Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chápu obě strany, ty kterým se to líbí i ty kteří to výslovně odsuzují. Je to dost rozporuplný film. Můj názor na tuhle "šílenost" je asi někde mezi. Určitě z toho nejsem nějak vyplesknutý, ale ani to úplně neodsuzuju, protože některý momenty se povedly. V celkovým pohledu je to docela sračka, ale najdou se tam místa, která stojí za to a dokážou velmi zaujmout. 55% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Záměrně znetvořený svět, vykreslení morálního úpadku společnosti je zde pořádně přitaženo za pačesy, avšak i v té vší špíně se najde jeden somrák, který vytáhne pořádnou brokárnu a "krví a železem" pročistí (kamerovými filtry) potemnělé a zarudlé ulice. Krev a brutalita jsou předimenzované, mrzí mě však, že hlavní postava je plná nudných klišé. Nadsázku v samotném bezdomovci jako spasiteli cítíme, ale věcem, které pronáší se vyhnula obloukem. Největší problém mám s celkovým béčkovým zpracováním, chápu, že dějová nedotaženost/nekomplexnost, jedoduchost, amatérskost apod. je záměrná, neboť film odkazuje na exploatační filmy 70. let, blabla, jenže tohle neutáhne celou stopáž. Film je nevyrovnaný, má nudní místa, odfláknutý scénář, zkrátka není dobrý v ničem, necítím tam vtipnou satiru, nebavil jsem se, naopak na něj vzpomínám spíš s nepříjemnými pocity... 5/10 ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Babo, raď! Jak mám tuhle ryzí úchylárnu oznámkovat? Děj absurdní a zvrácený, s logikou a věrohodností se scénář vůbec nepotkal a celkově je "Hobo with a Shotgun" nadějným aspirantem na Zlatou vagínu pro peachovinu roku, ne-li celé uplynulé dekády. O čem že to vlastně je? Obézní houmles touží po sekačce na trávu a z nějakého důvodu považuje za dobrý nápad na ni vyžebrat finance ve městě, kde jsou morálka a soucit neznámými pojmy, vše je podřízeno zákonu silnějšího a slabší krvácejí na ulicích. Pokud si užíváte koupel v tělesných tekutinách, jásáte při pohledu na utržené končetiny, s oblibou kopáte do odseknutých hlav a voní vám flambovaný dorost, nejspíš tomuhle dílku bez váhání napaříte pět hvězdiček a pustíte si ho znova. Ale mně přece jen vyhovuje střízlivější a méně okázalý boj se zločinem, mnohem víc si vychutnám prosté stisknutí spouště Paula Kerseyho, než tenhle cirkus létajících tkání, úlomků kostí a vyvržených vnitřností. Rutgerovi bych jednu hvězdičku přišila, i když je na bezďáka dost vyžraný a našlo by se pár důvodů, proč přihodit druhou, ale prdím na to. Tohle prostě nebyl film pro mě, na to nejsem dost zvrhlá, howgh! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na okenu jezdící Rutger, co spí pod kartonem od LCD vs. sadistická rodinka kolem Cristiana Ronalda s bruslemi! Zní to divně a taky to divně vypadá, ale co taky chcete po druhém filmovém zhmotnění fake traileru z Grindhousu? Eisenerův krvavý, střeva rozvěšující exploitation s disco příchutí nechal skrupule doma na kredenci (viz.sežehnutý obsah žlutého prostředku hromadné dopravy), ale přitom nedokáže souvisleji bavit ani diváka toužícího po morálním úpadku. To, že sociální podtext vymetání korupce, násilí a bezcitnosti je tam spíše z donucení, vůbec nevadí, ale co schází, je lehkost nadsázky a hlavně momenty stavící Hoba na potenciálně možný piedestal kultovnosti. I když, jakmile začal ne dvakrát štíhlý houmles Hauer poprvé úřadovat na ulici s Remingtonem za doprovodu Colombierova motivu z L´Alpagueur, zamáčknul jsem slzu dojetí.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade "Machete", aj veselý Grindhouse trailer "Hobo with a Shotgun" sa dočkal celovečerného spracovania; a to vcelku slušného, ktoré sa pri ostatných Grindhouse projektoch posledných rokov nemusí vôbec hanbiť. Príbeh tuláka, ktorý v prekriminalizovanom, zvrátenom meste berie do rúk brokovnicu a ide robiť poriadky je skvelou, brutálnou, svojskou a krvavou jazdou, ktorá síce nie je tak prepracovaná ako keby sa s tým vyhrali Rodriguez či Tarantino, no hlavne zásluhou 67-ročného Rutgera Hauera ide o podobný nášup ako Machete. Treba však povedať, že oproti nemu je to počin trochu vážnejší; ubudlo čierneho humoru a úlety nahradili skôr kruté scény. Tiež mi pri pozeraní občas chýbali nejaké známejšie tváre, ktoré by to oživili vo vedľajších úlohách, napr. taký Michael Madsen by tu ako niektorý zo záporákov pasoval určite lepšie než pičusi, ktorí tu boli. Technicky je to spracované na už tradičnej Grindhouse úrovni, takže sa nie je na čo sťažovať a ľudia, ktorí vedia do čoho idú si film pravdepodobne užijú. Obdobne ladený príbeh bad-ass-motherfuckera; Machete sa mi však páčil o kúsok viac. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama