Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Recenze (105)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,087Tržby Celosvetovo $324,000▐ samotná kostra príbehu nie je zlá ale dojem kazí akčné béčkové prevedenie, laxné chovanie postáv /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Jednoducha zanrova jednohubka, jejiz tvurce az prilisné tlaci na pilu stylovosti a coolovosti, casto bez patricného efektu a mnohdy tak s nechtenou smesnosti. Tomuhle nesvaru pomaha i podobne uzpusobena hudba. Na rozjezd slabota. 50%. __ Predfilmovy šlágr Tulipánů proti Kanarkum byl vetsi terno;) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po parádním úvodu, se skvělým navozením atmosféry australského buranova, přijde trochu stereotypní prostřední část. Kde mě to postupné vyvražďování trochu nudilo. Naštěstí to ke konci velice skvěle vygraduje a dostaví se pocit satisfakce. Scéna s panterem byla až mystická. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...A MŮŽEME POTVRDIT IDENTITU MUŽE, KTERÝ UTEKL. DURAL CONWAY, TAKÉ ZNÁMÝ JAKO "JIMMY", BYL USVĚDČEN ZA VRAŽDU SVÉ ŽENY A OBVINĚN Z POKUSU O VRAŽDU RED HILLSKÉHO POLICEJNÍHO DŮSTOJNÍKA..... /// ...a minulost Red Hill může znovu ožít! Bastard Jimmy se městem projíždí na koni, hezoun Shane zjišťuje, že to, co ve městě smrdí nejsou fusekle zformovaný důchodcovský domoobrany, ale minulost a všechno to svrchu pozoruje kýčovitej měsíc. Shane dělá co může, všichni melou hadry - naštěstí Jimmy má dobrou mušku (když teda nepálí po hezounovi). Měsíc střídá bouřka, šerif (než zařve) zařve: ,,TOHLE JE MOJE MĚSTO!“ a já vím, že tahle nenáročná podívaná, kterou zasmradí vánek z westernu a (lehce) provoní zajímavá atmosféra v několika scénách, nikomu (kromě maorského publika) projednou neublíží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bejvalej šéf plzeňský kriminálky a zdrhl Jirka. 2.) Nevím, že postřelenej by měl držet hubu a ne kňučet. (Střelce to totiž většinou nasere....) 3.) Zejtra máme začít kopat na hřbitově. (Ne hroby – dálnici!). 4.) Thx za titule BioLoan. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa Sylvestra Stallonea pýtali, prečo ako duchovný otec univerza zveril réžiu Expendables 3 "nejakému" Patrickovi Hughesovi, starý dobrý Sly sa tajuplne usmial a dodal, že kvôli Red Hill. Tak som si zohnal Red Hill... a bol som zaskočený. Atmosféra je fajn, ale inak to rozhodne nie je jednak žiadny zázrak a jednak v podstate ani nejde o akčný film. Má to pár akčných momentov, ale kebyže som Stallone, asi by mi len ťažko napadlo práve n a základe takéhoto filmu zveriť réžiu Expendables 3 práve Hughesovi. Okrem zručnej réžie je plusom ústredný Conway. Hrá ho šialene spálený a pomerne drasticky charizmatický Tommy Lewis. Ťažko z neho spustiť zrak. Vyzerá trocha ako Luis Guzmán, ale bez komediálneho pozadia. Brutálny chlap, ktorý si evidentne tyká s desivými temnými vecami, z ktorých pozostáva svet. Budí rešpekt a autoritu napriek tomu, že povie „až“ cca tri slová a aj to až tesne pred záverečnými titulkami. To, že sa film odohráva v Austrálii som postrehol snáď len z toho, že postavy sem-tam jazdia na koňoch. Samozrejme je tu motív Aborigéncov, ale nič extra z neho nie je vyťažené (až na bumerang a oštep) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fakt zbožňuju, když si banda rednecků pobere milión zbraní, munice a zabalí si k tomu plnou hubu drsnejch keců a pak když příjde zdeformovanej (a notně hloupej) záporák (mimochodem taky bývalej redneck), všichni se podělají strachy do kalhot a jeden za druhým chodí na porážku. S takovým smradem si pak těžko všimnu něčeho jiného, ačkoliv jistou atmosféru to rozhodně má, hudba je sympatická a z rednecků alespoň stříká slušná krev. 3* a ano, tento pán ať si klidně Expandables 3 natočí. Snad tam všichni umřou. BTW. co tam ku*va dělala ta puma?! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahle země není pro starý Aborigince.. Žena mrtvá, on zjizven na duši i v obličeji. Ti, jenž mu nechali v rádiu zahrát „Mám rád vůni tvý kůže“ od Pavla Vítka, když zrovna ležel na lůžku popáleninového centra, musejí zkrátka zaplatit.. Neo-western se slušným nadsázkovým rozjezdem a plíživou ztrátou dechu. Tu dýchavičnost mají na svědomí příběhová naivita, teleport ze Star Treku, díky kterému se mladý konstábl pohybuje po městečku a přilehlém okolí a postupná rezignace na styl odlehčeného úvodu. Černý panter může dál dávat v Red Hillu dobrou noc.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller z austrálskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladom policajtovi, ktorý sa spolu s manželkou práve prisťahovali do malého pokojného mestečka, kde má nastúpiť na miestne oddelenie, aby si oddýchli od stresového veľkomesta. Lenže hneď v prvý deň sa dozvie o úteku brutálneho vraha z väzenia, ktorý má nevyriešené účty s niektorými obyvateľmi mesta a tie si aj príde vybaviť, pričom sa nezastaví pred ničím. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Prvý dojem je výborný, žiadny problém nemám ani s celkovým zoznamovacím úvodom, ktorý má tu správnu atmosféru osamelého malého mestečka, ale keď sa už začne diať to hlavné, tak je to síce tiež dobré, ale už len predsa trochu cítiť nie práve ideálne využitý potenciál. Výborná tématika, mesto plné lovcov a iných ozbrojencov proti jednému drsnému vrahovi, lenže zatiaľ čo jednotlivé scény pôsobia správne nekompromisne a niekedy aj štýlovo, ako celok to už funguje trochu horšie. Hlavne je to dejovo až príliš jednoduché, chýba tomu pocit gradácie, v ktorom by sa vrah postupne približoval k svojmu cieľu, tu to celé pôsobí tak zvlášne náhodne a navyše tu kvôli chovaniu postáv úplne chýba uveriteľnosť. Ale aj tak to dokáže zabaviť, no najlepšia je aj tak celá záverečná fáza, tá sa vydarila. A navyše sa to celé nesie v takom dobrom westernovom duchu, čo je len plus. Celkom spokojný som aj so samotnými akčnejšími scénami, poteší, že je to podané v štýle slasheru, takže úmrtí a krvi je pomerne dosť, síce nie sú až tak nápadité, keďže sa využíva hlavne brokovnica, ale svoj účel splnia. Len to trochu kazí to spomínané správanie postáv, ktoré mali zabijaka na muške až príliš často a napriek tomu k výstrelu došlo len minimálne. A chválim aj samotnú postavu zabijaka, kvôli reálnej zápletke bol potrebný normálny človek, ale rešpekt vyvolať vie. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetky výrazné postavy, mladý policajt, jeho šéf, ale aj zvyšní lovci sú v poriadku, takže nemám problém. Réžia a technická stránka sú vydarené, páči sa mi vizuál, celková atmosféra a aj viacero scén je pojatých správne štýlovo. Ja som spokojný, síce to stále mohlo byť ešte o trochu lepšie, ale všetky stránky sú nadpriemerné a celkovo je to slušná zábava. 73% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Že by Australský předvoj Jonáše Hexe? Puma sem, puma tam, puma kam se podívám. PS: tolik záběrů na měsíc má snad jedině Twilight - New moon.[MFF Karlovy Vary 2010] ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od protinožců. Jednoduchý příběh, takřka westernová atmosféra, drsní týpci, zajímavá akce a (především) závěrečná pointa. Hlavně díky ní jsem ochoten zapomenout na občasnou béčkovou manýru. 70%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když nevím, jestli to autoři mysleli všechno vážně a nemůžu tomu věřit. Úžasná atmosféra, krásně debilní postavy a stórka...no a ten panter! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mrd Hill: Smradlavy vidlakov hmm reziser je fakt talent nezbejva nez doufat ze v Exp 3 nebude nic vic nez jen loutka v rukach Stalloneho jinak to nedopadne dobre... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největší chyba byla si k tý plánovaný režii rovnou napsat i scénář. Jako já chválim podobný ambiciozní projekty, jen holt tvůrci nesměj mít moc velký voči. Takhle divákovi hned dojde, že když banda gerojů nesejme záporáka z dvou metrů ani napopátý, bude asi něco... jinak. Takže jestli budou všichni takhle "tupí" i v rejžově americkým Raidu, tak to teda potěš. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu dost připomínalo obyčejný western o pomstě chladnokrevného vraha v malém zapadlém městečku kdesi v "prérii".. :-( ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Shane Cooper je hroznej trouba a já nemám troubovité postavy rád. A nepomůže jim, ani když se vybičují k hrdinskému činu, o němž by se nakonec dalo také diskutovat, zda ho nebylo možné dotáhnout do lepšího konce. Tedy upřímně jsem si jednu chvíli přál, když tak pádil s koněm na horizontu, aby do něj prásknul blesk. Jimmy Conway má tvář odporného vraha, aby divák hned věděl, s kým má tu čest, jeho protivníci pak už nejsou snad ani troubové, ale rovnou kreténi, co nedokážou sejmout jednoho chlapa. Nemluvě o tom, že Jimmy je poloviční Superman, co ho kulka jen tak nezraní. Úvodní záběry přírody jsou krásné a škoda, že nebyla ve filmu častěji. Hon napětí má, mrtvol dostatek, ale z průměru se tenhle snímek nevymaní. Fajn hudba. Na jedno podívání a rychlé zapomenutí bude jistě následovat. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Red Hill má potenciál být napínavým thrillerem s dusnou atmosférou. Ale není jisté, jestli takový být měl. Některé scény vypadají jako ze slasherů s nezastavitelným zabijákem, jiné působí rovnou směšně (k čemuž dopomohla atmosféra kviffu). A ten panter!! SPOILER: Pokud nemáte rádi filmy, kde klaďasové tak dlouho vyčkávají se zastřelením záporáka, až to sami schytají, není to film pro vás /SPOLER. 7/10 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Patrick Hughues je talent. Natočil nekompromisní western z prostředí městečka, kde lišky dávají dobrou noc a kde se kvůli pomstě nejde pro ránu daleko. Sem nastupuje nový mladý policista, který brzy pozná, že i v takovém zapadákově, jako je Red Hill, zase tak bezpečno moc není, obzvlášť, když se zničehonic za doprovodu drsných kytarových riffů objeví pistolník, kterého potkat potmě, tak máte mokré spodní prádlo. Naprosto úžasná, téměř až hororová atmosféra a geniální zvuk, to jsou největší zbraně tohoto malého westernového zázraku. Za něco takového by se nestyděl ani Sam Peckinpah.___________Na podruhé je to brutální černá komedie, kde hlavní hrdina pořád nosí mrtvoly na zádech a černý panter si pochutnává na lidech. Výborný úlet. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle film jsem si pustil především z toho důvodu, abych posoudil jak tento režisér zahájil svoji režijní kariéru, neboťnám bude režírovat třetí Expendables. Předem prohlašuji, že o režii se nebojím. Stejně si Stallone tohoto režiséra nepochybně sám osobně pohlídá. No a nyní k tomuto filmu. Rozhodně nejsem šokovaný, že to nedopadlo nějak superhvězdně. Důležité je, že si nepotrpí na žádnou roztřesenou kameru, ani na zběsilý střih. Takže s kamerou pracovat umí a i přestřelky dokáže natočit, ikdyž zde akce nebyla moc velkolpeá, tak se nedá moc dobře posoudit nakolik zvládne větší akční linii v Expendables 3. Takže úvod má film jemný, takový suchý, ale dokáže zaujmout. Takže dlouhá asi první slabší půlhodinovka se vleče, ale nevadí. Seznámíme se tu s postavami a celkem všechny mě až na jedbu bavily. Hlavní hrdina celkem zaujal, sice žádný talent, ale fandil jsem mu. No ten úvod a to dění postav je ale dost rozporuplné, jak se chovají k hlavnímu hrdinovi, coby nováčkovi - policistovi. Nedají mu auto když potřebuje na hlídku a musí 6 kilometrů ject koněm ? No nevím, divén. V 2/3 filmu se začne film odvíjet tak, že do městečka přijede uprchlý vrah z věznice a začne masakrovat jednoho policistu za druhým. Co ho k tomu vede ? To se dovíme na konc snímku. Celkem jsem se divil, že jsou policisti tak tupý a dokonce měly asi tak minimálně jasnou možnsot ho 2x jednoduše zabít. Ale to neudělaly. No jo, logika zase bojuje ze všech sil, ale nějak se jí moc nedaří. Ale i tak je zajímavé jak nekompromisně zabiják likviduje jednoho policajta za druhým. Nechá je křičet, postřelí a nakonec zabije. Takže efektnost a brutalita - to vše je nekompromisný a hezky podané. No nad mým překvapením nedostane hrdina až tolik prostoru, ve finále už vůbec nechápu jak to mohly tak zpackat. Nemá téměř žádnou kritickou situaci. Ve 3/3 už jsem si říkal, že by se to mohlo zakčnit, něco jiného by se mohlo dít. No ale poslední desetiminutovka mě celkem potěšila. Máme tu velký dějový zvrat. Jaký ? To nemůžu vyspoilerovat. Zvrat dobrý, ale úplný konec co se stalo s vrahem, no urychlený a špatný. STyl filmu nevím jestli bych mohl nazvat westernovský, ale spíše i vidlácký. :-) Nemyslím to špatně, ale takové malé opuštěné městčko, klobouky atd. Hudba - tu jsem zde ani nezaznamenal, ale moc zde potřebná nebyla. Akce - spíše vyvraždovačky a to je celé. No nějaká napínavost zde ani nebyla. Atmosféra taková divná, ale byla tu. Námět a celkově film - najde se tu pár zajímavých prvků. Ale po skončení filmu jsem byl zaražen. Film si mě moc extra nezískal. Přesto je to průměr, který se dá jednou vydržet, takže oddychovka. Třeba některé myšlení lidí mě ve filmu zarazilo. Chování ženy hlavního hrdiny. On přijde domů na chvíli téměř zničený a i zkrvavený a ona se jen usměje. Pak se zeptá ? Porč zas jdeš ? Ty seš můj kovboj. No prostě demence trošku :-) Kdyby se hrdina více projevil, byla nějaká napínavá akční sekvence, byl lepší úvod, lepší chování lidí, tak by to byl nejspíš o něco lepší snímek. Těžko se to hodnotí. Takže průměrný film, kde tu 3 hvědzu dám. Větší problém jsem neměl, udrželo si to pozornost, ikdyž podobný filmy teda už vyhledávat nebudu. Potenciál to mělo, ale moc využitý nebyl. Celkově hodnotím na 52% = *** () (méně) (více)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Shane Cooper(Ryan Kwanten) je mladým policajtem kterej se nechal převelet do zapadákova Red Hill. A to především kvůli manželce které před časem potratila. Nyní je o5 těhotná a bylo jí doporučeno klidné prostředí kde by dítě v klidu donosila. Manželka možná klid bude mít ale na jejího manžela první den v práci rozhodně klid a pohoda nečeká. Z přísně střeženýho vězení totiž utekl vrah Jimmy Conway(Tom E. Lewis) a jak se zdá má namířeno právě do Red Hill. Místní ho totiž dobře znají. Víc prozrazovat nebudu. Ale je snad jasný, že v Red Hill poteče krev. Film je to z ranku thrilerovýho lze zde ale pocítit(Patrick Hughes zřejmě rád westerny) i prvky westernu. Škoda, že vše působí takovým TV dojmem. Ale v bedně běží kolikrát daleko větší sračky a tohle tak špatný nebylo. Dokonce jsem se i párkrát zasmál. Krev tekla, vrah byl dostatečně slizkej. A z filmu si lze vzít i ponaučení. Né vždy je zlo tam kde bys ho hledal na první pohled. 3slabší hvězdy dám. ()

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama