Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriele Rossetti se vrací na jih Itálie k poslednímu rozloučení s otcem, bývalým přednostou stanice v městečku nedaleko Bari. Ožívají v něm vzpomínky na dětství, na laskavou a krásnou maminku a veselého strýce, na kamarády, ale také na otcovu prchlivost a výbuchy vzteku, když narážel na nepochopení svých uměleckých ambicí. Ernesto byl přesvědčen, že jeho pravým posláním je být malířem a své lásce k milovaným mistrům a víře ve vlastní talent byl ochoten obětovat cokoli, dokonce i vlastní hrdost – a to mu jeho syn zazlíval, pevně rozhodnut, že nechce být jako on. Teprve teď, po letech, začíná Gabriele díky náhodě a okolnostem Ernesta chápat a uvědomuje si, kdo vlastně jeho otec byl. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Italská domácnost. Režisér se obsadil do ústřední role chlápka, který mi po celou dobu šel na nervy. Proč by s ním zůstávala ženská s vizáží Valerie Golino? Láska? Masochismus? Zajímavější mi přišly osudy jeho malého synka, jenže pak do nich vždycky vtrhl otec a strhnul pozornost na sebe. Film má sice pěknou pointu, ale pro mne přišla příliš pozdě. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Svět viděný naivníma dětskýma očima vytváří natolik křehký film, že mu lze odpustit i občasnou rozvláčnost. ()

Reklama

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - Mimo soutěž (L' Uomo nero / THE CÉZANNE AFFAIR / Případ Cézanne) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tři postavy. Otec malý syn a matka, která má ve filmu nejméně prostoru. A jejich rodinný příběh. Film se mi zdá moc dlouhý a plyne si tak nějak nevzrušivou setrvačností. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama