Reklama

Reklama

Nedívej se do zrcadla

(festivalový název)
  • Arménie Mi nayir hayelun (více)

Obsahy(1)

Co si může počít nepříliš atraktivní stárnoucí muž, jehož umělecké ambice dávno odnesl čas a z minulosti plné nadějí mu zbyla jen příchylnost k alkoholu a bohémští přátelé, kteří ho berou stejně málo vážně jako on sám sebe? Má ještě nějakou možnost, jak změnit svůj život? Osud ovšem rozhodne za něj: jednoho dne při pohledu do zrcadla uvidí naprosto neznámého muže. Ten si dělá, co chce, a začne nevybíravě zasahovat do hrdinova života – a co hůř, nezůstane jen u jednoho svévolného zrcadlového dvojníka. Hrdinův život se mění v řetězec přízračných, komických i tragických epizod. Dialog s vlastní minulostí, svědomím a nadějemi do budoucna ovšem předpokládá, že rám zrcadla musí být jednoho dne překročen – kdo je ale vlastně vně a kdo uvnitř tohoto rámu? Režisér Suren Babayan natočil svůj vizuálně bohatý, fantaskní snímek podle literární předlohy P. Zeituntsyana jako svébytnou variaci na klasický příběh o zrcadlovém dvojníkovi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Mi nayir hayelun / DONT´LOOK INTO THE MIRROR / Nedívej se do zrcadla) ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Místy úchylná fantasmagorie, která většinou diváků zůstala v lepším případě nepochopena, v horším nedodívána a odsuzována. Lidi, copak musíte pořád všechno chápat? Já teda ne! Některý věci se prostě nedají pochopit a má to tak být. Já to beru! ()

PATJA 

všechny recenze uživatele

Každý čekal, že jde na drama či thriller. Sál pak polovina diváků opustila. Škoda. Ve skutečnosti jde o hravý dadaismus. Ústředním motivem celého snímku je hledání sama sebe. Nesympatický hlavní hrdina, své trable vyřeší úsměvně: zařadí se do davu, splyne s mainstreamem. Obskurní, pateticky divadelní herectví se střetává s nepochopitelnými výjevy a dohromady to vše vytváří úchylnou směs, která zřejmě většině lidí nebude chutnat. Z filmu navíc k jeho škodě příliš čpí lacinost. ()

Reklama

Reklama