Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (545)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem sice s Apatowem moc zářné zkušenosti neměl, ale tady jako producent nezklamal. Bridesmaids stojí a padají s výkonem Kristen Wiig, která si film neuvěřitelným způsobem přivlastnila. Roli si musela bezesporu užívat. Samozřejmě pro milovníky moralitek, i tady ve scénáři je ukryto nejedno ponaučení. Film měl pro mě osobně docela velký význam, naprosto přesně jsem dokázal cítit s hlavní hrdinkou. Humor je obsažen možná v menším množství, zato je vydatný. Nejdrsnější scéna je bezkonkurečně po návštěvě brazilské restaurace. Opravdu jen pro silné povahy. Postava Megan dost nápadně připomíná jednoho bláznivého týpka z Pařby ve Vegas. V jednu chvíli jsem měl docela i obavu zda nesleduju nějaký ženský klon výše uvedené komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Smrtonosné souboje o pozici nejlepší kamarádky vždy poněkud unikaly mému chápání, takže jsem se při sledování snímku raději zaměřil na chlapské hledisko. Ani já, z feministického donucení tolerantní jedinec, bych totiž nedokázal opravdově milovat ženu, které na vozidle nefungují brzdová světla a vyhazuje odpadky z okna. Jsem přesvědčen o tom, že do týdne na tento snímek spolehlivě zapomenu, ale zároveň se poněkud obávám toho, že nevěsta tlačící kokino uprostřed mnohaproudové silnice mne ještě párkrát postraší ze sna. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Některé scény se dostaly až za hranici dobrého vkusu (blití a sraní a vůbec většina výstupů tlusťošky) a některé ztrapňovací scény hlavní hrdinky byly téměř nesnesitelné (souboj v proslovech), ale zbytek byl fajn. Takže ve výsledku klasicky povedená apatowovka. Jsem rád, že Kristen Wiig konečně zabodovala v hlavní roli a ne jen jako nějaká přicmrndávačka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz schematické a predvídateľné, v mnohých motívoch (deti) nedotiahnuté a celkovo akési roztrieštené. Bavil som sa ale výborne, pretože postavy sú napospol sympatické (hoci trochu váham u tej tlstej, tá je na hrane) a jednotlivé skeče či dialógové výmeny (dievča kupujúce si prívesok pre best-priateľku) vymaznané. Úplne najviac som sa (neoriginálne) smial na fekálnej scéne a likvidácii darčekovej párty. Kristen Wiig je žiarivou výnimkou z pravidla o nevtipných ženách. 7/10 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Další rok; další apatowovka, která je ale tentokrát určena (ryze?) ženskému publiku; další výborná romantická komedie, která aspiruje na to stát se klasikou či kultem pro konkrétní divácké skupiny. ŽENÁM SOBĚ jde jako žánrovému filmu těžko co vytknout, protože i ta na první pohled přestřelená stopáž, která u podobných děl bývá zásadním problém, má své opodstatnění. Jde sice spíš o sled scén, které jako kdyby vypadly ze zábavného pořadu Saturday Night Live, v němž se proslavily scénáristky i herečky, ale ona kaskáda vtipů je precizně dávkována, posouvá příběh dál a slouží k prokreslení postav. S těmi se i přes jejich evidentní mentální problémy a pubertální příhody, do nichž se dostávají, dá sympatizovat a identifikovat, jelikož se vymezují vůči svým evidentním předobrazům: jak příliš chlapské PAŘBĚ VE VEGAS, která flashbackovou strukturou vyprávění zastírá primitivnost zápletky a prostoduchost řešení (místo, kde se najde zmatkující nevěsta), tak SEXU VE MĚSTĚ, který dojel na svou nevkusnost vzhledem k dobovému kontextu (recese je zde naopak všudypřítomná). ŽENY SOBĚ - a vůbec všechny apatowovky bez výjimky - jsou i přes všechny R-kové vtipy středostavovsky usedlé, protože se nedovedou oprostit od konvencí klasicky odvyprávěných snímků. O žádnou "rovnoprávnost" ani "ukázku ženské emancipace" nejde, jelikož i přes až nevídanou absenci mužského prvku se končí svatbou snů, po které touží každá dobrá nemajetná panička, a ustanovením heterosexuálního páru, kdy trhlá hlavní hrdinka potřebuje mužskou ochranitelskou a usměrňující ruku. Jasně, v rámci mainstreamové podívané asi na nic lepšího člověk nenatrefí, ale - a teď přichází povzdech diváka odrostlého na "smithovkách" - porušením určitých konvencí by se mohlo dojít ke skutečně komplexní generační či "genderové" výpovědi. Nová doba a noví diváci potřebují svou Amy, ta ale přijde, až se Apatow vzdá svých dogmat na "zaručený hit na základě prověřených ingrediencí". ()

Galerie (91)

Zajímavosti (21)

  • Po snímku Super Mac (2010) se jedná již o druhý film, ve kterém jednu z hlavních postav ztvárnila Kristen Wiig a zároveň se protagonistka Maya Rudolph vdává. (Brousitch)
  • Muž, který sedí na svatbě Lillian vedle Kevina, je režisér filmu Paul Feig. (Brousitch)
  • Vystrašená žena v letadle, vedle které Annie sedí, je Annie Mumolo, spoluautorka scénáře. (Brousitch)

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama