Reklama

Reklama

Média a jiné přízraky

(festivalový název)
  • Velká Británie Media and the Other Ghosts, The
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2010, 60 min

Obsahy(1)

Hudba vyvolaná ze vzpomínek, rozmlženost jako na hranici bdění a spánku – to je výrazná tendence v dnešní nezávislé hudbě. Hru s pamětí, mediální realitou 60. až 80. let a „přízraky minulosti“ mapuje pásmo experimentálních filmů sestavené speciálně pro MFF Karlovy Vary. Stylově vytříbené snímky Juliana House jsou výkladní skříní „hauntologické hudby“ z britského labelu Ghost Box Music. Hauntologie (výraz filozofa Derridy) je výrazem pro minulost, která nezmizela a zasahuje do naší přítomnosti, ba dokonce v ní straší jako duch. Zdroji inspirace jsou: svědectví o nevysvětlitelných jevech, amatérská fotografie se syndromem Zvětšeniny – tedy bezděčného zachycení čehosi osudového, „divné“ momentky z hraných filmů, u nichž tápeme po možném obsahu a stylu... Je to svět analogových forem, starých knižních obálek, televizních pořadů a učebnic, na kterých vyrůstala generace dnešních vládců světa – a v nichž přehlédla všechny ty „duchy“. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - 2010: A MUSICAL ODYSSEY - 2010: Hudební odysea (The Media and the Other Ghosts / THE MEDIA AND THE OTHER GHOSTS / Média a jiné přízraky) ()

Koři odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle dílo sem viděl letos na KVIFF 2010! Bohužel sem absolutně nevěděl do čeho jdu! Je to nepopsatelná hovadina! Týpek před projekcí o tom dokázal mluvit 20 min, což zaslouží jistý obdiv. Nikdy více podobný experiment, ani se to nedá nazvat filmem! ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama