Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Recenze (105)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, proč si Stallone na režii EXPENDABLES 3 vybral zrovna Patricka Hughese, tak jsem se rozhodl zhlédnout jeho zatím jediný celovečerní film, který by se dal označit za thriller s westernovými prvky. V první půlhodině se nestane v podstatě nic (pouze povinný rozjezd, kde se představují postavy, prostředí a pomalu rozjíždí zápletka), druhá je poněkud monotónní vyvražďovačkou (ne špatnou, jen málo atraktivní) a až v té poslední to začne být mírně nadprůměrné (zpočátku totálně přímočarý děj se trochu zkomplikuje a příběh tak konečně začne fungovat a naplno dávat smysl). Pomalé tempo sice docela přispívá lehce ponuré a depresivní atmosféře, ale v akčních a napínavých scénách by to přece jen chtělo kapku dupnout na plyn... Těžko říct, zda je třetí díl Slyovy důchodcovské sleziny v dobrých rukách... 50 - 60 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Australský zapadákov, navrátivší se vyvrhel, hodně krve, černý humor a panter k tomu. Red Hill, ačkoli se odehrává v součastnosti, je svou poetikou, jednoduchoučkým příběhem a prostými hrdiny podobný westernům. Scénář neexperimentuje a neroztahuje křídla doširoka, takže mozeček si lámat nebudete. Máte tu ale perfektní masakrovací scény, sympatického hrdinu, dějový zvrat a napětí. Patrick Hughes ví, jak točit filmy, a Red Hill šlape a naprosto splňuje očekávání. Právě ta nezáludnost a tah na branku se mi velmi, velmi zamlouvala. 75 % ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Bacha, obří spoiler: Netušil jsem, co je ten film zač, z traileru mi ale dával znát, že to bude zvláštní a drsná podívaná jakou známe od bratrů Coenů, díky čemuž jsem čekal strhující a naléhavej příběh. Nic v tom smyslu ale nenastalo. Zkrátka nováček polda běhá po městě do jehož ulic přijede vykonat strašnou vendetu nemluvnej bastard (?) s brokovnicí (ó můj bože, snad né spoiler). Proti němu se postaví každej schopnej (ostro)střelec a v domnění, že mu daj co proto všichni chcípnou. Nováček polda poté zjistí opravdu strašnou věc a staví se na stranu onoho "bastarda". Zkrátka nic, co už by jsme někde neviděli. Za ty tři hvězdy může kamera, místy stylová hudba (celej film by chtěl bejt stylovej, ale vůbec mu to nejde), panter a lehce drsný momenty (bez kterejch by to bylo úplně zbytečný). A já pořád čekal kdy nestane alespoň nějaký pořádný inferno, který by mě donutilo říct "wow" a zvednout hodnocení. Film je prostě zklamání. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Red Hill / RED HILL / Red Hill) - Přesně to ohodnotila přítelkyně - řekla: "Mohl to být dobrý film, kdyby ho tak neskurvily..." - 2. 7. 2010 - kino Čas - Karlovy Vary - 30% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na debut překvapivě zdařilý thriller ve westernových kulisách. Prostinký příběh o pomstychtivém maniakovi je zabalený do povedené vizuální stránky a film plyne ve velice příjemném tempu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slušný, i ta australská příroda. Ale pak ty nelogičnosti, díry ve scénáři, scenáristické naschvály, a k tomu ten panter, to už vypadalo spíše chvílemi jako parodie... jenže na to se to chvílemi zase bralo moc vážně... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA Family = 26.7.2013 (R: PRIMA = 20.3.2015), réžia českého znenia (PRIMA 2013) = ZUZANA TABERYOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 28.7.2013, réžia slovenského znenia = (28.7.2013) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Red Hill je pro mě filmem, který svůj Australský původ nezapře. Děj tu neubíhá v žádném zběsilém tempu, tvůrci si naopak dávali se vším dost načas, což podle mě snímku uškodilo. U westernu se takový postup snese, ale u thrilleru trochu zamrzí. Ani už nevím, jak je to dlouho, co jsem film viděl poprvé, ale ani po letech jsem při dnešní repríze nezměnil názor. Není to žádný zázrak, ale určitě mi není líto investovaného času, a mírný nadprůměr si u mě tento počin udržel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejný rádoby thriller, který se snažil odlišit westernovým nádechem, ale to jen přispělo k všeobecnému zmatku. Takhle teda ne. 30% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nenene. Když režisér má debuť, tak nebuď labuť a buď shovívavý. Ale tady ani moc nemusím. Dobře obsazené, hlavně hlavní herec Ryan Kwanten, který mi připomínal Ryana Reynoldse a zahrál opravdu dobře. Taky moc dobrá atmosféra a režisérův styl není vůbec špatný. Nějaká ta škvírka ve scénáři bude, ale moc toho zase nebude. K tomu docela nabušenej soundtrack a máme tu žánrovou a velice stylovou jednohubku na filmový večer. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Parádně budovaná atmosféra a nečekaný zvrat po půlce filmu mě udržel pozornost až do vynikajícího gradujícího finále. Skvělý námět, výborné herecké obsazení a krásné záběry australské přírody. A panter všechno sleduje. A výborná hudba, závěrečný smyčce mě odrovnaly. ()

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Namet, zapletka, postavy, vsechno v pohode, ale to provedeni se moc nepovedlo. Prebihani mezi klasickou vyvrazdovackou a komedii bych klidne vzal jako plus, ale nektere chovani postav jsem vazne nerozdychal a kazilo to celkovy dojem... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australia vie tocit celkom slusne filmy /Wolf Creek, Navrat do Krvave Laguny s nadhernou Radhou Mitchell/, ovsem tento k nim rozhodne nepatri. 32 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

P.Hughes prej hodně viděl od R.Rodrigueze,ale nevim.Ono totiž od něj neni co okoukávat.po průměrnejch filmech teď točí už jen voloviny.Tenhle film začal dobře,ale jak se objevil ten vohořelej nemluva,bylo po nadějích,a začla to bejt spíš parodie na kdovíco.Dvacet kulek,všechny vedle,poldové úplný hovada,takže pro záporáka neni dobrá vizitka ,že si vod těhle dementoidů nechal ublížit.A tak nakonec náhled na tuhle báchorku trochu opravil konec,kterej některý věci osvětlil,takže už se to potom nezdálo tak přitažený za dredy.50%. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

45. MFFKV Klasa klasa klasa. Netuším do jaké míry je tenhle film myšlen vážně a je mi to úplně jedno. Perfektní zábava se scénou z Pulp Fiction. =D Festival otrlého diváka 2020. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Boože, to byla ale kravina :). Mimochodem, taková banda pitomců (rozuměj celá místní policejní stanice) si nezasloužila nic jinýho, než vystřílet! Ovšem panter ohleduplně si odtahující mrtvolu (pravděpodobně k večeři) mě dostal do kolen :-)) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Postmoderní western s nádechem mystična se odehrává ve vysočinách novodobé Austrálie. Je to Ozploitation film s povědomým dějem zabaleným v neokoukaném provedení. Režísér, scénárista a producent Patrick Hughes, který před tím natočil jenom dva krátké filmy, má talent na napínavé, vizuálně zajímavé příběhy. Časem se od něj můžeme dočkat něčeho většího. ()

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama