala. Ale když si to zpětně vybavuji, bavila jsem se a smála se mnoha scénám. Líbí se mi, jak na to Ženy sobě jdou nekorektně, jak jsou drzé, sprosté, přitom ne trapné. Hlavní postavy sice byly nesympatické, avšak celkově mě film pobavil. Je to trochu nadsazené, to je jasné, jenže když se zamyslím, tak trochu ten film pravdivě poodhaluje, jaké jsou ženské mrchy ;-). ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Místy vyloženě trapné, něco alespoň k pousmání se dá jen těžko najít, herecky těžce mimo. Téma by bylo dobré, jenže to si musí člověk najít sám za spoustou té hlouposti. A ten kýčovitý závěr, to byla pořádně shnilá třešeň na dortu nevalné chuti. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Skělá komedie u které jsem se bavil. Kristen Wiig mě překvapila a stejně tak i Melissa McCarthy. Opravdu skvělá komedie. Možná se tam tlačí na pilu, ale stále je to dokonale uvolněná podívaná. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Mohla to být fakt výborná komedie, ale chtělo to vystříhat pár scén – soupeření o trapnější proslov, fekální zkoušku šatů, nebo oba nechutné spolubydlící… Stopáž by to i umožnila. Alespoň nezklame obsazení – dominuje živelná Kristen Wiig (je sympatická už od pohledu, natož když se usměje nebo promluví), asistují skvělá Rose Byrne jako sebevědomá, sebestředná a hlavně úspěšná „mrcha“ a Chris O'Dowd v hezké roli „obyčejného chlapa“. ()

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama